Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boję się o nią

Polecane posty

Gość gość

A więc. Moja kuzynka ma narzeczonego adwokata. Jego ojciec jest najlepszym adwokatem w mieście, jego dziadek też, był adwokatem. Super gościu na pierwszy rzut oka przystojny brunet z brązowymi oczami, drogi garnitur, jeździ nowym mercedesem. Ale jego przeszłość- babiarz kobiety zmieniał jak rękawiczki, najdłużej jest z moją kuzynką, na studiach dużo, pił wszystkie bary i kobiety byly jego. Kuzynka lubi się po bawić ale delikatnie. Jest bardzo uczuciowa. Skończyła uniwersytet medyczny więc jest bardzo inteligentna. Oni kompletnie do siebie nie pasują. Boję się o nią bardzo. Mieszkają teraz razem, kupili mieszkanie i remontują je, a w lipcu ślub.

Gość gość
jak będzie asertywna i mądra i będzie umiała się zabezpieczyć finansowo to nic jej nie grozi gorzej jak będzie ufna i naiwna i da sobą manipulować z prawnikami trzeba ostrożnie: samemu należy się podszkolić w temacie co jest czyje w razie ewentualnego ślubu by potem np. nie okazało się że remontowała mieszkanie, które jest jego odrębną własnością a laska nie ma nawet żadnych kwitów że zakupy, meble, remonty były za jej pieniądze

Gość gość
tfu w razie ewentualnego rozwodu chciałam napisać.... nie każdy wie, że gdy małżeństwo jest bezdzietne a mężowi coś się stanie to żona dziedziczy razem z teściową gdy są dzieci wiadomo, dziedziczy żona i dzieci taki mały knyf ale może bardzo skomplikować życie gdy np. mieszkanie jest na męża a potem się okaże że teściowa oczekuje że synowa po śmierci męża spłaci teściowej należną część spadku za te mieszkanie

Gość gość
Z twego co wiem to mieszkanie kupili po połowie bez kredytu. Remontuje on, bo kuzynka startuje dopiero w zawodzie więc z pieniędzmi u niej ciężko.

Gość gość
no i dupa, kupili mieszkanie przed ślubem pytanie na kogo jest akt własności, jeśli na niego to jego majątek odrębny, nie jest liczony do spadku czy przy rozwodzie i tak jak pisałam ona za kilka lat może obudzić się z ręką w nocniku gdy on np. każe jej się wyprowadzić bo mieszkanie jest jego

Gość gość
wszystko wskazuje na to że jej by się przydała porada prawnika, oczywiście kogoś kogo rodzina narzeczonego nie zna

Gość cicha woda__brzegi rwie
pytanie co jest lepsze: uczciwy hurtownik czy stateczna dobra partia ktora jest stateczna o tyle o ile ukryje przed partnerem/partnerka swoje mankamenty

Gość gość
Na nią jest mieszkanie.

Gość gość
czas pokaże

Gość gość
Oni obrócz wspólnego mieszkania, mają swoje kuzynce rodzice kupili kiedy wprowadzała się na studia, a on tez ma.

Gość gość
po co się martwisz na zapas?

Gość gość
Dzisiaj byłam,u niego nadal jest nie przytomny, nie wypuścili mnie do niego, była u niego ta kobieta.

Gość autorka tematu666
Dlaczego ? Dlatego że boję się że ją skrzywdzi.