Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ja już nie wytrzymuje

Polecane posty

Gość gość

ból kręgosłupa jest tak wielki, że łzy same mi lecą z oczu, a najgorsze jest to, że moja 5 tygodniowa córka dostała kolek i uspokaja się po czasie noszona i tulona na rękach, ale ja nie daje rady, mąż w pracy. co na ten ból może pomóc? bo płaczę razem z dzieckiem :(

Gość gość
wizyta u lekarza moja droga koniecznie !

Gość gość
Wez jakas tabletke ktora mozna podczas karnienia. Ostatnio ba szkole rodzenia mowili ze czasem jak jest potrzeba mozna nawet ibuprom wziasc, a dziala oprocz lrzwciwbolowo to i przeciwzapalenie. Ewentualnie jakas masc.

Gość gość
Dla malej hustawka elektryczna i espumisam w kroplach. Dlacibie nasa z naproksenem

Gość gość
nałykaj sie apapu, pomoze Ci na pewno

Gość gość
Nalykaj sie apapu, ale mi madra rada. Apap to paracetamol, pomoze na chwile, a nawet z nlpz trzeba bardzo uwazac. Paracetamol jedzie ostro po watrobie i jak sie przegnie to sie mozna nawet przekrecic.

Gość gość
bez przesady, wez 2 tabletki apau i pewnie C**przejdzie. Dla niekrotych nawet zwykla herbata jest szkodliwa!

Gość gość
Wizyta u lekarza jest na styczeń i to końcówkę, pogięło ich całkowicie. Bujaczek zamówiony, nawet miałam nadzieję, że dzisiaj przyjdzie, ale niestety do tej pory go nie ma, więc pewnie jutro kurier dostarczy. kolkami w miarę dajemy radę, najgorszy jest ten kręgosłup, a malutka potrzebuje tego noszenia jak żadnego innego leku tylko ja nie daje rady :(

Gość gość
No dwie zwykle to nie przesada, ale juz dwa apapy max to przegiecie. Dlatego sformulowanie nalykaj sie apapu jest dziwne jak dla mnie. Wiesz nie wszyscy czytaja ulotki, miala kolezNke ktora podczas bolesnej miesiaczki wziela chyba 8 czy 10 tanletek apapu w ciagu calego dnia i wyladowala w szpitalu. A nie uwazalam jej za tluka.po prostu dziewczyna myslala ze jak lek jest bez recepty to jest bezpieczny...

Gość gość
a dlaczego boli Cie kregoslup ???

Gość gość
Poczytaj o masciach, wydaje mi sie ze wiekszosc napewno mozna podczas karmienia piersia, no chyba ze karmisz butla to mozesz wszystkie. Dodatkowo niech maz ci moze lekko rozmasuje wieczorem. A ktora czesc kregoslupa boli krzyz?

Gość gość
Masaż ale u profesjonalisty. 3 sesje i będziesz jak nowa.

Gość gość
Brakuje Ci WAPNIA!!!!!! Bierz po 3 tabletki dziennie, a będziesz jak nowo narodzona!!!

Gość gość
Ja kiedys wzielam 6 apapow i 4 ibupromy w ciagu doby bo mnie ząb napierd...i nic mi nie było.

Gość gość
moze masz jakies zwyrodnienie?ja po 1 ciazy tez umieralam na kregoslup az mi w nogi promieniowalo i okazalo sie ze to dyskopatia.oczywiscie nie musi to byc to.leki pomoga ci na chwile.masaz juz by byl lepszy pewnie ale najwazniejsze to zebys sie oszczedzala.nie schylaj sie przy podnoszeniu ciezarow tylko uginaj kolana i staraj sie za duzo nie nosic dziecka tylko usiadz z nim czasem.na pewno ci ciezko znam ten bol.ja dodatkowo sie jeszcze wnoszeniem wozka zalatwilam bo byl bardzo ciezki.

Gość Moniakk21
Na pewno musisz iść z tym do lekarza. Masaż też pomaga, ale nie zawsze, ponieważ ważna jest przyczyna bólu. Musisz zrobić specjalistyczne badania, które wykażą w czym tkwi problem. Problemy z kręgosłupem to nie przelewki, a jeżeli ból staje się nie do wytrzymania to oznaka powagi sytuacji. Tu potrzebne jest leczenie, gdyby ból nie był tak nasilony może wystarczyłaby tylko profilaktyka. A jeżeli chodzi o profilaktykę to zalecam np. korzystanie z tzw. klękosiadu, coś zastępującego krzesło, podam stronę żeby można było zobaczyć jak to wygląda : http://dbamokregoslup.pl/40,klecznik-%28klekosiad%29-iliko.html . Poza tym jest wiele urządzeń i "wspomagaczy" dla naszego kręgosłupa. Musimy o niego dbać, bo jest to rusztowanie naszego ciała.

Gość gość
na piłce ćwicz leniwcu