Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotnaa mamaaaa

CO BYŚCIE zrobiły na moim miejscu

Polecane posty

Gość samotnaa mamaaaa

Jestem w tej chwili na urlopie wychowawczym i o powrocie do pracy mogę pomarzyć, bynajmniej jeszcze przez ok 4 m-ce, to dopiero początek urlopu. Szef ma zastępstwo za mnie. I teraz dostaje tylko 477 zł miesięcznie. Były miał dawać dobrowolnie pieniądze na syna, ale niestety na słowach się skończyło. Kilka dni temu byłam u dentysty i niestety musi być leczenie kanałowe, kwota 340 zł;( Płakać mi się chce bo Święta za pasem, a ja nie mam skąd wziąć taką kwotę. Mówiłam byłemu żeby mi pomógł, ale on się tylko śmieje, że co go to obchodzi, że nie mam pieniędzy.... Jestem w kropce i wręcz załamana.... Pozew mam o alimenty, ale zanim będzie rozprawa to nie wiem co zrobić. Proszę nie wyzywajcie mnie, naprawdę i tak mam już ciężko;(

Gość gość
a nie mozesz odpuscic sobie tego dentysty?

Gość gość
Ja już 4 miesiąc chodzę z zatrutym zębem bo nie stać mnie na kanałowe. Grunt, że nie boli.

Gość gość
jedyne co możesz zrobić to poprosić o pomoc finansową przyjaciół czy rodzinę

Gość gość
Tylko nie pakuj się w żadne chwilówki dziewczyno :( Skąd jesteś??

Gość gość
Jak najszybciej pozew o alimenty i isc do jakiegos.osrodka pomocy rodzinie, sa takie fundusze przeznaczone dla.osob w trudnej.sytuacji rodzinnej tylko trzeba sie dowiedziec. * bynajmniej to nie to samo co przynajmniej

Gość gość
faktycznie masz ciezko, masz rodzicow, rodzentwo, kogos kto by pomogl? trzymaj sie kiedys bedzie lepiej, musi byc, pozdrawiam a czy leczeia zeba nie da sie zrobic na fundusz?

Gość gość
swoją droga ten dentysta, ale jak ty się utrzymujesz razem z dzieckiem za te 477 zł miesięcznie?

Gość gość
Trzeba było dzieciątka robić?? I teraz w biedzie go wychowywać A jak ci zachowuje i trzeba będzie dziecku leki tez będziesz 4 mies czekać?? Co za nie odpowiedzialność! Idsz na NFZ do dentysty juz 4 mies czekasz dawno powinnas być zapisana a chcesz prywatnie to zarob sonie A nie teraz blaga i skomli facetowi zebvy dal nie jest ci wstyd prosić się o kasę?? Trzeba myśleć przed kim się nogi rozkłada I nie wyzywam cie tylko uswiadamiam ze życie to nie zabawa i trzeba myslec

Gość gość
"A nie teraz blaga i skomli facetowi zebvy dal nie jest ci wstyd prosić się o kasę??" xxx facet winien alimenty na dziecko płacić, wtedy by nie skomliła xxxx ty rozumiem przed nikim nóg nie rozkładasz dziewico?

Gość gość
to do wyrwania, niestety

Gość gość
Oczywiście ze rozkladam przez mężem który by mmnie z dzieckiem nie zostawił :-) A gdyby nawet to preacuje jestem wykształcona i niezależna w razie gdyby facetowi odbilo i poszedł do innej' :-) A wiec trzeba myśleć a nie teraz płakać Dzieciak pewnie nawet nazwiska nie ma ojca bo głupia dziewucha nie myślała głowa tylko dupa Robić dziec**przed ślubem a potem boadolic ze chłopak poszedł w długa i ma dziecko i ja w d***e

Gość gość
najlepsze są tutaj te mamuski które myslą że jak są mężatkami to są chu wie kim. Jak mnie smieszą takie frustratki o jeeej;D A mężuś doprawia rogi takim tępym żonkom. Ach żyjcie dalej w przekonaniu że jestescie takie z******te bo macie obraczke hehe. Tępe dzidy, aż płakać sie chce ze smiechu. Ps. Zloz pozew o alimenty. Nie ma czegos takiego jak "skamlanie" od ojca, który nic nie daje na dziecko, to jego z****** obowiązek i taki facet ( nie dający pieniędzy na dziecko) powinien gnić w więzieniu, albo powinien całkowicie zostać pozbawiony praw rodzicielskich, wstyd wstyd wstyd!

Gość gość
kochana dasz rade jestes silna. moze uda ci sie cos dorywczego znalexc, jakies sprzatanie, ja tak kiedys dorabialam