Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko ma glowe wysoko w 38 tyg co to oznacza

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 38 tyg ciazy I moje dziecko ma glowe wysoko. Mieszkam w uk. Wiem, ze pierwsze dziecko powinno zejsc glowa w dol kolo 36 tyg. Polozna jakby nigdy nic zapisala mnie na kolejna wizyte za 3 tyg jak bede 7 din po terminie! Czy mam sie czym martwic? Dodam ze dziecko jest duze

Gość wczymamyproblem
To znaczy ze glowka nie zeszla do kanalu rodnego. Moze to sie stac nawet dopiero w trakcie porodu. Ale jezeli dziecko jest duze to szanse sa znikome. U mnie nie zeszla do konca. Mialam 10 cm rozwarcia i parlam 2h. Zakonczylo sie cc wolalam to niz jakby duze dziecko mialoby mi utknac w kanale i mieliby je wyciagac np.proznociagiem.

Gość gość
To skoro szanse sa znikome to czemu nie oferuja cesarki odrazu? Nie chce sie meczy a na koncu I Tak miec cesarke. Tutaj nikt sie nie przejal nie zobacze poloznej az do tygodnia po terminie... Czy to moze zagrazac dziecku?

Gość gość
Ja tak mialam. Wody odeszly calkowicie, skurcze nieregularne ale udalo urodzic mi sie urodzic naturalnie. Kosztowalo mnie to 21 godzin.

Gość gość
Eh nie straszcie :( czyli mam duze szanse na cesarke? Bardzo chcialam jej uniknac

Gość wczymamyproblem
Bo to nie znaczy,ze niemozliwe. Ja mialam pecha. U mnie w szpitalu dopiero jak waga z usg osiagnie 4 kg to w takiej sytuacji robia cc. Ja mialam usg w pt i waga prawie 4kg. Porodu nic nie zwiastowalo i lekarz powiedzial,ze w poniedzialek po usg pewnie bedziemy ustalali termin cesarki. Tyle ze w sobote odeszly mi wody. A ostatnie usg wagi 4 kg nie pokazywalo. Dziecko urodzilo sie 4kg bez kilkudziesieciu gram.

Gość gość
W uk masz raczej marne szanse na cesarke niestety ale wbrew pozorom oni nie sa tacy zli w przyjmowaniu naturalnych porodow. Jesli bedziesz miec skurcze regularne to dziecko samo zejdzie w dol. Nie martw sie na zapas.

Gość wczymamyproblem
Krec duzo kolek biodrami i skacz na pilce. To podobno pomaga w zejsciu glowki. I pozycja kolankowo - lokciowa jak najwiecej teraz cwiczen w tej pozycji i pozniej porod. Mi nie pomoglo,ale nie znaczy ze tobie nie pomoze :P tez chcialam uniknac cc ale po fakcie okazalo sie,ze nie taka straszna.

Gość gość
Tutaj nawet usg nie robia. Waga nie jest wskazaniem do cesarki. Polozna maca mi brzuch I Tak stwierdzila ze glowa wysoko I dziecko niby wielkie

Gość gość
A czy to oznacza, ze dziecko bedzie po terminie czy to nie ma znaczenia

Gość wczymamyproblem
Nie ma znaczenia, ze bedziesz po terminie. W pl tez na oddzial kaza sie zglosic tydzien po terminie,jezeli do tej pory sie porod nie zacznie. Tylko,ze u nas na ktg ganiaja nawet codziennie wtedy.

Gość gość
Aha dzieki