Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak namuwic mame na psa

Polecane posty

Gość gość

Jestem Nikola mam nie cale 11 lat chcialabym miec psa yorka prawie wszystkie moje kolezanki maja ,tylko moja matka jest jakis odmieniec ;( i niechce mi kupic ,robie wszystko sprzatam swoj pokuj ,ucze sie dobrze mam fretke ktora dobrze sie opiekuje doradzcie jak ja namowic

Gość gość
Nikt nie ma zadnych pomyslow ? :(

bedzie Ci trudno , bo piesek 1) kosztuje -zakup psa ; 2) koszt szczepien +dobrego jedzenia ,3) trzeba wychodzic w deszcz , brzydka pogode, wczesnie rano , 4) trzeba miec gdzie pieska zostawic , kiedy sie wyjezdza Sama dasz rade to pogodzic? Moze fredka wystarczy? Sa przeslodkie przeciez :-D Ja akurat jestem fanka psow , ale ja jestem dorosla juz .

Gość gość
Fredka jest fajna ale moja juz choruje :( bo jest stara,na pieska mam nazbierane pieniadze okolo 900 zl bo od babci czy dziadka dostaje a reszte to z kieszonkowego :)

Gość gość
Fretka*

Gość gość
ja proponuję ci zakup OWCZARKA NIEMIECKIEGO DŁUGOWŁOSEGO najwspanialsze psy świata potrafiące kochać właściciela na zabój, poza tym duże jest piękne ;)

Gość gość
Jejuuu ale piekny :) owczarek tez mi sie bardzo podoba! Ale niestety mieszkam w bloku 3 pokojowym dlatego jedyne wyjscie to maly piesek ale dziekuje!!:)

to w takim razie : popros mame i tate na rozmowe i po kolei im powiedz : ze masz 900 zl - bedziesz wyprowadzac codziennie swego pupila niezaleznie od pogody , samopoczucia -ze ten piesek bedzie twoim przyjacielem na wszystkie smutki, radosci -ze jestes juz odpowiedzialna dziewczynka - ze opiekowalas i opiekujesz sie dobrze fretka -ze zaufanie , ktorym cie obdarza , zmowotywuje cie do jeszcze lepszej nauki -ze jestes pewna i swiadoma obowiazku przy piesku - a na koniec powiedz rodzicom, ze kochasz ich bardzoooo mocno i tak samo bardzoooo mocno ich o zgode prosisz :-D no jak nie ugiac sie pod takim wyznaniem . Powodzenia.

Gość gość
piękny prawda sam takiego mam

Gość gość
Dziekuje bardzo! Teraz juz wiem jak ladnie poprosic! Pozdrawiam :)

Gość gość
jasne, a po 2 tygodniach mama będzie ganiała z psem o 5 czy 6 rano...

Gość gość
najpierw NAMÓW mamę na słownik ortograficzny

prosze .Ja mam Japan Chin.Wczesniej mialam Yorka mini 1, 5 kg. Porownujac osobowosc tych pieskow , to Chinka jest cudownoscia :-D

Gość gość
na początek radzę wykonać próbę - przez 2 miesiące 3 razy dziennie wychodzić na dwór ze smyczą - koło 6 rano, po szkole i koło 20. Akurat będzie padał śnieg, będzie wiało i temperatura minusowa, więc próba bardzo wiarygodna

Gość gość
jak bylam w twoim wieku tez probowalam przekonac moja mame do kupienia psiaka i tez byl to York :) Rowniez nazbieralam pieniadze z kieszonkowego na jego zakup. Dla mojej mamy najwazniejsza przeszkoda byly dodatkowe obowiazki typu wychodzenie na spacery (rano, poznym wieczorem, przy brzydkiej pogodzie itp) jak i przygotowywanie jedzenia. Aby ja przekonac ze dam rade i jestem obowiazkowa, przez miesiac zanim kupilismy psiaka, wstawalam codaiennie rano przed szkola i wychodzilam na spacer z 'niewidzialnym' psiakiem ;) Musisz po prostu przekonac rodzicow ze powaznie podchodzisz do swoich obowiazkow i im to pozniej udowodnic :) Powodzenia!

pomysl z niewidzialnym pieskiem dobry i mocny argument da :-D Wlasnie wrocilam ze spaceru .Mokro , wiatr , ponuro . Ale" milosc" kosztuje :-D.

Gość gość
Juz tak robilam :D na poczatku bylo zabawnie potem sie smiali:D japan chin nie slyszalam o takim psie :) ale warto poczytac :)

juz ide e spac , ale Ci jeszcze napisze : to jest piesek nazywany poduszkowym. Nigdy nie spia na podlodze , a najlepiej na poduszce , kanapie , fotelu .Nie straszne sa im szafki, stoliki , krzesla. Te pieski podobne sa do pekinczykow , zawsze sa 2- kolorowe .Maja nature kota , moze mialy przodka rowniez kota? Sa bardzo wesole , wysoko skacza , uwielbiaja sie bawic.Waga ich to od 2-5 kg . Mankamenty: gubia siersc 2 razy do roku , dosc trudno nauczyc sie im zachowywac czystosc- Ale osobowoscia nadrobia mankamenty - Mowia o nich :Japan Chiny -pies cesarzy Yorki -psy mlynarzy Powodzenia mala :-) Dobranoc.