Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odradzaj  asdfgnh

czy opłaca sie kupić stare mieszkanie do remontu

Polecane posty

Gość odradzaj  asdfgnh

??/

moge ja C***owiedziec z mojego doswiadczenia .Kocham zabytkowe mieszkania - wiec wiadomo , ze nie majac duzo forsy kupilam do remontu , zreszta nigdy nie byloby mnie stac na odresteurowany "zabytek" .. Na dzien dobry wyszlo niby taniej , ale wlozylam tyle przez lata , ze kupilabym nowe bez dwoch zdan- nie byloby pracy , nie byloby balaganu .I nowe -to nowe . Ale nie mialam takiej sumy od razu :-(.Ale znow stare ma klimat , ma dusze , mozna miec tyle inwencji tworczych i mozna byc Bobem Dudowniczym .Tez frajda . Ja teraz remontowalam 2-gie mieszkanie strychowe od podstaw .Nie pytaj ile kosztowalo , bo az serce boli .Ale jakie wyszlo cacko .Pan Hydraulik stwierdzil, ze powinnam wstawic do netu, by pokazac jakie moze byc klimatyczne mieszkanie ze strychowego lokum .Takze w kwestiach oplacalnosci trudno dewagowac :-D.Zalezy czym sie kierujesz i ile pieniedzy mozesz na dzis wylozyc .

Gość gość
jesli chodzi o finanse to sie nie opłaca jesli nie masz od razu dużej sumy pieniędzy, żeby wydać na nowe to kup stare i remontuj, aleeeee suma sumarum stare wyjdzie drożej:)

Gość gość
jak stare? w jakim terenie i regionie? do jakiego standartu? w jakim czasie? ile pracy własnej?

Gość gość
A co to, do k***y nędzy, ma wspólnego z życiem uczuciowym?!

Gość gość
...A TAK SE ....W*********J!

Gość gość
są tez plusy:) mam podłoge wycyklinowaną, ostatnio wyszlifowałam drzwi i ościeżnicę -pięknie to wygląda, ale pracy multum:)