Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anula222

infekcja intymna

Polecane posty

Gość anula222

Witam , miewam częte infekcje intymne , co 2-3 miesiące m wracaja , poszłam dziś do innego ginekologa , wizyta wygladala inmaczej niż zawsze , zawsze było szybko , wypisana recepta i leczenie przez tydzien lub półtora Dziś zupelnie inaczej , dluga rozmowa , noi pani doktor uswiadomila mnie ze przed nami dlugie leczenie , mam wkladać globulki i robić irygację przez ok 1.5 miesiąca , dlugo , mam nadzieje że to zakonczy moje problemy raz na zawsze , a wy jak się leczycie ?? jak dlugo pozdrawiam

Gość anula222
Ahh zapomniałam , chlopak też dostał jakies tabletki , noi zero seksu niestety ...

Gość anula222
Hej kobietki , wpisujcie coś :)

Gość lady bronka
globulki dobrze, ale irygacje? z tego co wiem od irygacji sie odchodzi. ale skoro będziesz je robiła stosuj po irygacji np. lactovaginal, żeby odbudować flore bakteryjną w pochwie. inaczej wypłuczesz sobie wszystkie bakterie, te dobre też i wtedy infekcja wróci.

Gość anula222
Tak tak , idę zaraz do apteki , powiedziała mi ginekolog abym nie używała lactacytu do mycia tylko jakiś płyn z witminą C , nazy nie pamietam a mam karteczke w aucie ...

Gość gość
ja tak sie meczylam przez prawie 3 lata, dokladnie tak samo wygladaly moje wizyty u lekarza jak opisujesz - szybko szybko, do tego te same leki w kolko i oczywiscie kupa siana za wizyte... co gorsza tak bylo z wieloma lekarzami w moim miescie bylam chyba juz u 4...! mialam juz w planach jechac do miasta sasiedniego, gdy odkrylam, ze w moim miescie przyjmuje lekarz na nfz, okazalo sie ze ma taki sam sprzet do badan jak ci u ktorych zostawialam po 150 zl. przepisal mi BETADINE, globulki dopochwowe, wkladalam to sobie przez dwa tyg. i odpukac, jest ok. infekcje intymne plus czeste oddawanie moczu od czasu do czasu jak na razie minely, nie mam tez dyskomofrotu po stosunkach itp. lekarz obiecal, ze jesli to nie pomoze, to zadzialamy inaczej, ale na razie jest luz. polecam to plus zrobic sobie posiew, w moim nie wyszly ani grzyby ani nic, choc wyszly dosc liczne bakterie, ale nie dostalam do nich antybiogramu, wiec nic takiego raczej. albo sprawa dla innego lekarza.

Gość gość
Odstawić wszystko co słodkie,nawet płyny,soki etc

Gość gość
moja ginekolog też kazała odstawić słodkie, nawet herbaty kazała nie slodzić. Postaram się nie jeść tego ale kawę słodzić muszę, to będzie taki mały grzech. Myślicie, że odstawienie cukru pomoże? W sumie nie dziwię się, że łapię infekcje skoro ja codziennie muszę zjeść coś słodkiego.

Gość anula222
Noi tak ,. na początek irygacja tylko raz, pożniej przez 21 dni łykać tabletki trilac, plus osłonowe nawet w czasie okresu, wkładać sobie raz na tydzień globłki z witaminą C oraz mycie lactacytem , oraz wkładać jeszcze jakieś globułki , pewnie antybiotyk lecz teraz nazwy nie podam bo nie mieli ich w aptece a nie pamiętam . Mam nadzieję że mi to pomoże raz na zawsze , Dodam że moja mama tez miała bardzo często grzybka , przestał się jej pojawiać dopiero jak zaszła w ciąże ;/ mam nadzieję że mi się uda tego pozbyć bo ciąży narzie nie planujemy :D

Gość gość
dieta może pomóc, ale najważniejsza jest profilaktyka kiedy chce się uniknąć nawrotu infekcji. dobrym sposobem są probiotyki ginekologiczne. ja w ciąży stosowałam lactovaginal, tak mi kazała ginekolog, i miałam spokój z infekcjami. stosuje go tez teraz, kiedy tylko czuje jakiś dyskomfort, który może się przepoczwarzyć w infekcję.

Gość JolaM_76
Potwierdzam, probiotyki bardzo dobrze działają na utrzymanie prawidłowej flory bakteryjnej, co zapobiegnie powstaniu infekcji

Gość gość
Według mnie przyczyną Twoich problemów z nawracającymi infekcjami jest zaburzona równowaga mikrobiologiczna, najszybciej działają probiotyki dopochwowe np. invag, który najlepiej aplikować na noc przez 7-dni, zawiera aż 3 szczepy bakterii kwasu mlekowego, dzięki czemu jest bardzo skuteczny. Dodatkowo przyjmowałabym na Twoim miejscu probiotyk doustny, który skolonizuje również układ pokarmowy i układ moczowy "dobrymi bakteriami".

Gość gość
Ja tez potwierdzam,najlepszymi probiotykami sa probiotyki naturalne,kiszona kapusta,kiszone ogórki kwasne mleko,polecam

Gość hgfds
a przede wszytkim na co cie ona leczy - konkretnie ?? jak nie wiesz , i ona nie wie , bo badan nie zrobiła konkretnych , to zmien lekarza ! ma wiedziec na co cie leczy a wiec jezeli grzybek jakis to jaki bakteria to jaka wirus - tez jaki i czy w ogole jest leczenie wszystkiego srodkami uniwersalnymi jest głupotą dobrze ze chociasz leczy też chłopaka , tylko tez na co ??

Gość hgfds
mleko od krowy jest dla cielaka i to tez tylko do pewnego momentu jego zycia ! przeczytaj o mleku , mleko to zabujca cichy

Gość hgfds
trilac jest osłonowym , to bakterie kwasu mlekowego

Gość gość
mleko jest zdrowe poczytaj i zobaczysz ze ja sie naczytacz to wszystko jest niezdrowe nawet powietrze rakotwórcze przez diesli

Gość gość
Nie mówimy tu o mleku prosto od krowy,a kwasnym mleku które przez bakterie kwasu mlekowego zostało wstepnie rozłozone,tak ze nasz organizm nie musi juz trawic w naturalny sposób

Gość gość
mleko od krowy jest dobre

Gość gość
17.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość Powietrze nie jest rakotwórcze,kiedys ludzie zycli i raka nie mieli,rak to wymysł naszych czasów,chyba ze powietrze zawiera zwiazki rakotwórcze

Gość gość
17.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość mleko od krowy jest dobre Dobre jest owszem ale dla dzieci do 5 r zycia,dla dorosłych jest toksyczne

Gość gość
Akurat nasi dziadowie wychowali sie na mleku i długo żyli.Człowieku wiesz co to znaczy toksyczne?

Gość gość
Tak tylko ze nasi dziadowie,to cała zywnosc mieli zdrowa wiec mleko im nie szkodziło,my natomiast człowieku mamy dzis cała zywnosc toksyczna

Gość gość
Nie mozna mówic o zdrowiu czlowieka przez pryzmat samego mleka,zajmujemy sie caloscia

Gość gość
Piszesz jak słynny troll Adas jezeli mamy cała zywnosc toksyczne to nie tylko mleko mamy toksyczne ale wszystko czyli smierc głodowa

Gość gość
OO a skad Ty znasz słynnego Adasia???skoro tak pisze to ma racje i taka smiercia głodowa ludzie niestety czesto umieraja,a juz najczesciej choruja,bo brak jest składników w pozywieniu a konserwanty,barniki syntetyki,GMO,niszcza wszystko co cenne w pozywieniu

Gość gość
A w takiej sytuacji,dołozenie jeszcze mleka przetworzonego,to kropka nad i w chorobach

Gość gość
Adasia znaja juz na wszystkich topikach.Ale nie jedzac nic bo toksyczne szybciej umrzesz niz jak jedzac nawet zywnosc przetworzona

Gość gość
Nie podmywajcie się nigdy w misce, tylko pod bieżącą wodą. Ciotka moja miała wiecznie infekcje i ginekolog jej to powiedział. Od tamtej pory ma spokój.

Gość gość
Moja z babcia z dziadkiem do dzis spozywaja mleko w róznej formie w duzej ilosci i zeby wszyscy mieli takie zdrowie!