Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

biedni nie powinni miec dzieci udowodnila to matka opoznionego dziecka

Polecane posty

Gość gość
Lepiej nadal pracowac, nie widziec problemu niz isc z dzieckiem do poradni. Moze dziecko ma autyzm a matka nic sobie z tego nie robi.

Gość gość
No dobrze. Nie pracować, ale za co żyć? Autorko skoro tak ci szkoda dziecka to może wspomóż finansowo rodzinę. Zafunduj stypendium? Skąd wiesz, że ciebie za rok czy dwa będzie stać na siedzenie w domu? Może Wam się coś nie ułoży i będziesz musiała ruszyć się do pracy? Póki cię stać to może pomóż? A jeżeli nie masz ochoty pomagać to stul z łaski swojej twarz.

Gość ogryzekogryzek
Malwina bo komisja w moim mieście kieruje się wytycznymi z ustaw i rozporządzeń i uzasadnia iż tylko dzieci wymagające stałej opieki opiekuna mogą być uprawnione do św a moje dziecko jest zbyt samodzielne jak dla komisji i ma wpisane że nie wymaga pomocy opiekuna w codziennych czynnościach życiowych, odwoływałam się i nici, a teraz chciałam ponowić komisję i nawet lekarze nie chcą mi dać skierowania na komisję bo uważają ze to walka z wiatrakami skoro dziecko mówi, chodzi to nie dostanę św, nikogo nie interesuje, ze wymaga terapii, rehabilitacji, pracy w domu i czasu...

Co za chory system, no tak jak od 2014 roku ma wejść zmiana, żę wysokośc świadczenia będzie przyznawana według jakiejś skali, nikt nie spojrzy na to, że świadczenie Ci się nie należy, ale za coś trzeba dziecko wyżywić, ubrać i zapewnić mu rehabilitację, terapię (my to mamy raz na miesiąc na NFZ, bo nie ma miejsca, a rehabilitacja potrzebna codziennie) chora Polska

Gość gość
to nie biedni, autorko, tylko głupi - znam bogatą dziewczynę, której nie przeszkadzało, że dziecko w wieku 2 lat nie mówi ani słowa, nigdy nie gaworzylo i nie rozumie poleceń. A dziewczyna ma wyższe wykształcenie i generalnie w sumie wszystko z nią w porządku się wydaje. Ale tak to jest, jak się rodzi dzieci koło 40 bo wcześniej nie było czasu a tu presja środowiska, ale samolubne nawyki zostaja...