Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawamielona

świadkowie i pieniądze

Polecane posty

Gość kawamielona

Witam Wszystkich. chciałam zapytać ile dać Młodej Parze pieniędzy, jeżeli ja i mój partner będziemy świadkami? wiem, że cena za talerzyk, będzie wynosiła ok. 170 zł. myślałam coś o kwocie 700-800 zł, ale nie wiem, czy to nie będzie za mało? Dziękuję z góry za odpowiedzi

Gość gość
Ja bede swiadkowa w maju na weselu jednodniowym i planuje dac 500-600 zl. Nie uwazam, zeby swiadkowie musieli dawac wiecej. 700-800 zl to naprawde bardzo duzo.

Gość kawamielona
dzięki za odpowiedź. tylko nie wiem, czy dobrze zrozumiałaś, bo nie jedno z nas będzie świadkiem, tylko oboje będziemy świadkami. ja świadkową, on świadkiem na tym samym weselu. nie musimy nic załatwiać, dlatego nie chcę dać za mało, a nie wiem ile w tym przypadku jest mało a ile dużo. kolejną rzeczą jest to, że każdy daje tyle, na ile go stać, ale chciałam zasięgnąć info, ile mniej więcej wypadałoby dać Młodym

Gość gość
Tak, tak wiem, ze oboje bedziecie swiadkami. Wydaje mi sie, ze kwota 700-800 jest ok, a nawet jest to sporo jak na dwie osoby. Ja tez nie musze nic zalatwiac, a nawet nie mam jak ze wzgledu na odleglosc. Jednak nie uwazam, ze powinniscie dawac wiecej. 1000 zl daja chrzestni czy bliska rodzina. Ja i tak chce dac wiecej, bo to moja przyaciolka, a np. w tym roku na slub kuzynki dalam 400 zl za dwie osoby, a wesele bylo dwudniowe.

Gość gość
Ja dostałam od świadka brat 1200zł a świadkowej 800zł. Ja na twoim miejscu dałabym 1000 zł

Gość gość
myślę, że świadkowie powinni dawać tak jak normalni goście z jakiej racji mają dawać więcej? i tak to dla nich ważny stresujący dzień