Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZy wy na serio rozpoznajecie płacz dziecka kiedy co chce

Polecane posty

Gość gość

oglądam filmiki, czytam na ten temat i jakoś nie umiem pojąć o co chodzi ?? czyż jestem taka tępa ??????? mój synek ma 22 dni więc już niby powinnam coś wiedzieć na ten temat.. a tu dupa..

Gość gość
no 22 dni, to jeszcze możesz nie rozróżniać, ale zapewniam Cię, że jeszcze max miesiac i będziesz wiedziała o co chodzi dziecku;)

Gość gość
Moja ma 5 tygodni i już pomału kumam o co jej chodzi :) albo trafiam akurat.

Gość gość
Ja mam 2 dzieci już odchowanych i nie rozróżniałam płaczu, oprócz tego teatralnego u starszych "zobacz jaka jestem nieszczęśliwa":D Zazwyczaj reagowałam wcześniej i do tego płaczu nie dochodziło a płacz niemowlęcia zwykle brzmiał dla mnie tak samo ;) Całe szczęście, że one do płaczliwych nie należały bo byśmy się nie dogadały :D

Gość gość
dla mnie każdy płacz jest taki sam..ale widocznie nie mam słuchu..może jak na razie..

Gość gość
gość 14:26 o matko już się boję, że mnie to czeka...a mój maluszek płaczliwy że hoho no to tak jak myślałam wariatkowo.pl mnie czeka

Gość gość
Ja zaczęłam rozróżniać jak miała miała troszkę ponad miesiąc ;) I ty się tego nauczysz, daj sobie czas ;)

Gość gość
Ja jakos zaczelam sie dogadywac ze swoja jak miala trzy miesiace.Urodzila sie w czerwcu wiec bardzo duzo chodzilysmy na spacery i nie miala stalych godzin snu jeszcze a na spacerach potrafila spac nawet i po 4godziny.Z czasem powoli wszystko sie unormowalao.Teraz ma 6miesiecy i juz doskonale rozumiem co chce mi powiedziec przez placz.Lazdy placz jest inny.Na glod inny,na sen inny,na nude inny itp:-) Ty tez sie nauczysz:-)

Gość gość
Ja to rozumiem placz tylko wtedy jak trzeba zmienic pieluszke bo tak wykrzywia twarz przy robieniu kupy

Gość gość
Rozpoznaje kiedy jest glodna i kiedy sie przestraszy. Reszty placzow nie potrafie rozszyfrowac. U starszego dziecka tez zreszta kazdy placz brzmi inaczej.

Gość gość
U nas troche trwalo za nim zorientowalismy sie kiedy syn placze z glodu, ze zlosci, bo pielucha pelna albo ze sie chce przytulic. Jak mial okolo 4 miesiace zaczelismy odrozniac rodzaje placzu i juz wiedzielismy co nasz maluch potrzebuje :) kwestia czasu :)