Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Slabsze ruchy dziecka

Polecane posty

Gość gość

jestem w 25 tygodniu ciazy i dotychczas dzidza caly czas byla aktywna,brzuch mi caly chodzil a od wczoraj to sie zmienilo. Czuke ruchy ale bardzo delikatne,dzis tak samo. Z czym to moze miec zwiazek?? zadreczam sie i martwie ze moze pepowina zakrecona . a moze dziecko sie tak obrucilo ze teraz mniej czuje. Prosze o porady

Gość gość
Może to nic takiego a może cos poważnego. Jedyna rada jedź do szpitala i poprosił o ktg będziesz spokojniejsza a oni nie maja prawa odmówić Po co masz się denerwowac lepiej reagować na takie rzeczy

Gość gość
między 22 a 28 tc ruchy dziecka słabną, to normalne. Ale jeśli chcesz mieć pewność, że wsyzstko ok, idź prywatnie na przepływy i usg. Ale u mnie było tak samo, w środku ciąży jakoś mniej się córka ruszała. Potem sobie to nadrobiła z nawiązką ;)

Gość gość
a co w przypadku jezeli nie mam ubezpieczenia. Do ginekologa chodze prywatnie. Ale bedzie w poniedzialek. Musze mnie przyjac jezeli jestem w ciazy??

Gość gość
ja tez tak czasem miałam i panikowałam niepotrzebnie. Ale jak chcesz to idz do ginekologa na kontrole

Gość gość
a co w przypadku jezeli nie mam ubezpieczenia. Do ginekologa chodze prywatnie. Ale bedzie w poniedzialek. Musze mnie przyjac jezeli jestem w ciazy??

Gość gość
Ciężarne maja bezpłatna opiekę Nie maja prawa cie nie przyjac

Gość gość
Wiadomo na wizytę do gin sied umów i sprawdź ale wiadomo ze on cie teraz nie przyjmie wiec jedź na ktg dfo szpitala Lepiej być o raz za dużo w szpitalu niż za późno

Gość gość
na samym poczatku ciazy bylam na izbie przyjec we wrocławiu na klinikach i pani z rejestracji stwierdzila ze mnie łaskawie przyjmnie ale bede musiala pokryc koszty i napisac oswiadcznie..

Gość gość
pani z rejestracji wykorzystała twoją nieświadomość. USTAWA gwarantuje Ci bezpłatną opiekę w ciąży i połogu. Nie ma żadnej podstawy prawnej, która miałaby Cię obligować do kosztów leczenia/pobytu w szpitalu w ciąży i połogu.

Gość gość
i to bylo w 6 tygodniu jakos

Gość gość
Oświadczenie owczej podpisuje się ale Zadné pokrywanie kosztów Jeśli masz kartę ciąży to nie maja prawa odmówić bądź z laska przyjmować Jeśli ktoś ci odmówi to mówisz ok ale proszek dokument ze odmówiono ciezartnej przyjęcia bez ubezpieczenia i jeśli cos się stanie to na ich odpowiedzialnosc Jest ustawowo zarządzone ze ciężarne maja prawo do opieki

Gość gość
Może się coś dzieje może nie, tylko lekarz może to stwierdzić na USG. Mój dzidziuś miewał takie dni, że się prawie wcale nie ruszał. Jednego dnia gdzieś w 34tc od rana była cisza. Szturchałam go i nic, tylko takie puste odbijanie się. Byłam coraz bardziej przerażona. Chciałam jechać do szpitala, a z drugiej strasznie się bałam, coś na zasadzie - jeśli stało się coś złego to wolę nie wiedzieć. Postanowiłam poczekać do obiadu. W międzyczasie zjadłam sobie ciacho z masą krówkową i po tej słodkości rozpętało się w moim brzuchu istne szaleństwo :)

Gość gość
zaraz sie ubiore i pojade. Mam powiedziec ze nie mam ubezpieczenia ale i tak musze mnie przyjac?? boje sie ze zwyzywam ta babe i sie tylko wkurze nie potrzebnie

Gość gość
dziecko pewnie odwróciło się w drugą stronę , kopie po jelitach , a ty tego nie bedziesz odczuwała tak jak wcześniej , jak się znowu odwróci , bedziesz czuła normalnie

Gość gość
Nie rob awantury tylko spokojnie powiedz ze nie masz ubezpieczenia a złe się czujesz nie czujesz ruchów tak jak zawsze i chcesz żeby cie zbadali bądź ktg zrobili. Jeśli ktoś ci będzie robił problem ze nie jesteś ubezpieczona wtedy mówisz ze ustawowo ciężarna ma prawo do opieki i rzadasz przyjęcia

Gość gość
Moja to potrafila przez tydzien ledwo sie ruszac a potem okazywalo sie ze ok. Albo takie numery ze wogole i wystarcsylo ze podlaczyli mnie do ktg i zaczynala sie ruszac, jakby wiedziala ze wypada:-) zdarzalo mi sie kilka razy ze wiele dni slabe ruchy. Podobno to normalne.

Gość gość
Dziekuje za wasze opinie. Bylam na izbie przyjec. Przyjeli mnie tym razem bez problemu. Ktg nie zrobiono bo to za wczesnie i lekarz stwierdzil ze moze nie wyjsc prawidlowo. Wszystko jest w porzadku naszczescie,przepływy pępowinowe w normie,wymiary dziecka książkowe. Mysle teraz ze nie potrzebnie spanikowałam no ale coz taka juz nasza natura. Dzidzia usza sie i wierci mocniej niz rano.