Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jj0091

zaskoczenie

Polecane posty

Gość jj0091

Cześć! Do tej pory mialam regularne miesiączki, aż do dnia dzisiejszego. Okres przyszedł 9 dni za wcześnie. Jestem prawie pewna,ze to okres a nie plamienie,bo są skrzepy. Niby nic takiego, ale od połowy cyklu, od trzech miesięcy dzieją się takie rzeczy: -rwący, często kłujący ból jajników (na zmianę lewy i prawy). -ucisk miednicy i pachwin -ból przypominający ten przed okresem Pytam,bo może któraś z Was miała podobnie. I nie jestem pewna czy to może być problem z którym należy udać się do ginekologa. Być może to sprawa dla endokrynologa? Pomóżcie!

Gość gość
Najpierw idź do ginekologa. Może Ci tam coś urosło? Torbiele, mięśniaki? Może też inna przyczyna. Nie sądzę, że to od tarczycy. Od 3- ch miesięcy panikujesz zamiast iść do lekarza. Zdrówka życzę.

Gość gość
taaak. też sądze, że to prędzej sprawa dla ginekologa. Dziwne to trochę. I nie mogłam na żadnym forum znalezc podobnego przypadku.

Gość gość
a może to być jakas infekcja?

Gość gość
kurczę. nikt nie miał podobnie?

Gość gość
Moze być to sprawa torbieli na jajnkach

Gość gość
wszystko pasuje oprocz tego przyspieszonego terminu @

Gość gość
To też pasuje.

Gość gość
czytalam, ze w przypadku torbieli dziewczynom zatrzymywala sie miesiaczka a nie przychodzila wczesniej.

Gość gość
a ja miałam w tym czasie bardzo nieregularnie

Gość gość
2013-12-07 22:35:23 [zgłoś do usunięcia] gość Tak się dzieje w przypadku policystycznych jajników, najpierw są nieregularne, a potem zanikają. A tutaj może być cysta, albo ogólnie jakieś małe zaburzenie hormonalne i lepiej żeby jj0091 poszła do lekarza, bo my jej tutaj nic więcej nie powiemy.

Gość jj0091
Dziękuj***ardzo za wszystkie odpowiedzi.

Gość gość
zespol policystycznych jajnikow daje wiecej bardzo charakterystycznych objawow o ktorych nie wspomniano.

Gość gość
Ja się odniosłam tylko do zaniku miesiączek, po co mam wymieniać inne objawy i dziewczynę straszyć, kiedy na pcos mi to co opisała nie wygląda? Sama mam pcos i wiem jak to się z reguły zaczyna.

Gość jj0091
Ehh... w dodatku jestem jakaś słaba. Tylko nie wiem czy to ma zwiazek z tym co się dzieje z moimi narządami czy przez tryb zycia.

Gość anabella82
jj0091 - idź jak najszybciej do ginekologa. Nieprawidłowe krwawienia mogą być objawem różnych chorób

Gość jj0091
to chyba jednak nie jest okres,bo jest zbyt skąpy... Jedynie 1,5 dnia mocniejszego krwawienia...Gdzie zwykle byly 4

Gość gość
kolezanka tak miala i okazalo sie,ze to torbiel.

Gość cbadef
jj0091 - jak najszybciej idź do ginekologa - ile masz lat ?, masz partnera i bierzesz tabletki antykoncepcyjne ?

Gość gość
czemu to pytanie o partnera? nie wspolzyje jezeli o to chodzi. Mam 20 lat.

Gość jj0091
teraz zostałam zbita z tropu. A do ginekologa nie mogę iśc, bo ciagle mam plamienie.

Gość gość
podejrzane, ze to plamienie trwa tak długo

Gość jj0091
A doszło do tego jeszcze pieczenie w podbrzuszu. No to teraz już kompletnie nie wiem. Badanie nie jest mozliwe, bo ciagle plamie... Mozna zwariować.

Gość gość
W Twoim przypadku, ciągłe plamienie nie przeszkadza w tym ,żeby iść do ginekologa. To ,że plamisz nie przeszkodzi ginekologowi w badaniu! Bo musisz, nie ignoruj! Mojej córki przyjaciółka poszła do ginekologa z krwawieniem (za długo trwało, żeby ignorować) okazało się, że ma torbiel dużą- a później,że to endometrioza- bo torbiele odrastały. . Jest na lekach. Idź i to natychmiast!!!!!

Gość gość
u kolezanki to tez byla torbiel

Gość gość
jj0099 miałam kiedyś coś takiego przy zapaleniu pęcherza. A potem doszła jeszcze do tego biegunka. :) Idź do tego lekarza.

Gość gość
mialas plamienie przy zapaleniu pęcherza? Nie sądze, że to mialo cos wspolnego. Chyba, ze zapalenie pecherza to tylko dodatek do tego wszystkiego.

Gość jj0091
W moim przypadku chyba może mieć to zwiazek jeszcze z bardzo silnym stresem. Jak sądzicie? Czy stres moze wplywac az tak na cykl? Dodam, że to jedna z najgorszych chwil w moim życiu.