Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

arleta21

akcyza na alkohol

Polecane posty

Kochane przyszłe Panny Młode. Może orientujecie się jak jest z alkoholem od nowego roku. Z tego, co słyszałam wzrasta akcyza? Czy na każdy rodzaj alkoholu czy tylko na wódkę?

Gość SylwiaFilkusik
Wydaje mi się że na każdy alkohol. Ja wódkę na wesele kupiłam dlatego wcześniej, mam Polanin weselną w korzystnej cenie w carrefourze kupiona.

Gość gość
Akcyza idzie w górę na każdy alkohol (średnio 2zł na butelce 0,5l), z tego względu sporo par, które mają wesele w przyszłym roku kupuje już teraz. My też już kupiliśmy :)

Gość gość
My tez juz kupilismy biala zubrowke

Gość gość
znowu ta reklama sklepu z winami

2 zł na butelce nie wydaje się dużo, ale przy wielkiej imprezie typu wesele i przy rodzinie, która lubi drinknąć to można coś zaoszczędzić kupując wódkę już

Gość gość
Ile razy ja już widziałam reklamę tego sklepu wina.pl. Skoncz to reklamować bo w koncu ktoś się wkurzy i Ci zrobi antyreklamę w stylu "przestrzegam przed tym sklepem". Takie umieszczanie reklam to robienie z ludzi głupków.

Gość gość
Ja właśnie też czytałam że mają podnieść akcyzę na alkohol, dlatego wódkę chcemy kupić jeszcze w tym tygodniu na wesele nasze. Zastanawiam się nad tą wódką Polanin - butelkę ma super!

Gość gość
no ja się o tym dowiedziałam niedawno i biegam teraz i koniecznie szukam wódki!!! byla super promocja we wrzesniu w macro 19 z groszem za stocka a my glupi stwierdzilismy ze za wczesnie... :( a teraz biegamy jak kot z pecherzem i szukamy...

Gość gość
ja tez biegnę w sb do makro, bo widzę jakie jest poruszenie dzwonilam do makro z koncesją 19,99 bez 20,95 w selgrosie z koncesja 23,50 bez koncesji 24,5 masakra jakas, na stacji niedawno kupowalam stocka za 24zł...

Gość gość
A znasz choćby jeden towar, usługę która by taniała od nowego roku?

Gość gość
nie, ale podobno na zdrożeć 2zł na butelce

Gość gość
Ja kupowalam w eurocash, wychodzi 19.05 + 2% do kazdej butelki, wychodzi najtaniej

Gość ewelkamelka
Hmmm wszyscy straszą tą podwyżką, sama mam wesele w sierpniu i chyba jednak przed świętami jeszcze kupimy tą wódkę, myślałam nad weselną Polanin, widziałam ją za 21 zł.

Gość gość
Polanin jest w Carrefourze i nie wiem czy nie kosztuje jeszcze mniej.

Gość HalinaKan
Jeśli nie wiecie jak załatwić akcyzę na alkohol to oczywiście najlepszym rozwiązaniem jest odpowiednia firma. Ja zaufałam http://www.celtex.pl/oferta.html i jestem zadowolona. Dowiedziałam się, że można to zrobić tak, że jako zarejestrowany odbiorca przy odprawie takich towarów ulegają odroczeniu.

Gość siekba
Jedno jest pewne..Akcyza nie wzrasta na to co sami wyprodukujemy.A dobre to jest,a nawet lepsze ho,ho:)Nie czarujmy się,że te wiejskie stoły z tym co jeszcze wspaniałe i naturalne bywają dobrze zaopatrzone.Na szczęście jeszcze nikt nam się w to nie wp******* :)