Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do par i malzenstw w UK

Polecane posty

Gość gość

Ile przecietnie zarabiacie razem na miesiac? Jakie miasto? I czy cos Wam zostaje?

Gość gość
Ja i moj 2900-3000 razem w stolicy i uwazam, ze to cienko. Nie odkladamy za bardzo :/ A nie zyjemy tez rozrzutnie :/

Gość gość
Dobre zarobki macie (jak na UK teraz). Co biadolisz???

Gość gość
Gowno dobre, my mamy lepsze :D

Gość gość
Kazde po 1400 netto mc, Londyn, wynajmujemy pokoj, odkladamy roznie, ale tak zazwyczaj ok.800 mc

Gość gość
Razem 3400-3500 netto. Czy to duzo czy malo, nie wiem. Tez stolica.

Gość gość
Ja mam 2000 a moj maz 4500,dziecko,mortgage, samochod I jeszcze nam zostaje...

Gość gość
My tez przecietnie, ja 720, maz 2400, 2 dzieci, i tez mortgage i auto, Nic nie odkladamy,ale zyjemy normalnie, bez ogladania cen w markecie, nawet nie wiem Ile mleko czy chleb kosztuje,

Gość gość
Książkę piszesz? Omiń kartkę.

Gość gość
4500? Netto? :O

Gość gość
Co on robi, ze az tyle zarabia??? Skoro Ty masz 2000, to przy 6500 mc nawet z kredytem, samochodem i dzieckiem tez by mi sporo zostalo...

Gość gość
Taaa ma 4500 mc, nie wiem gdzie. Kartka i internet przyjmą wszystko.

Gość gość
Widze, ze sa tu jakies niedowiarki. A co, tak trudno uwierzyc w to, ze ktos zarabia 4500GBP na miesiac? Niby dlaczego? To, ze Ty czy Twoj maz przykladowo zarabia marnego tysiaka, nie znaczy, ze inni tez bieduja. Moj maz pracuje w BBC i tez otrzymuje duze wynagrodzenie ale nie powiem Ci ile, bo sie udlawisz. Znajoma ma praktyke dentystyczna w Londynie i rowniez miesiecznie duzo zarabia. Przykro mi, ze moi rodacy uwazaja, ze skoro jestesmy z Polski, to godzimy sie pracowac za najnizsze wynagrodzenie. Ja i moja rodzina sie a takze ludzie, ktorych znam i z ktorymi sie przyjaznie nie naleza do tej grupy. Ale wiecie co? Nic samoistnie nie przychodzi. Tutaj moge podziekowac tylko sobie, ze chcialo mi sie zdobywac wyksztalcenie i doswiadczenie w pracy. Dziekuje dobranoc.

Gość gość
My razem mamy bardzo dobre zarobki, ja i maz 3400-3500 mc na czysto, a i tak za wiele albo czasem nic nie zostaje. Mieszkamy w Londynie. Nie pijemy zbyt czesto, papierosow w ogole nie palimy, na miasto wychodzimy sporadycznie, nie jadamy po restauracjach itd. Zyjemy normalnie, ani bieda ani luksusy. Mieszkanie, rachunki, jedzenie, transport, jakias nowa rzecz, nieplanowany wydatek i po pieniadzach... Eh...

Gość gość
Do goscia z 22.54 Nikt ci nie karze wierzyc albo nie, ale uwierz mi po 15 latach zycia w tym kraju tez nie bedziesz zainteresowany/a praca za £1000 jezeli masz jakiekolwiek aspiracje....j

Gość Julia UK
Mieszkam z narzeczonym (Anglik) w Londynie .Obecnie studiuję na III roku undergraduate oraz jestem mamą niespełna 3 miesięcznej dziewczynki ;) Narzeczony zarabia 40 tys. f .Koszty życia w Londynie są tragicznie wysokie więc bogaczami to nie jesteśmy :P

Gość gość
jakie to polskie, bo mnie sie nie udalo to innym tez nie moze sie udac? bo ja zarabiam minimalna to inni tez musza? a co was to obchodzi ze ja zarabiam ponad 60tys rocznie, czemu macie cholera taka potrzebe wiedziec ile kto zarabia? bierzcie przyklad od Brytyjczykow, nikt o wlasnych zarobkach nie trabi! no i jak ty sie teraz czujesz? bo ja zarabiam ile zarabiam a ty trzy razy mniej? lepiej ci czy gorzej? mazochisci jedni czy co ...

Gość gość
No 4500 to juz prawie 84 tys rocznie. Pokaz mi kto i gdzie zarabia taka z******ta kase?

Gość gość
@ Julia UK - no 40 tys na 3 osoby w Londynie to nie przelewki :o

Gość Julia UK
Te 40 tys to nie dochód roczny :P Tyle potrafi wyciągnąć na miesiąc, przeważnie 20-40 tys

Gość gość
Chyba sobie kpisz

Gość gość
Ta 20-40 tys mc :D:D

Gość gość
a ty myślisz, że ile zarabia architekt w UK ?

Gość gość
Ja ok.1200-1300 netto(sekretarka medyczna na niepelny etat), maz ok.1600 netto(hydraulik),ale bywa ze ma przerwy w pracy, tax credit dostajemy w kwocie ok.500 miesiecznie. Mamy dziecko, mieszkamy w malym miasteczku.

Gość gość
ja jeszcze dodam z postu powyzej z malego miasteczka ze moi polscy znajomi zarabiaja spokojnie 80 tysiecy we dwojke a niektorzy wiecej. Wszystko zalezy od wyksztalcenia i mozliwosci wykonywania wyuczonego zawodu w innym kraju. Lekarz konsultant, farmaceuta, dentysta, geodeta - to zawody ktore sa do zaadaptowania w Wielkiej Brytanii. Niestety moje studia humanistyczne byly interesujace,ale poza wiedza nie daly mi zbyt wiele jesli chodzi o kwestie rownorzednego stanowiska pracy na emigracji

Gość ja_z_dublina
My na miesiac okolo 4500e. Moglibys odkladac ale jedesmy jakies popieprzone p*****ly bo przeramy wszystko :/