Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy balybyscie sie zajsc w ciaze w mojej sytuacji

Polecane posty

Gość gość

Bedzie to ciaza wysokiego ryzyka bo juz wczesniej stracilam ciaze wysoka. Bylam u nowego lekarza ktory zapowiedzial ze nastepna ciaza to zaraz po pozytywnym tescie wprowadzi leki rozkurczowe duphaston w max dawce i magnez do tego od razu w 13 tyg jak bedzie ok polozy mnie na oddzial na podszycie i cala ciaza bedzie lezenie w najlepszym przypadku w domu. Do tego stale kontrolowanie czy nic sie nie dzieje. Troche sie boje tego wszystkiego.

Gość gość
To juz zacznij sprowadzanie leku z zagranicy bo fenoterol był najlepszy wycofali go tylko z zagranicy scviagniesz odpowiednik adalat. Teraz w pl dają no SPE bądź spazmoline malo skuteczne praktycznie wogole nic nie daje. Oj ja leże 18 tyg w tum dwa razy szpital i żyje aktualnie czekam na poród:-) Przezyjesz dla dziecka da się:-)

Gość gość
ja tez bralam duphosan do15tygodnia mialam krwiaka ucisk na zoladek,magnez biore caly czas3razy dziennie i jestem w ciazy takze zagrozonej ale wierze ze donosze

Gość gość
Ja autorka bralam duphaston 3x1 do 16 tyg magnez 4x1 i spasmoline 3x1 potem lekarz mi odstawil duphaston a zapisal luteine raz dziennie i nospe raz dziennie i magnez raz dziennie i w 21 tyg porod sie zaczal.

Gość gość
Bo spazmolina to za słaby lek on działa max do 16 tyg później trzeba mocniejsze rozkurczowe leki np fenoterol

Gość gość
decyduj sie póki dają jeszcze nadzieje..

Gość gość
Ja stracilam dziecko w 18tyg, teraz jestem w kolejnej ciazy w 34 tygodniu. Wedlug mnie lepiej zdecydowac sie szybciej niz rozmyslac za duzo.