Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niechcenarazieciazy

pomocy czy mogę być w ciąży

Polecane posty

Gość niechcenarazieciazy

Kochałam się bez zabezpieczenia (stosunek przerywany) 3 dni po zaobserwowanej owulacji. Licząc, ze okres powinnam dostać od 14-17 dni po owulacji, powinnam go dostać najpóźniej wczoraj, a dziś wieczorem dalej go nie mam. Odczuwam wyraźnie bóle jak przed okresem, ale czytałam, że takie bóle mogą towarzyszyć też wczesnej ciąży. Test ciążowy zrobiłam przedwczoraj, wyszedł ujemny. Co o tym myślicie? Pomocy!

Gość gość
Zrób sobie betę jutro w laboratorium będziesz wiedzieć. Jeśli uprawiałaś seks bez zabezpieczenia to jak najbardziej możesz być w ciąży.

Gość niechcenarazieciazy
Teoretycznie wszelka szansa na zapłodnienie znika wraz z trzecim dniem po owulacji, czyż nie?

Gość gość
skoro nie chcesz być w ciąży, to dlaczego się nie zabezpieczacie? owulacja ZAWSZE może się przesunąc w jedną, bądź drugą stronę

Gość niechcenarazieciazy
Ja nie obliczam owulacji tylko ją obserwuje. Poza tym bardziej ciekawi mnie czy jakieś czynniki mogą wydłużyć czas pomiędzy owulacja a okresem?

Gość gość
Teoretycznie tak, ja nawet przy pozytywnym teście owu nie byłam pewna kiedy dokładnie wystąpiła owu, co dopiero tylko z obserwacji. Więc uważam że szanse są a oto przecież pytasz. Chyba że chcesz po prostu polemizować. Natura lubi płatać figle.

Gość gość
i bardzo dobrze, że obserwujesz owulację, ale to nie jest metoda antykoncepcji, bo to na 100% może potwierdzic jedynie usg, więc niezbyt madrze robisz nie zabezpieczając się

Gość niechcenarazieciazy
Ok, zostawmy kwestie momentu owulacji. Co z tym ew wydłużeniem czasu od owulacji do okresu, który teoretycznie powinien być stosunkowo stały? Istnieją jakieś czynniki, np stres, którego było w tym miesiącu sporo...

Gość gość
dziewczyno różne czynniki maja wpływ na cykl, wiesz o tym doskonale, zrób test i będziesz wiedziała o co chodzi

Gość niechcenarazieciazy
Test ciążowy? Robiłam. Chodzi mi czy nawet da się rozregulowac ten okres pomiędzy owulacja a jajeczkowaniem, który jest na ogół uważany za święty i stały?

Gość niechcenarazieciazy
I nikt więcej mi nie pomoże?

Gość gość
Raczej nikt Ci nie napisze że nie ma opcji żebyś była w ciąży bo taka opcja po prostu jest zawsze jak się uprawia seks bez zabezpieczenia. O jaką pomoc dokładnie ci chodzi?

Gość niechcenarazieciazy
". Chodzi mi czy nawet da się rozregulowac ten okres pomiędzy owulacja a jajeczkowaniem, który jest na ogół uważany za święty i stały?" o pomoc w formie odpowiedzi na to pytanie

Gość gość
owulacja to jajeczkowanie

Gość gość
okres pomiędzy owulacją a miesiączką nie jest ani święty ani stały( skąd Ty to wytrzasnęłaś? ), może ulec zmianie przez różne czynniki: stres, chorbę, zmianę klimatu, odchudzanie, ciążę, leki

Gość gość
sama owulacja może się przesunąć, u mnie np o dwa dni mimo objawów, ja tak miałam i teraz maluszek dwa dni młodszy niż wynika to z obliczeń

Gość gość
Zawsze moga wystapic wszelkiego rodzaju przesuniecia, kazdy cykl moze byc inny, takze przesuniecie tez moze miec miejsce, piszesz ze robilas test, moze sie okazac ze test wyszedl negatywny bo jest jeszcze za wczesnie ale to tylko jedna z opcji, proponuje zrobic bete,