Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuchcacarozalinka

Poproszę o pomoc w sprawie upieczenia 2 kawałków schabu

Polecane posty

Gość kuchcacarozalinka

Kupiłam 2 kawałki schabu każdy 1,1kg nafaszerowałam śliwką z masłem, natarłam na noc przyprawami - teraz nie wiem ile powinnam piec takie dwa kawałki, mówi się, że 1kg-1h więc powinnam piec 1h czy 2h skoro są w dwóch kawałkach? Wiem, też, że schab może wyjść suchy więc kupiłam woreczek do pieczenia. Będę wdzięczna za każdą wskazówkę!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Www Google

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gdybym to ja piekła, owinęłabym schab folią aluminiową, i piekła około godziny na teroobiegu w temperaturze 180. Po godzinie nakłułabym patyczkiem sprawdzając czy już ok. Mięso masz w kawałkach kilogramowych więc pieczesz godzinkę. Bo gdybyś miała 5 kawałków to piekłabyś 5 godzin?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchcacarozalinka
Szukałam i znalazłam właśnie tę ww informacje o 1godzinie na 1kg schabu. czyli dwa kawałki 1-kilogramowe piec godzinę? Boję się, że jak będą pieczone 2 będą suche jak wiór ale może się mylę stąd pytanie. Danie ma być dla gości, musi wyjść... będę dzielnie czekała na rady bardziej doświadczonych kucharek ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchcacarozalinka
Gość - no właśnie też tak myślałam, że 1godz. W jaki sposób sprawdza się mięso tym patyczkiem? Chodzi o to, czy da się wbić (czyi mięso jest już dobre)?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no, wbijasz patyczek i jak wchodzi bez oporu, to znaczy że już ok. Po wyłaczeniu piekarnika zostawiam jeszcze chwilę nie wyjmując

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dziękuję, przetestuje sposób z patyczkiem;) A jaka jest różnica między upieczeniem w folii a w woreczku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
do woreczka wlej ok 1/4 szklanki bulionu lub wody.(W folii tego nie zrobisz).Jak uznasz,że mięso ma dosyć wbij patyczek .Jesli wypłynie bezbarwny sok-jest gotowe.Jesli różowe dopiecz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość StevBick

Fast Delivery Viagra 50mg Bestellen Acticin Purchasing Website Shop Cialis Original De La India Viagra Kaufen Ausland Amoxicillin Dosage Amounts

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość StevBick

Cialis 20 Mg 8 Compresse Cephalexin For Dogs Non Perscription Buy Propecia Generic Zithromax How Quickly Does It Work Cialis Avis Utilisateur What Is Extra Super Avana

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×