Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chce żebym usunęła dziecko

Polecane posty

Gość gość

Jesteśmy ze sobą ponad rok, jestem w ciąży. Nim targaja skrajne emocje. Raz mówi ze będzie dobrze, jak się poklocimy krzyczy, ze mam usunąć ciążę, ze nie chce ze mną być itp. Po chwili znów zmienia zdanie i chce dzidziusia. I tak już ponad tydzień. Jestem już na skraju wyczerpania nerwowego. Sama już myślę o aborcji, bo boję się ze zostanę sama. Nie mogę teraz być pewna ze on mnie kocha, bo zmienia zdanie co 5 minut. Mam prawie 30 lat, a szukam porady na kafe ,ponieważ serio już nie wiem co robić. Czuje się okropnie, zawiodłam się na nim.. nie mogę w to uwierzyć;(

Gość gość
usun skoro on tak reaguje predzej czy pozniej zostaniesz samotna matka :/ mysl mozgiema nie sercem, w takich sytuacjach trzeba (samotna matka ci to mowi)

Gość gość
Nie jestem brzydka, boże co za ludzie to siedzą... Do gość 20.10- strasznie się boję, ale chyba to będzie teraz najlepsze wyjście.. jakby mnie kochał, nie pomyslalby nawet o tym. Jestem załamana...

Gość gość
tak bywa :/ nie chce cie straszyc ale widocznie zwiazalas sie z niedojrzalym facetem ktory panikuje , w sumie zachowuje sie jakby to on byl w ciazy, moj zachowywal sie cudownie byl dumny ale po 2 mies jak zobaczyl obowiazki odszedl bo "nie dojrzal jeszcze " do takich obowiazkow :/

Gość gość
usunaćź dziecko ;/ ja facet muwie ty sie tu nieliczysz i twój porabany facet ale to dziecko jeśli go zabijesz nigdy niepowinaś mieć dzieci niezasługujesz na ten dar .

Gość gość
tutaj to nie dar i pisze sie "mowie" a nie "muwie" ona sie liczy jak najbardziej bo w koncu to ona decyduje o swoim zyciu! ma zostac nieszczesliwa samotna matka ktora bedzie rozpaczac patrzac na dziecko kotre przypominac jej bedzie tego niedojrzalego idiote?? to co istnieje sie liczy , dziecka jeszcze nie ma

Gość gość
Najlepsze w tym wszystkim jest to, ze ja mam dziecko z poprzedniego związku, mój obecny facet świetnie się nim zajmował (zajmuje), pomaga mi we wszystkim, a jak się dowiedzial ze sam ma zostać ojcem taka reakcja. Jest młodszy ode mnie, ale myślałam ze dojrzalszy. Chyba się myliłam, albo po prostu do niego dotarlo ze jednak to nie jest TO

Gość gość
I co chcesz zostać z dwoja dzieci sama..w dodatku każde z innym? Nie niszcz sobie życia, a faceta pogoń.

Gość gość
no tak pewnie dotarlo do niego ze juz nie tak latwo bedzie sie rozstac, ze bedzie musial placic alimenty itp no tak wlasnie mialam pytac czy czasem nie jest mlodszy :p

Gość gość
Ludzie jestescie zalosni. Po co uprawiacie seks jak do niego nie dorosliscie emocjonalnie, prawdziwy facet jak sie dowiaduje ze zostanie ojcem to mysli jak zadbac o byt rodziny a nie sie rozkleja jak Panienka. Konkubentowi daj jeszcze czas, a dziecka nie zabijaj bo nie jest niczemu winne. Polecam na youtubie obejrzec filmik o wczesniaku jak walczyl o zycie z mama:)

Gość gość
Rozumiem oburzenie niektórych, też nie byłam za aborcja. Do dzisiaj. Z resztą, wiem, jeżeli się na to zdecyduje, sumienie będzie mnie gryzlo do końca życia, już nie będę tym samym człowiekiem. Boję się..

Gość gość
jakiego dziecka? chyba zarodka!! ktory to tydzien? nie mozna zabic czegos co nie zyje lub zyje tylko dzieki sztucznemu podtrzymywaniu!

Gość gość
chciałaś złapać chłopa na dziecko, a on się domyślił, co za debilka

Gość gość
hej ja miałam taką samą sytuację i też tak zmieniał zdanie, chyba dopiero po 2 miesiącu dotarło do niego, że to jednak dziecko. Teraz już zaakceptował, kładzie rękę na brzuchu i bardzo mu szkoda, że nie czuje jeszcze tych ruchów, które ja czuję. Snuje plany co będzie robił z naszym dzieckiem... Może i Twój się ogarnie?? Mój to strasznie ciężki człowiek, dużo czasu potrzebował, żeby dość do siebie

Gość gość
Autorko przepraszam za szczerosc, masz juz jedno dziecko, wiec wiesz jak to sie robi i pozwolilas sobie na ciaze z zaskoczenia?

Gość gość
daj mu jeszcze troche czasu, najlepiej niech samotnie to przemyśli. jeśli sie nie opanuje to wtedy bedziesz musiała podjąć decyzję czy usunąć ciąże czy nie zawsze możesz oddać do adopcji. jedno jest pewne jakby mi facet kazał usunąć to napewno bym z nim więcej nie była.

Gość gość
zarodek ma serce więc jest dzieckiem, ogarnijcie się trochę...

Gość gość
zarodek ma serce?? gdzie?? morula, blastula to szczep komorek :p kros chyba nie mial biologi w szkole :p :p :p :p

Gość gość
Madralo a co z ludzmi ktorzy sa pod respiratorem i pozniej sa wybudzani? Ich tez trzeBa odlaczyc?:D ten swiat zmierza to nikad ludzie zamiast myslec chca prostych i szybkich rozwiazan, wpadka- aborcja. Ludzie obbudzcie sie bo to nie pieniadze i latwe zycie sa najwazniejsze a milosc i rodzina. Pisze do Was jako ojciec wspanialej coreczki, ktora kazdego popoludnia z usmiechem przybiega i sie przytula jak wracam z pracy.

Gość gość
ty tego chlopa usun a nie dziecko.... kur*a co z tym swiatem sie dzieje@?????

Gość gość
Byłam samotna matka z 2 dzieci i najniższą krajowa ale o zabiciu dziecka bym nie pomyślała a dlaczego bo to takie łatwe wyjście przecież ale kochałam moje dziecko zanim sie urodziło nie miałam nikogo bo rodzice wiązali koniec z końcem a mnie facet kopnął w tyłek ale nie dałam się a dzisiaj juz jestem z innym mężczyzną i jest dobrze a co ja wycierpiałam tego nikt nie wie a dzieci sa największym szczęściem dla mnie teraz patrz patrząc z czasem dobrze, że nie usunęłam a tez o tym myślałam. Mnie ojciec dziecka zostawił odrazu jak się dowiedział a ty o tyle masz dobrze, że może dla twojego partnera to był szok i gdyby chciał cię zostawić to już by to zrobił. Moze te pierwsze tygodnie będą dla niego szokiem ale zobaczysz, że przejdzie mu. Po aborcji jest tez duża szansa, że nie będziesz mogla mieć więcej dzieci a co zrobisz jak w razie czego jakiś mężczyzna będzie chciał mieć z tobą dziecko?. Zastanów się może jest ktoś rodzina, przyjaciele aby ktoś w tych pierwszych chwilach w w razie czego by c***omógł a na razie jesteś z facetem i nie podejmuj decyzji o aborcji bo w tym wypadku uważam, że to stanowczo za wcześnie. Pozdrawiam samotna matka z 2 dzieci.

Gość gość
zawsze mnie zastanawiały osoby które tak krzyczą, że to zarodek nie dziecko. co sumienie chcecie uspokoić nie nazywając żeczy po imieniu?

Gość gość
tutaj gdzie mieszkam ludzie rzadko wpadaja a jesli juz ten zabieg jest jak wiele innych, wlasnie swiat zmierza do nowoczesnosci wiec czeu z niej nie skorzystac?

Gość gość
nie rób tego, rzuć go ,ale dziecko zatrzymaj

Gość gość
To 8 tydzień. Nie, nie złapałam go na dziecko (też w awanturze mi tak powiedział). Gdyby tak było nie dopuscilabym takiej myśli żeby usunąć. To dla mnie nie jest łatwe, ale nie będę z facetem który mnie nie kocha i jak się okazało nie szanuje, robiąc mi w ciąży takie afery, zamiast mnie wspierać

Gość gość
dla niedouczonych : 2. BRUZDKOWANIE - segmentacja, kolejne podziały jaja w pierwszym etapie rozwoju zarodkowego zwierząt i człowieka na coraz mniejsze komórki, aż do powstania blastuli; w czasie bruzdkowania ani masa zarodka, ani objętość nie wzrastają. 3.. GASTRULACJA - proces przekształcania się zarodka zwierząt i człowieka ze stadium blastuli w gastrulę; polega na przemieszczaniu się komórek w obrębie zarodka i wyodrębnieniu listków zarodkowych, początkowo 2 - ektodermy i endodermy, następnie także trzeciego - mezodermy.

Gość gość
Dokładnie facet popełnia błędy a ty dla niego chcesz dziecko usunąć? i co jak usuniesz to będzie fajnie i miło i będziecie kochać się az do śmierci? i będziecie tworzy super rodzinkę. Ogarnij się dziewczyno facet jest w szoku po tej wiadomości i daj mu czas a nie już skrobanka i po bólu. W razie czego jak usuniesz to nie zapomnij powiedzieć pierwszemu dziecku, że zabiłaś mu brata albo siostrę niech wie jaka ma matkę.

Gość gość
kużwa jak można napisać, rzeczy w ten sposób, żeczy, co za dureń i nieuk

Gość gość
no wlasnie jak mozna napisac "zeczy" zamiast "rzeczy"?? nieuku :p

Gość gość
dla niedouczonych? haha dobre sobie z Wikipedii to ściągnęłaś i gadasz o niedouczonych. ale żałosna jesteś ale kopiuj wklej ci się z googla udało haha