Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chyba mam wrzody tak mnie boli zoladek masakra

Polecane posty

Gość gość

czy lekarz pierwszego kontaktu moze na gastroskopie dawac skierowanie? ile czekaliscie na nfz na gastroskopie? jak sie do tego przygotowac? i co wam pomaga jak was zaczyna bolec?

Gość gość
Może dać, bo mnie chciał wypisać takie skierowanie. Tylko, że ja mu przyniosłam pozytywny test na helicobakter. Ale i tak idź do lekarza, bo to niekoniecznie mogą być wrzody, a np zapalenie żołądka. Proponuję jeszcze zrobić ten test na helicobakter, bo ta bakteria wywołuje wrzody. Bez problemu kupisz w aptece.

Gość gość
Moze mi nie uwierzysz,jestem prac.sł.zdrowia.Miałam dwa razy gastro.Leczenie nie pomagało,wzięlam nawet 20 amp.w inj. SODIUM OXYFERRISCORBONE i nici z tego. Ktos mi polecił naftę Petroleum D5,pobrałam przez 2 miesiące i po problemie. W gastroskopii wyszły mi liczne krawawiace nadżerki.

Gość gość
wlasnie juz sobie robilam taki test z apteki, z krwi, i wyszlo ze nie mam helicobacter. nie wydaje mi sie zeby to bylo zapalenie zoladka bo objawy mam tylko po niektorych potrawach, np po ostrych, smazonych, pieczonych, zbyt tlustych, miewam zgage ostatnio, bole zoladka, mdlosci, odbija mi sie... juz w zeszlym roku jeden lekarz mi sugerowal zebym sie zbadala pod tym kątem a wtedy mialam rzadko jakies zoladkowe problemy, a od jakichs 3-4 tygodni moj zoladek nie moze dojsc do siebie. 2 razy mialam ataki naprawde ostrego bolu z wymiotami, az chcialam po pogotowie dzwonic, myslalam ze mi peka cos w brzuchu :( masakra :( i od tamtej pory jakos nie moge dojsc do siebie, ciagle jakies odbijanie, czuje kwas, pobolewanie. kurcze, co poza siemieniem lnianym jest takie dobre i lagodzace?

Gość gość
tez kiedys slyszalam ze nafta ma ogolnie dobre dzialanie na organizm, ale sama nie wiem... jakos mam obawy.

Gość gość
lepsza nafta niz tablety ktorymi dopiero załatwisz żoładek

Gość gość
A moze to pęcherzyk żólciowy a nie żoładek???

Gość gość
a jak odroznic pecherzyk zolciowy od zoladka? przy pecherzyku jest zgaga tez?

Gość gość
Tak,tez moze być zgaga gdyz wtedy występuje zarzucanie żólci do żoładka

Gość gość
ale to czy nie czulabym gorzkiego smaku?

Gość gość
Możesz ale nie musisz.Gorzki smak w ustach jest raczej przy złej pracy wątroby

Gość gość
Nie masz helicobakter i bóle są po niektórych potrawach? To może być też wątroba, albo trzustka, ale stawiałabym na wątrobę. Spróbuj ostropestu, albo innego środka na wątrobę, zobaczysz czy będzie poprawa. Albo zwykłą nospę najlepiej weź jak zaczyna boleć. Jeśli to od wątroby to powinno przestać, żołądka nospa raczej nie uspokoi, więc będziesz pewna co to jest. A potem już skierowanie na odpowiednie badanie.

Gość gość
"objawy mam tylko po niektorych potrawach, np po ostrych, smazonych, pieczonych, zbyt tlustych, miewam zgage ostatnio, bole zoladka, mdlosci, odbija mi sie" Obstawiam refluks, też miałam takie objawy i tak wyszło po gastroskopii. Skierowanie dostałam od lekarza pierwszego kontaktu po tym, jak juz któryś raz zgłosiłam się z bólami żołądka.

Gość gość
Ja jestem po operacji pecherzyka żółciowego i wiem jak takie ataki wyglądają.Własnie po takiej diecie miałam ataki

Gość gość
to jest taki silny bol, promieniujacy na plecy, w dołku ból. bardzo silny. nie umiem dokładnie opisać.

Gość gość
Refluks mówisz mhm...tez mize dawac takie objawy a nawet napewno

Gość gość
Noo,raczej stawiam na pęcherzyk.Zrob Usg jamy brzusznej

Gość gość
Wątroba nie boli ale jak zaczyna dokuczac to zawsze to jej ostatnie stadium.Wiec uwazam ze to nie wątroba jak ktos wczesniej napisał

Gość gość
ale taka jakas kwasnosc, odbijanie to ze 2 m-ce mam niecale raptem, i bole zoladka. a kiedys w zasadzie nic mi nie bylo. od zeszlego roku mniej wiecej zauwazylam ze czasem mi ciezko na zoladku po jedzeniu, ale czasem. i czasem wymiotowalam tak w zasadzie nie wiadomo po czym, i lekarz mi powiedzial wtedy ze to moga byc wrzody. a najgorzej jest po ostrych rzeczach. to wtedy jest koszmar. a tak na co dzien, np jak sie pinuje ostro z dieta to absolutnie nic mi nie jest. moze za duzo herbaty ostatnio pilam. a tez jadlam jakies mocniej przyprawione mięsa. a nie powinnma?

Gość gość
dzisiaj zjadlam taki krem slodki co do pieczywa jest. i mnie tak nak*****, ja p*****le :( chociaz nie chce mi sie wymotowac ani nie czuje zgagi czy cos.

Gość gość
napije sie siemienia troche, co by nie bylo zaszkodzic nie powinno

Gość Detektyw sklepowy
Refuks/nadwrażliwość jelit miałem to idź do lekarza

Gość gość
albo nadkasota albo woreczek żółciowy to może też być od stresu

Gość gość
ale ta nadkwasnosc mam rzadko, ostatnio tylko sie nasililo troche. pojde do lekarza w najblizszym tyg, musze.

Gość gość
siemię lniane jest dobre na problemy z żołądkiem, warto pić codziennie np. brać dwie łyżeczki i zalewać wrzątkiem a potem jak przestygnie wypijać siemię lniane ma dużo witamin, pomaga też cerę, włosy, paznokcie ma działanie ogólnie wzmacniające organizm

Gość gość
ostatni tydzien nie pilam ale wczsniej staralam sie pamietac by pic siemie.

Gość gość
gość 19:38 nieprawda, że jak ją odczuwamy to już jest bardzo źle. Ból od wątroby możemy odczuwać jak ona jest tak spuchnięta, że uciska worek (nie mylić z żółciowym) w którym ona siedzi. Ja tak miałam, atak kolki wątrobowej, że ruszyć się nie mogłam, a wątroba niby zdrowa i woreczek żółciowy czysty bez kamieni. A ogólnie to bez leków na wątrobę dnia nie było. Oczyściłam wątrobę ze starej żółci i jest ok.

Gość gość
WATROBA NIE BOLI BO NIE JEST UNERWIONA!!! radze poczytac o jej pracy i schorzeniach

Gość gość
Ale ten woreczek w którym siedzi JEST!!!!!!!!!!! Jak ci wątroba spuchnie to się dowiesz, że taki woreczek istnieje. :)

Gość gość
Przestań pleśc bzdur.To o czym myslisz to otrzewna.