Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

znaleziona kasa

Polecane posty

Gość gość

witam tydzień temu znalazłem sporą sumkę pieniendzy, nie powiem ile ale starczyło by w dużym miescie na kupno mieszkania. zachodzę w głowe co robić, boje się komuś powiedzieć tym bardziej że wziełem już z tego kilka nascie tysięcy.

Gość gość
Nie mów:) też kiedyś znalazłam dużo kasy ale 50 tys i zostawiłam sobie bardzo mi się przydały

Gość gość
nie moge przez to spać ciągle myśle co dalej, jestem bardzo biednym i skromnym chłopakiem, ale nie chciałbym mieć z tego powodu nieprzyjemnosci.

Gość gość
bardzo by mi ona pomogła w starcie w normalne życie, ale też może zaszkodzić jak się wyda. co moge za takie coś dostać?

Gość gość
Lepiej zgłoś do odpowiednich służb i oddaj. Skoro Ci tak sumienie nakazuje. Może ktoś teraz cierpi z tego powodu?

Gość gość
Jest coś takiego jak znaleźne, 10 %, tyle sobie możesz spokojnie wziąć ;) Chociaż prawnie powinieneś poczekać na właściciela, żeby on Ci dał. Ale możesz zanieść do starostwa powiatowego i powiedzieć że tylko tyle znalazłeś i że od tego chcesz znaleźne, kto Ci udowodni że znalazłeś więcej.... Ale wiecie co? Jestem uczciwa,nigdy nikogo nie okradłam, jak znajdywałam telefony to oddawałam właścicielowi (dzwoniłam do kogoś z listy kontaktów) ale miałabym dylemat mimo wszystko... Czy oddać czy sobie trzymać w skarpetce i korzystać w miarę potrzeb, tak żeby nikt się nie skapnął że dostałam jakiś zastrzyk gotówki, więc zero wpłacania na konto, nie kupowałabym nic drogiego bo ludzie

Gość gość
myślałem żeby to zgłosić i przywłaszczyć sobie jakomś część tych pieniedzy i powiedzieć że tylko tyle było ale sie boje.

Gość gość
nie 120

Gość gość
dajesz tysiaka i nikomu nic nie powiem, jak nie to zaraz leci zgłoszenie... i już niebawem mundurowi zapukają do drzwi. Namierzenie cię nie będzie trudne.

Gość gość
masz 10 minut na podjęcie decyzji.

Gość gość
tylko tysiaka?

Gość gość
za szantaż też jest artykuł, jestem policjantką i bardzo chetnie to zgłosze.

Gość gość
jak kupisz mieszkanie albo wóz, bedziesz sie musial z kasy wylegitymowac w skarbowce, bedą chcieli wiedzieć na czym zarobiłeś a jak nie udowodnisz skąd kasiuta, to dowalą podatek 75% :D

Gość gość
Ta, akurat w to uwierzę, gdybyś znalazł tak dużo kasy, nie byłoby tu tego tematu :D

Gość gość
kasy napewno nie znalazl ale pomazyc mozna w taka wietrzna noc

Gość pierdolenie o szopenie4
hehe, dzieciak