Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agatamm

ciąża czy nie

Polecane posty

Gość agatamm

witam. wiem, że na internecie jest mase podobnych tematów.. ale chciałabym opisać mój przypadek i poprosić o wasze zdanie.. Otóż. kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia (na prawdę nie wiem co nas poniosło.. zawsze się zabezpieczaliśmy) dwa dni po okresie. Nie doszło do wytrysku wewnątrz. Dopiero po kilkunastu sekundach po wyjęciu gdy .. no.. dokończyłam ręką :) Cykle mam regularne, z kalendarzyka wychodzi, że to były dni niepłodne. W stresie zrobiłam po tygodniu test ciążowy (w piątek). Dodam, iż w czwartek byłam na immunoterapii (mam szczepionki przeciw alergii). Pierwszy test wyszedł pozytywny. Kreseczka baardzo jasna, ale była. Później zrobiłam dwa następne, oba negatywne. W następny dzień zaraz z porannego moczu wykonałam jeszcze jeden test - negatywny. Nie wiem któremu testowi ufać.. Tym kilku negatywnym czy jednemu pozytywnemu? Niestety nie mogę iść do ginekologa - ciągła praca.. najbliższy możliwy termin przypada mi dopiero za dwa miesiące. Żyję teraz w stresie bo nie mogę, po prostu nie mogę być w ciąży. Cholernie żałuję, że się nie zabezpieczyliśmy.. Co myślicie? Ciąża? Czy nie? Ja wiem.. to takie gdybanie, ale chciałam się kogoś poradzić, kogoś kto mnie nie zna.

Gość gość
Po tygodniu test nie jest wiarygodny. Powtórz po co najmniej 2tyg. od stosunku. A jakie testy robiłaś -tej samej firmy czy różne?

Gość agatamm
zrobiłam później dodatkowo 2 testy tej samej firmy i jeden z innej. w sumie 4. stresuje się, bo ten jeden wyszedł pozytywnie..

Gość gość
idź na betę z krwi

Gość gość
Trzeba albo zrobić kolejny test po 2tyg. albo beta hcg z krwi.

Gość agatamm
a jak myślicie.. 1 pozytywny i 3 negatywne.. to mógł byś "szurnięty" test?

Gość gość
nie wiadomo -zalezy jakiej czułości był ten test i z jakiego moczu był robiony. Bo jeśli ten był najczulszy a do tego robiony z nierozwodnionego porannego moczu to mógł coś wykazać a pozostałe jeśli były robione w ciągu dnia to mogły nic nie wykryć.

Gość agatamm
no nic.. pozostaje mi poczekać jeszcze pare dni i zrobić następny test albo udac się do przychodni na betę..