Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odstawiam antykoncepcję czy schudnę

Polecane posty

Gość gość

Jakieś pięć lat temu zaczęłam stosować plastry Evra. Stosowałam je pół roku, przez ten czas przytyłam ok. 10 kg. Na szczęście po pół roku się ocknęłam i zauważyłam, że mogę jeść o każdej porze, zawsze i wszystko. Rzuciłam plastry. 2 i pół roku temu zaczęłam przyjmować Yasminelle a następnie Lesinelle co niby nie zatrzymują wody w organizmie. Fakt jadłam normalnie, małe porcje, nie obżerałam się słodyczami ale co roku przybywało mi po ok. 8 kg. Teraz w ciągu pół roku przybyło mi 8 kg a odżywianie takie samo nawet skromniejsze bo przeszłam na dietkę. Zostało mi jeszcze opakowanie na następny miesiąc i rzucam choć zastanawiam się czy nie zrobić tego od razu. Co myślicie? To tabletki mogły mieć taki wpływ na mój organizm? Jak to się dzieje u Was po odstawieniu? Jak się wtedy zabezpieczacie?

Gość Matuesz
Dobra rada przestań żreć grubasie.

Gość gość
Mam podobny problem. Bralam Mycrogynon25 i przez rok przytylam 10kg :/ dostalam strasznie brzydkiego wodnego celulitu na calym ciele (doslownie calym). Mimo, ze mam naprawde aktywna prace i nie jadlam duzo. Byly to tabletki, ktore przepisala mi lekarka po porodzr. Przez ciaza bralam cilest i nie mialam takich problemow. Teraz sie nie zabezpieczam od3 miesiecy i bez zadnych cwiczen i diety spadlo mi 3 kg

Gość Matuesz
Od żarcia tabletków nie schudnieta spaślaki.

Gość gość
Mateusz Antykoncepcja doustna jest przeznaczona tylko dla kobiet i to właśnie do nich było to pytanie ale skoro masz tak cenne rady i się wypowiadasz na ten temat znaczy, że miałeś z tą antykoncepcją do czynienia tylko zastanawiam się właśnie po co mi tu o tym piszesz skoro mnie interesuje to jak reaguje kobiecy organizm na odstawienie pigułek a nie jak reaguje organizm obojniaka czy geja. Poza tym wydaje mi się, że skoro jesteś ciotą i zabawiasz się z chłopcami to polecam C**prezerwatywy co uchroni Cię przed AIDS i innymi groźnymi chorobami przenoszonymi drogą płciową bo ciąża Ci nie grozi no chyba, że jesteś tą osobą o nieokreślonej płci sam musisz się nad tym zastanowić :) A moje pytanie jest do kobiet, które mają podobne problemy a nie do chłopców z małymi k***skami, którzy nie wiedzą nic o antykoncepcji hormonalnej i wyładowują swoją złość z zapewne braku kobiety na tym podobnych forach Pozdrawiam :)

Gość gość
Mycrogynon25 brałam tylko przez dwa tygodnie bo strasznie po nim wymiotowałam. A od niego się właśnie zaczęła moja przygoda z antykoncepcją. Jak byłam u specjalisty to okazało się, że z mojej nadwagi około 10 kg to płyny ustrojowe. Dosyć dużo, więc pomyślałam o zaprzestaniu brania pigułek. Boję się tylko, żeby efekt nie był odwrotny, że przytyję. I tak zawsze lepiej rzucić te pigułki bo słyszałam, że ogólnie dla zdrowia nie są dobre. No i mojego libido już chyba w ogóle go nie ma.

Gość gość
Mateusz Jeszcze dobra rada ode mnie: Uważnie czytaj forum. Bo gdybyś czytał wiedziałbyś, że nie chodzi o tabletki dzięki, którym się chudnie. Palancie. Wesołych Świąt :)