Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gigawolnosc

Kto zatrudnił nianię od 2 lub 3 miesiąca życia

Polecane posty

Gość gigawolnosc

dziecka?

Gość gość
Ja chyba tak zrobię, bo muszę iść do pracy....:/

Gość gość
Nie pytam złośliwie, ale dlaczego zachodziłyście w ciąże wiedząc że nie macie czasu na dziecko?

Gość gigawolnosc
Bardziej mi chodzi o sytuację, gdy mama jest w domu i ma nianię.

Gość gigawolnosc
"Nie pytam złośliwie, ale dlaczego zachodziłyście w ciąże wiedząc że nie macie czasu na dziecko?" bo taki miałam kaprys :)

Gość mmmm25
ale chodzi co o zatrudnienie niani, mimo że jesteś w domu tak? coś w rodzaju kilku godzinnej pomocy przy dziecku?

Gość gigawolnosc
tak, godzinnej. 8-godzinnej przez 5 dni w tygodniu.

Gość gigawolnosc
chociaż 8 to może za dużo. 5-6 godzin dziennie.

Gość gość
Jeśli ma to być tylko pomoc żeby odciążyć troche mame to dlaczego nie ale jeśli chodzi o powrót do pracy po 2 miesiącach od urodzenia dziecka to jest to dla mnie chora sytuacja...

Gość gość
" jeśli chodzi o powrót do pracy po 2 miesiącach od urodzenia dziecka to jest to dla mnie chora sytuacja..." a ja własnie muszę, bo umrę z głodu:(

Gość mmmm25
jeśli chcesz być w domu z dzieckiem i dobrać sobie nianie to nie widzę problemu, skoro cię na to stać i masz taką potrzebę to się nie zastanawiaj, to przecież twoje życie. Ale nie zostawiłabym 2 miesięcznego maluszka z nianią żeby np wrócić zawodowo do pracy-serducho by mi pękło...

Gość gość
Ja bym się nie czuła dobrze mając przez kilka godzin dziennie obcą babę w domu ale to kwestia gustu.

Gość gigawolnosc
Ludzie! Czytajcie ze zrozumieniem: ja nie wracam do pracy! :)))

Gość gość
Mi tam nawet do głowy nie przyszło żeby zatrudniać kogoś do pomocy przy tak małym dziecku które nie wymaga jeszcze tak dużo uwagi ale jeśli ktoś czuje taką potrzebę to dlaczego nie :)

Gość gość
Ja nawet zostawiałam małą u niani - mniej-wiecej raz na tydzien 2-3 godzinki. w takich porach że i tak prawie cały czas spała, mleko odciągałam. Miałam czas pozałatwiac na miescie sprawy firmy - zlecenia realizowała mi stażystka chetnie bo miała kase z urzędu i odemnie. Miałam tez w tym czasie pomoc domową raz w tygodniu, zamawiałam zakupy z dostawą do domu a śmieci wynosił mi syn sasiadów za pare zł... kochana - jak cie stać to obstaw sie pomocą jak możesz. Dzięki temu miałam własnie więcej czasu dla dziecka niż większośc mam, nie musiałam zawieszac działalnosci i nie przygniotła mnie ilosc obowiązków... a niania, pomoc domowa, stażystka i syn sąsiadów mieli dodatkowy grosik.

Gość gość
a.. doczytałam ze chcesz na pare godzin dziennie... hm.. może byc tak, ze sie niania bedzie nudziła .. ale wszystko zalezy od dziecka. Moje spało przez wiekszosc dnia ale koleżanka miałe dziecko "nieodkładalne" i w takim przypadku to bym kogos brała, zwłaszcza jak tata duzo poza domem..