Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie chce pić mleka ma 10 mcy lekarz będzie prawdopodobnie zalecał krowie

Polecane posty

Gość gość

Witajcie mój synek gdy miał 3 miesiące pojawiła się skaza białkowa. Wcześniej stosowaliśmy mleko NAN PRO HA, przeszliśmy na BEBILON PEPTI (zalecenie pediatry) skaza zniknęła, ale pił maksymalnie 400-500 ml dziennie. Lekarz pozwolił spróbować wrócić do HA, ale spróbowałam BEBILON, aby nie zmieniać marki-nie tolerował, potem BEBIKO HA, bo każdy polecał, też nie jadł, wróciliśmy do NAN PRO HA i jako tako jadł. Od jakiegoś czasu nie chce ani kaszy, ani mleka, ani kleiku. Więc spróbowałam NAN PRO i też jadł przez chwile i znowu przestał. Po urodzeniu miał niski poziom wapna, we wtorek idziemy zrobić badania i jeśli poziom wapna jest znowu niski to pediatra powiedziała, że możliwe, że wprowadzimy mleko krowie. Kto był w takiej sytuacji? Jak przygotowywałyście krowie? Czy tylko zagotowywałyście, czy rozrabiałyście jakoś?

Gość gość
niemozliwe\j jak dzieckiu z alergia na białko mleko krowiego, ktorego jest mnie w mieszkankach mozna zalecic picie zwyklego mleka ?? Poza tym wapn najmniej wchlania sie wlasnie z mleka krowiego

Gość gość
a czy przeczytałaś uważnie? potem podawałam normalne mleko-zero śladów alergii... najmniej, ale innego pić nie chce

Gość gość
moja corka miala kolki po kazdym mleku i jak miala 4 mce dalam jej łaciate i wszytko minelo czyli od 4 mca zycia piła łaciate- zagotowałam i juz, potem dodawałąm kasze manne tzn krupiczke teraz ma prawie 5 lat jest zdrowa

Gość gość
Mleko krowie na poczatek pól na pól z woda i z grysikiem np.

Gość gość
uwaznie przeczytalam i nigdzie nie napisalas, ze podawalas juz normalne mleko.

Gość gość
ale rozrabiałaś na początku z wodą, czy od razu? ja nie chce łaciatego, tylko wypasione-bo po przeczytaniu składu tylko wypasione ma wyszczególnie, że zawiera wapń (śmieszne co?)

Gość gość
normalne, mam na myśli modyfikowane, napisałam, że potem podawałam bebilon ha którego nie tolerował, bebiko ha którego nie jadł, wróciliśmy do nan pro ha jadł chwile i przestał i podawałam nan pro

Gość gość
a dlaczego akurat łaciate ? czy to ma jakies znaczenie jaka firma ? ile % ?

Gość gość
wlasnie nie kojarze czy rozcieńczałam w wodą, chyba nie, wiem ze kupowałam 0,5 % i z czasem przechodzilam na 1,5% potem na 2%

Gość gość
Aha ja synowi dawala takie prosto od krowy nie z kartonu.

Gość gość
dziewczyny czy to mozliwe, żeby droga mieszanka z puszki była gorsza od zwykłego mleka z kartonu ?? nie pisze złosliwie tylko z wielkiej ciekawosci, bo mój synek ma 4 miesiace i tez nie toleruje mlek, mam problemy z karmieniem

Gość gość
mój mąż jak był Mały, nie wiem ile miał dokładnie ale też miał zalecone krowie i też pół na pół, ale oni mieli krowę, teraz już krowy nie ma, znajomi też nie mają i za bardzo nie mam skąd skołować.

Gość gość
ale co masz na myśli mówiąc nie toleruje?

Gość gość
Moje pije normalne od krowy kupowane u gospodarza plus grysik. Rośnie jak na drożdżach i zdrowy jak ryba. Podobnie jak ja i czwóka mojego rodzeństwa wychowanego na mleku krowim.

Gość gość
a jak znalazłaś gospodarza takiego? znałaś kogoś, mieszkasz na wsi i to sąsiad, czy jak? bo ja nie mam pojęcia jak sobie kogoś takiego znaleźć

Gość gość
po każdym mleku z puszki ma rozne problemy, albo zaparcia albo biegunki i zawsze po pareu dniach odmawia picia mleka, w brzuszku mu bulgocze, wychodzi wysypka

Gość gość
Ta cała nagonka na mleko krowie to wymysł firm, aby ponieść sprzedaż. LItr mleka kosztuje ok 3 zł. a ile kosztuje puszka in a ile wystarcza? Dawniej były tylko krowy i kozy, żadnych bebilonów i dzieci jakoś rosły, były zdrowe i nie miały żadnych alergii. Teraz im więcej pije mleka sztucznego tym więcej różnych nietolerancji i o to chodzi. Przyzwyczają dzieci do pewnego smaku i zmuszona jesteś kupować drogie mleko. Tu nie chodzi o zdrowie naszych dzieci tylko o $$$$$$$$$

Gość gość
Na wsi mieszkam a sasiad mial krowe ;)

Gość gość
Moja córka piła nan , w 10 dniu życia przeszliśmy na nutramigen, w 9 m-cu od razu na łaciate 3,2 % bo dziecko nie może pić żadnego mleka z wit D, i miała podwyzszony wapń po 2 tyg stosowania łaciatego wyniki w normie i wszystkie dolegliwości skórne zeszły jak ręką odjął

Gość gość
Ja bym takiego z kartonu dziecku nie dała to sam syf,tydz. otwarte stoi i nic temu mleku nie ma. Tam mleka to moze z 10 % jest albo nawet i mniej a reszta to woda i konserwanty.

Gość gość
nie zgodze sie, ja chowalam sie super na mleku krowim a moj brat wyl miesiacami a mama nie miala innego wyjscia, podawala mu mleko od krowy.

06.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość Ja bym takiego z kartonu dziecku nie dała to sam syf,tydz. otwarte stoi i nic temu mleku nie ma. Tam mleka to moze z 10 % jest albo nawet i mniej a reszta to woda i konserwanty. x xx wiesz co to znaczy UHT? nie? to się doucz i nie będziesz pier... takich bzdur. Po drugie do mleka NIE WOLNO dodawać konserwantów

Gość gość
Tak tak. Normalne mleko po dwoch dniach zaczyna kwasniec a to moze stac dlugo i nic mu nie ma jak myslisz dlaczego? co moze takie super zdrowe jest?

Gość gość
a wlasnie UHT to najgorszy syf

to napisz mi dlaczego uht to syf? prosze o konkrety

06.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość Tak tak. Normalne mleko po dwoch dniach zaczyna kwasniec a to moze stac dlugo i nic mu nie ma jak myslisz dlaczego? co moze takie super zdrowe jest? xxx bo jest UHT tępa dzido "Naukowcy rozprawili się z mitami o żywności Technolodzy żywienia z Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego i Państwowego Zakładu Higieny obalili wiele mitów, dotyczących zdrowej żywności. Poniżej przedstawiamy wyniki ich pracy *Mit pierwszy: Mleko UHT jest pozbawione jakichkolwiek wartości odżywczych Zdaniem dr inż. Antoni Pluta z Wydziału Technologii Żywności SGGW w Warszawie, technologia UHT, czyli krótkotrwałe poddanie mleka działaniu bardzo wysokiej temperatury (minimum 135 st. C przez 1–5 sekund) pozwala zniszczyć wszystkie formy bakterii zawartych w mleku, również przetrwalniki. Ten rodzaj sterylizacji chroni konsumentów przed zakażeniem bakteriami chorobotwórczymi i przedłuża przydatność mleka do spożycia. WYSOKA TEMPERATURA DZIAŁA jednak NA TYLE KRÓTKO, ŻE WIĘKSZOŚĆ SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH MLEKA, W TYM WAPŃ, NIE ULEGA ZNISZCZENIU – zaznaczył badacz. *Mit drugi: Mleko UHT ma długi termin przydatności do spożycia, bo zawiera konserwanty Do mleka nie wolno dodawać konserwantów i nie praktykuje się tego. Długi termin przydatności mleko UHT zawdzięcza specjalnej technologii produkcyjnej – stwierdziła dr Małgorzata Ziarno z Wydziału Technologii Żywności SGGW. Stosując wysokie temperatury (UHT – ultra high temperature) niszczymy wszystkie bakterie, które mogłyby przyspieszyć procesy psucia, również te, które prowadzą fermentację mlekową. Dlatego mleko UHT nie zsiada się. Jednak, by uzyskać z mleka UHT kwaśne mleko, wystarczy dodać do niego odrobinę śmietany."

Gość gość
Autorka pisala o skazie a nie o alrgii to raz. A po drugie,autorko,ja mam podobna sytuacje. Normalne mm mojemu dziecku nie sluzyly. Nie objawialo sie to jako typowa skaza, mial kolki kiedy normalnie kolki sie koncza, mial zaparcia,ulewania,prezyl sie i wiercil przy piciu. Bardzo malo pil. Metoda prob i bledow doszlismy do belilonu pepti. O dziwo mimo ochydnego smaku zaczal pic od razu. Czul ,ze mu sluzy. Popil z 2 miesiace i mial dosc. Zaczal odrzucac butelke. Najpierw zachwycil sie jedzeniem kaszki lyzeczka,ale naturalne. Potem i to mu obrzydlo. Dodawalam owoce i znow smakowalo i znow dosc*****pmogla nam modyfikacja diety. Tzn.z samego rana mleka ile chce, tyle(nawet 100ml). Ze ja zageszczam kleikiem. Potem sniadanie bezmleczne. Rozne kasze z owocami,kanapka. Potem bez wzgledu ile zje,chociazzazwyczaj zjadal juz z apetytem sniadanie, dostaje butle zageszczonego mleka i o dziwo zaczal ja pic. Potem obiadek, i jezeli jeszcze jest duzo czasu do ostatniego posilku mlecznego to nawet drugie danie jak w wczesniej mniej zjadl. Na ok 1,5-1 h przed ostatnim mlekiem na noc daje owoc,ktory troche pobudza apetyt,np.jablko. i wtedy po takiej dlugiej przerwie bez mleka znow mi wyjada mleko ze smakiem. Rowniez mam zalecenie by z pepti przechodzic na mleko ale pasteryzowane! Nie uht,bo ono jest pozbawione wartosci i bakterii,a bakterie kwasu mlekowego ulatwiaja trawienie. Zdaniem lekarza nie sluzy mu skladnik obecny w mleku modyfikowanym a nie samym mleku. Dostawal prowokacyjnie produkty mleczne na mleku krowim i rowniez bylo ok. Tylko po prpstu mamy pociagnac pepti ile sie da,ze wzgledu,ze jest lzejsze dla brzuszka.

Gość gość
Dodam jeszcze ze jak karmilam piersia to spozywalam produkty mleczne bez ograniczen: mleko,lody,jogurty,maslo i smietane. Dziecku nic nie bylo. Po prostu nie sluzylo mu mm.

Gość gość
Ja skończyłam karmić jak młody miał 9m i nie chciał żadnego MM. Jedynie kaszki Bobovity chciał pić, ale bałam się, że się upasie za bardzo na tych kaszach bo wypijał tego 2 razy dziennie po 330ml. Więc dołączyliśmy mleko krowie i nie było żadnych problemów. Dziś ma ponad 3 lata i dalej lubi pić mleko.