Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wiecie jak wygląda prawdziwe życie w RPA tam jest po prostu strasznie

Polecane posty

Gość gość

Media pokazują ten kraj jako najbardziej liberalny i tolerancyjny w Afryce, ale to nie prawda. RPA jest takim krajem tylko na papierze. Biala kobieta nie powinna tam w ogole wychodzic sama wieczorem, nie powinna wybierac sie w regiony zamieszkane przez czarnych i ''kolorowych'', hindusów etc. Czarni nienawidzą siebie nawzajem, nienawidzą ''kolorowych''. Kolorowi nienawidza czarnych. Biali żyją w swoich bogatych enklawach, domach ogrodzonych wysokim murem i drutem kolczastym, apartamenty strzezone jak oddzialy banków. Masakra. Nelson Mandela pomogl zniesc apartheid no i to byloby na tyle. Mentalnosc ludzi sie nie zmienila. Biskup Desmond Tutu non stop apeluje do swoich czarnych braci by sie uspokoili, by zaczeli rozmawiac z resztą, biali nie chcą bo się boją i kolko się zamyka.

Kiedy rządzili biali, to kraj był bogaty, dziś bieda z nędzą. Murzyni to jednak imbecyle, sami siebie zagłodzą.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Ten kraj byl jest i bedzie bogaty. Maja zloto i diamenty.Wystarczy zeby kupic co sie chce.

Gość gość
Zuzanna Amelia - KRAJ jest bogaty, ludzie NIE. Wydobyciem diamentów i złota zajmuje się kilka firm holenderski De Beers, ruska Alrosa i Petra a złotem BHP Billiton. Sprawdz na wikipedii. Oni mają w rekach wszystko, robotnikom płacą tyle co nic. Upadł apartheid = upadło rolnictwo i większość firm holenderskich w których pracowali czarni = kraj upadl bo czarni zaczeli rozkradac wszystko i ''rzadzic'' po swojemu.

Do dziś w RPA jest największy rasizm wobec białych. Białego w RPA można bezkarnie zabić i zg*****ć, dlatego my, biali ludzie musimy się temu sprzeciwiać. Media milczą, nikt nie mówi i prześladowaniach Afrykanerów.

Gość gość
przecież na każdym przykładzie w świecie widać, że jak czarni zaczną rządzić to robi się SYF . oni się po prostu do tego nie nadają.

Gość gość
Racja. Wystarczy spojrzeć na USA.

Gość gość
Ludzie lubią dyskutować o czymś nie mając pojęcia.

Gość gość
Ty najwyrażniej masz pojęcie jak jest w RPA i nie zgadzasz się z opiniami, że jest tam źle. Oświeć publikę i opisz ten raj.

Gość gość
gość - mylisz sie, bo niektórzy mają pojecie. Ja tam byłem i wiem co mowie. No ale 90% ludzi siedzi w kurortach w Kapsztadzie i myślą, że to raj na ziemi :O

Gość gość
moja kuzynka tam mieszka,ostatnio o niej myślałam,ale słabo się znamy w sumie,ktoś z rodziny powiedział,ze jesteśmy do siebie bardzo podobne,jej mąż ma tam bardzo dobrą pracę,żyją dostatnio,ale faktycznie ten kraj chyba ewoluuje w nieznanym kierunku,za duże dysproporcje są ...ale takie syfiastej pogody nie mają :P!

Gość Agnes200
Ja też byłam i niestety kraj się szybko stacza dzięki rządom czarnych. I co do rasizmu w stosunku do białych też 100 % prawda.

Gość gość
to prawda, że czarny nadaje się jedynie do prostej roboty, którą zorganizuje mu myślący biały. to widać po czarnuchach mieszkających w Polsce. idź z poważnym problemem zdrowotnym do czarnego pseudo lekarza, to wmówi ci żes zdrowy, bo on problemu nie widzi, a chorobę sobie wymyślasz i skasuje odpowiednią sumę za wizytę. doprawdy aż dziwne, ze w Polsce nic nie robią z czarnymi oszustami, którzy wykształcili się na koszt naszego państwa.

Gość gość
Z tymi lekarzami to nie do konca prawda.Moja sasiadka nie mola przez siedem lat zajsc w ciaze ze swoim mezem ,poszla do czarnego ginekologa i po dzewieciu miesiacach urodzila malego mulata

Gość gość
Tak to prawda z tymi czarnymi pseudo lekarzami, a najlepszy jest ten czarny weterynarz z Warszawy, co sam sobie wystawia dobre opinie i nazywa się szmanem. :D Pies zarażony chorobani zakaźnymi: neosporoza, lamblioza, kokcydioza,salmonella i dirofilaria byl dla niego zdrowy i nie wymagał żadnego leczenia. Cały czas wmawiał wlaścicielom, ze wymyślają problem zdrowotny. Skurczy gnat doprowadził do tego, że wszyscy domownicy zarazili się od psa tymi chorobami, bo pies nie był leczony. Niech go szlak trafi sadyste i oszusta.

Gość gość
w tych krajach jest największa agresja mężczyzn a takich pragną kobiety