Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepokoję się tym

brązowe plamienia w ciąży długo trwają

Polecane posty

Gość niepokoję się tym

Kończę 8 tydzień ciąży,plamię od 5 tygodnia,biorę duphaston 2 razy dziennie. Ginekolog w badaniu i USG nie widzi nic niepokojącego.To moja druga ciąża,poprzednio plamiłam,ale po duphastonie przestałam,a tu końca nie widać. Dziewczyny,wy też tak miałyście?

Gość gość
To nie jest normalne plemienia w ciąży cos jest nie task po duphastonie ewidentnie powinny przejść jeśli były nie groźne Jeśli nadal SA to jest typ poronienie zagrażające powinnas być w szpitalu i leżeć albo możliwe ze masz krwiaka

Gość gość
ja jak plamiłam to poroniłam:(

Gość gość
nie chcę straszyc ale znajoma tak plamila od początku i poronila w 11 tc. moze sprobuj iśc do innego lekarza????

Gość gość
Skoro na USG krwiaka nie widać to znaczy ze cos z ciąża nie tak. Owszem występuje plamienie czasem niegroźne ale po duphastonie mija a jeśli nie mija to cos jest nie tak zazwyczaj kończy się poronieniem Jedź do szpitala żeby za późno nie było

Gość gość
a co lekarz c***owiedział? boli cię coś oprócz plamienia?

Gość gość
Ja tu przeczytałam że to jest ok, że to całkiem normalne i po kilku dniach poroniłam. Żadne plamienie po zagnieżdżeniu nie jest prawidłowe i zapowiada większy lub mniejszy problem. Może zajrzyj do szpitala jeśli nie masz daleko. Tylko że ta pewnie cię zostawią aż plamienie przejdzie. Generalnie ja bym nie panikowała, a to dlatego że nie uznaję sztucznego utrzymywania ciąży którą organizm chce zakończyć. W pierwszej poroniłam, drugą donosiłam było kilka plamień po większy wysiłku. Jestem teraz w kolejnej ciąży i nie brałam niczego, choć dostałam receptę na luteinę "zapobiegawczo" choć nic się nie działo. Uważam że trzeba zaufac naturze.

Gość gość
a ja śmiem twierdzić że nic poważnego skoro plamisz już 3 tygodnie...

Gość gość
Plamiłam cały pierwszy trymestr, mimo iż byłam na luteinie - teraz jestem w 32 tygodniu. Lekarz wie co mówi.

Gość gość
plamiłam od 6 tygodnia,lekarz tez nie widziała nic niepokojącego,mówił,że to nie jest plamienie z jamy macicy i mam sie nie martwic..martwilam sie..poronilam w 14 tygodniu... nie zwlekaj bo potem...jest okropnie żle...