Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przepuklina u dziecka

Polecane posty

Gość gość

witam mam pytanie około rok temu jak byłam u lekarza z podejrzeniem przepukliny to on dał skierowanie do chirurga i ten stwierdził,że mały nie ma przepukliny.Ja sie na tym nie znam ale z tego co obseruje to co jakis czas mój syn(2 latka)na spuchniete jedno jaderko lub opuchniete koło pachwiny i jak mu to masuje to czuje jakby cos bulgotało.Potem mu to znika i jest ok ale mały nie narzeka ze go to boli ani nic.Co o tym myślicie co to może byc?

Gość gość
nikt nie odpowiada:(dodam jesczze ze pojawia sie to przy jego złosciach...

Gość gość
Przepuklina niestety, idź z tym do lekarza, potrzebny będzie zabieg

Gość gość
u mojego maluszka położna, potem pediatra zdiagnozowali przepuklinę,na brzuszku, to wygląda, jak taka podłużna kiełbaska jakby wzdłuż/pośrodku brzuszka. Pediatra powiedziała, że zazwyczaj samo się wchłania, a jak nie to operacja w późniejszym wieku. Też pojawia się przy złoszczeniu.

Gość gość
A jak ta kiełbaska na brzuszku się pojawia, to mąż jest w pobliżu dziecka?

Gość gość
no bede musiała iśc.ale dziwi mnie to ze lekarz wtedy go badał i powiedział,ze nic mu nie ma:(

Gość gość
moj syn mial przepukline pachwinowa uwieznieta z lewej str jak mial 2 miesiace, przeszedl zabieg i wszystko bylo ok, teraz ma 4 m-ce i zauwazylam, ze pojawia sie z prawej str ale znika, chirurg powiedzial zebym umowila sie na zabieg, bo napewno wyjdzie ale nie chce kroic dziecka bez potrzeby. Poczekaj troche, jak dziecko bedzie wymiotowac lub bedzie bardzo bolalo to idz na IP

Gość gość
zmien chirurga.ja sama mam przepukline i poszlam do jakiegos konowala ktory tez nic nie wyczul.dal masc do smarowania bo mnie bolalo.a przepuklina sobie rosnie i rosnie.tez bede musiala cos z tym zrobic ale dopiero po porodzie...