Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwszy problem 12 latki

Polecane posty

Gość gość

Witam , mam 12 lat i mam problem z drogami moczowymi . Ze 4 dni temu pojawily sie u mnie dziwne ,bez zapachowe brazowe a wrecz czekoladowe uplawy.Dodam ze jeszcze nie miesiaczkuje , teraz do wszystkiego doszedl dyskomfort przy oddawaniu moczu , odczuwam lekkie pieczenie w pochwie co jest dosc nie komfortowa sytuacja , uplawy sa dosyc obfite - musze nosic podpaske . Prosze poradzcie mi co zrobic ;/ moi rodzice o niczym nie wiedza , nie chce z mama rozmawiac na takie tematy ... Panicznie boje sie tez wizyty u ginekologa wiec chcialabym tegp uniknac a w mojej glowie juz siedza najgorsze choroby ... Pomozcie mi ;(

Gość gość
To nie jest pismo 12latki pedofilu zasrany!!!

Gość gość
Wypraszam ;o To pisze ja 12 latka , nie zaden pedofil ! Skad wgl ten pomysl ?! Prosze o pomoc ;(

Gość gość
Dziecko przedstaw problem rodzicom

Gość gość
Niedługo zaczniesz miesiączkować. Po prostu tak to się objawia czasami na początku. Nic złego się nie dzieje.

Gość gość
Pierwsza miesiączka przychodzi w postaci czekoladowych upławów - to stara krew. U mnie wyglądało podobnie, z tym że plamiłam na czekoladowo tylko kilka godzin, później już przyszła właściwa krew. Przede wszystkim zadbaj o higienę, wymieniaj podpaski/wkładki co kilka godzin, absolutnie nie sugeruj się tym, że do podpaski jeszcze dużo się zmieści zanim zacznie przeciekać. Co do zapalenia dróg moczowych to zacznij łykać ogromne dawki wit. C na zakwaszenie moczu, jeśli dobrze pamiętam to mój lekarz gin kazał mi łykać 2x dziennie po 1000 mg. Dodatkowo możesz kupić sobie jakieś tabletki bez recepty na zapalenie dróg moczowych, albo pić ogromne ilości soku żurawinowego. Co do pieczenia w pochwie to możliwe że załapałaś grzybka, jeśli dyskomfort dalej będzie się utrzymywał po podleczeniu dróg moczowych to kup w aptece krem clotrimazol (też bez recepty) -> mimo że na ulotce jest napisane, że nie powinno go się stosować na błony śluzowe, mój gin już mi go kilka razy przepisywał w tej postaci i wszystko było dobrze. Krem stosuj dwa razy dziennie (rano i tuż przed snem) wewnętrznie.

Gość gość
Dzieki , ratujecie mnie ;) Bardzo sie uspokoilam ;) Zaraz zaczne lykac zuravit takie tabletki zurawinowe , polecane mojej mamoe przez lekarza , juz je kiedys bralam przy mocniejszych uplawach i tak dalej ;) Dziekuje wam ! ;)