Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

alimenty

Polecane posty

Gość gość

Hej. Może mi ktoś doradzić ? moja mama jest zdolna do wszystkiego, stanie na rzęsach aby dostać darmowe pieniądze. w Tej chwili razem z córką i narzeczonym wyjeżdżamy. Boje sie że jeśli moja matka dowie się że nie ma nas w kraju to poda mnie o alimenty, póki nie bedę pracować nie bede musiała jej płacić. jednak narzecony ma prace, a chcemy wziąć ślub- w tedy jego dochód będzie moim dochodem i boje się że będę musiała jej płacić. z góry dziękuję

Gość gość
Mama ma jakieś dochody ?

Gość gość
Masz prawny obowiązek wobec swojej matki pomóc jej finansowo w razie takiej potrzeby. Wychowywała Cię, utrzymywała i łożyła latami na wszystkie Twoje potrzeby. Nie rozumiem dlaczego wzbraniasz się przed pomocą finansową TWOJEJ własnej mamie?! Nie wstyd Ci?

Gość gość
No właśnie-tego że matka na ciebie setki tysięcy wydała to się nie pamięta?Jeżeli jest w porządku a nie ma pieniędzy to w czy problem?Czy może to taka sknera

Gość gość
TO nie jest tak ze ona musi pomoc matce. TO zależy jaka sytuacje ma jej mama. .

Gość gość
Autorko jeśli twoja matka jest zdrowa i może isc do pracy to żaden sad nie przyzna jej alimentów. Alimenty to płaci sie na dziecko a nie leniwa matkę .

Gość gość
jaki obowiązek ??? zależy od matki jaka była. Mój mąż też został pozwany o alimenty, "tatuś", który siadał na przeciwko głodnych dzieci i wcinał pączki. "Tatuś" który jadał obiady w restauracjach, jeździł samochodem a matka z dziećmi autobusem bądź na piechotę. Miał zasądzone 220 zł. alimentów na dzieci [3 dzieci], oczywiście ich nie płacił, tylko Państwo, a dla siebie żąda 1200 zł. Więc nie pier..... o obowiązku bo zapewne nic nie wiesz o relacji autorki z matką