Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża i gehenna z żołądkiem

Polecane posty

Gość gość

jestem w 8 tc, wszystko byłoby ok gdyby nie żołądek, który potwornie daje mi się we znaki. Częste odbijanie, ścisk, kwasek w ustach. Nie mogę nawet myśleć o jedzeniu, a jak już coś przegryzę to objawy się nasilają. Schudłam już z 5 kg :( Biorę przy tym duphaston i mam wrażenie, że on też te objawy pogłębia.. Czy któraś miała podobnie? Macie jakieś sposoby na takie uciażliwe dolegliwości żołądkowe. Dodam, że nigdy wcześniej nie miałam problemów z żołądkiem.

Gość gość
Jestem w 6 tyg i mam to samo tylko,że zazwyczaj wieczorem jak się położę więc nie ma tragedii a z tym jedzeniem to też tylko na wieczór ciężko mi coś zjeść a tak to ok :) Mi bardziej doskwiera ból piersi i pleców od samego początku jak jeszcze o ciąży nie wiedziałam

Gość gość
Ale durnoty Co wey w 36 tyg powiecie jak wy juz wielkie damy takie ciąża wymeczone Polskie kwoki normalnie haha

Gość gość
Ja popijam dużo herbaty, wolę zastąpić nią soki i różne napoje, rumianek herbata miętowa możesz tego spróbować

Gość gość
Haha nikt tu nie jest umęczony a taka prawda, że każda kobieta inaczej przechodzi ciąże

Gość gość
jadowita poleczko z 11:56 nie jestem żadną umęczoną damą, piszę że poza tym żoładkiem wszystko ok. Jeśli nic w temacie nie potrafisz doradzić to idź lać jad gdzie indziej. Martwi mnie to, że nie jestem w stanie normalnie jeść, nie chcę wpaść w jakąś anemię. A takie preparaty jak Manti można stosować?

Gość gość
Nie mam pojęcia czy można, wiesz co najlepiej zrobisz jak przy wizycie u gina zapytasz :) albo po prostu przejdź się do apteki i zapytaj o coś takiego :)

Gość gość
Ja na takie dolegliwości uzywalam Rennie, z polecenia gina. Czasem pomagał, ale generalnie żołądek i w ogóle układ pokarmowy to mi dokuczaly całą ciążę, z tym że wcześniej też miewalam problemy.

kup sobie gaviscon w aptece w płynie, również dla kobiet ciężarnych- mi pomagał w 100%

Gość gość
Ja miałam tak od 4 tc to 14, męczyłam się strasznie mega nadkwasota połączona z bólem żołądka. Jak sobie przypomnę to aż mi ciarki przechodzą. Jedyna rzecz, która mi pomagała to woda źródlana ZUBER, dostępna w aptece,śmierdzi jak zgniłe jaja,ale jest skuteczna. Kup w aptece, koszt ok 36 zł za 5l, które ci starczą na długo, wypij 3-4 razy po pół szklanki, najlepiej przed posiłkiem.