Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąglę i coraz bardziej bolą mnie piersi nie wiem dlaczego

Polecane posty

Gość gość

Witam, od jakiegoś czas-z 2-3miesiące moje piersi są nabrzmiałe i obolałe szczególnie po bokach od pach,przytyłam również 12kg bo apetyt mi strasznie wzrósł, pobolewa również podbrzusze jak na okres ale w ciąży nie jestem bo stosuję antykoncepcję ,a dokładnie krążek dopochwowy Nuva Ring już ponad rok-czy to mogą być skutki uboczne po takim czasie?

Gość gość
mogą. Idz do lekarza czym prędzej ale do takiego który by C***omógł

Gość gość
ten ból zaczyna być tak dokuczliwy,że nie mogę nosić stanika-tylko sportowy,nie mogę też spać na boku i na brzuchu również rozważam zmianę lekarza,ale u mnie w okolicy tylko ten jest i to prywatny,na kasę chorych do innego trzeba czekać nawet 4miesiące.

Gość gość
to jest tako "rozsadzający" ból-jakbym miała pokarm w piersiach poważnie,ale nic nie cieknie po lekarzach będę dzwonić w poniedziałek-a może to być związane z tarczycą?

Gość gość
Piszesz , że przytyłaś 12 kil., także piersi bolą bo również rosną , ale to mi wygląda na zaburzenia hormonalne,

Gość gość
bo to było takie BUM i ciągle chodzę głodna, na dodatek nie mogę schudnąć, bo jest jakaś blokada nawet jak ograniczę jedzenie z wielkim trudem i przejdę na dietę z ćwiczeniami. ogólnie również czuję się źle, mogłabym czasami męża rozerwać na strzępy

Gość gość
Kup sobie w aptece tabletki Castagnus powinien szybko zadziałać .on reguluje pracę hormonów- prolaktynę.

Gość gość
powinnaś zmienić tabletki anty...

Gość gość
ale ja nie biorę tabletek tylko mam krążek dopochwowy

Gość gość
a robiłaś test ciążowy? To że stosujesz antykoncepcję nie oznacza, że nie jesteś w ciąży (choć fakt, jest to mało prawdopodobne).

Gość gość
Ja pier...lę dziewczyno, krążek to to samo co tabsy i plastry tylko w krążku. Jest to w tej chwili najsłabsza forma antykoncepcji, bo hormony omijają żołądek, i wchłaniają się od razu ze śluzówki. Zrób test ciążowy, jeśli wyjdzie negatywny zmień antykoncepcję, widocznie krążek ci nie pasuje i powinnaś mieć inne stężenie hormonów.

Gość gość
Trzeba się zbadać. Najlepiej sprawdzić w pierwszej kolejności czy nie ma guzków w piersiach, a jak nie ma to sprawdzić inne miejsca. Jeśli guzek zaczyna uciskać na nerwy to może powodować również bardzo odległe bóle. Guzek, to może być być rak, a może to być jakiś ropień, torbiel, inna łagodna postać. Guzki mogą wydzielać również hormony i powodować w ten sposób inne dolegliwości.

Gość gość
A jak nie będzie guzków to zbadaj tarczycę. Albo równocześnie możesz zbadać tarczycę, ale ja zaczęłabym od sprawdzenie piersi, bo rak to poważniejsza sprawa. Tarczyca może sobie dłużej poczekać ze sprawdzeniem.