Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

żel LA ROCHE POSAY EFFACLAR opinie

Polecane posty

Gość gość

jak w temacie???

Gość gość
rozjaśnia ogólnie koloryt cery, przebarwień potrądzikowych pozapalnych nie zniweluje, za słabe działanie tamtych kwasów. Ogólnie na początku kuracji wysyp totalny, piecze skóra przy skrzydełkach nosa. Zimą trzeba nawilżać mocno skórę bo się łuszczy przy mrozach i stosować dodatkowo filtr 30. Ogólnie nie zaszkodził, wygładzał ładnie skórę. Zużyłam dwa opakowania effaclaru duo i jedno duże żelu do mycia twarzy. Teraz od czasu do czasu robię glikol, migdał i na punktowe zmiany benzacne 5%.

Gość gość
Używam od lipca. Jest mega wydajny bo używam codziennie wieczorem (jedynie na strefę T bo tylko tam mam problemy ze skórą) i zużyłam nawet nie połowę produktu. Na początku może przesuszyć skórę dlatego trzeba pamiętać o nawilżeniu. W końcu to kwasy. należy skórę przyzwyczaić do jego działania. Od sierpnia aż do listopada nie miałam żadnych wyprysków. Działa i jest świetny. Ostatnio coś zaczęło mi się pojawiać, wystarczy, że wieczorem posmarowałam niedoskonałość a rano była wyraźna poprawa, szybko się goiło. Polecam z czystym sumieniem. Nie wiem jak działa na osobę borykającą się z trądzikiem ale na mnie (mam skórę mieszaną, problemy jedynie w strefie T) działa rewelacyjnie.

Gość gość
Chciałam dodać również, że ja nie miałam żadnego wysypu niedoskonałości. Ale to zależy od skóry.

Gość gość
Przepraszam nie doczytałam i napisalam o effaclar duo ;)

Gość gość
d**y nie urywa. nie roznil sie od innych, tanszych kremow.

Gość gość
czy zmywacie nim makijaz mi tak polecila dermatolog

Gość gość
zależy jaki makijaż; lepszy efekt jest przy użyciu mleczka a później umyciu żelem twarzy.

Gość gość
dermatolog powiedziala zebym przy cerze z wypryskami nie uzywala mleczka

Gość gość
Ja używam żelu effaclar :D właśnie kończę czwarte opakowanie. Jest bardzo dobry, nie zatyka porów, ładnie odświeża i myje skórę twarzy. Co do demakijażu, to ja zmywam tylko makijaż oczu płynem micelarnym, do reszty twarzy używam wyłącznie żelu i sprawdza się bardzo dobrze. Ogólnie polecam ;)

Gość gość
dzieki za opinie

Gość gość
Większość podkładów, tuszów i cieni łatwiej zmyć stosując mleczko będące emulsją typu o/w; po nałożeniu i lekkim rozmasowaniu makijaż się rozpuszcza, zmywasz ciepłą wodą, możesz uzyć ściereczki mulśninowej, czy chusteczek mokrych np babydream i tym zmywasz makijaż. Natomiast sam dokladnie makijażu nie zmyje, bedziesz musiała mocniej trzec skórę lub po porstu resztki zostaną i to się przyczynia do powstawania zaskórników. Dermatologowi chodziło o to, że większość kobiet z suchą cerą używa mleczka bez zmywania go wodą, tylko tonikami. Jesli po tym stosujesz żel to masz dokładny demakijaż

Gość gość
Mam do sprzedania tubkę Effaclaru Duo +. Użyłam może ze 4 razy, ale dostałam uczulenia, że raczej po niego drugi raz nie sięgnę.. Termin do 2019 roku. Za pół ceny - 25zł. Odbiór Warszawa, mogę też wysłać. Kontakt: ewa.pilip@gmail.com

Gość gość
Polecam, bo jesli chodzi o mnie to naprawdę wśród tych wszystkich kremów i kosmetyków to jest to idealne seria, dzięki której w dosyć szybki sposób pozbyłam sie problemów związanych z przebarwieniami.

Gość gość
Zgadzam się, ten krem jest naprawdę super i musze przyznac ze jesli chodzi o mnie to sprawdza sie rewelacyjnie. Po miesiącu stosowania sa efekty. I do tego nie ma wcale wygórowanej ceny.

Gość gość
c/h/u/j/a tam pomaga, spamerzy :D mi ten żel wcale nie pomógł, ale np. z La Roche Possay fajny jest Toleriane Ultra Fluide

Gość gość
Super krem który naprawde działa tak jak jest na opakowaniu. Jestem bardzo zadowolona i przyznam szczerze ze kazdej z Was mogę polecić Effaclar Duo+ La Roche- Posay

Gość gość
To moze powinnas spróbować z kremem Toleriane Ultra od La Roche-Posay. Dla mnie to swietny kosmetyk który sprawdził sie w 100% i idealnie wpływa na moja skórę.

Gość gość
Effaclar stał się obowiązkowym elementem mojej kosmetyczki od kilku lat. Szczerze i bez wahania polecam. Ostatnio jednak znalazłam Sevolium. Fakt, że jest w pełni naturalny i nawilża skórę, dość mocno mnie zainteresował może niedługo się na niego skuszę ;)

Gość gość
Stosowałam już całą linie kosmetyków z La Roche Posay i jeśli chodzi o żel to polecam, bo mi akurat zadziałał na rozszerzone pory i dobrze oczyszcza twarz. Chociaż taki jeden minus jest taki, że mi skórę sciąga, ale z tym sobie radzę kremami nawilżającymi niekoniecznie z La Roche, bo szukam raczej takich, które oprócz nawilżania działaja na trądzik i tutaj polecam Sevolium albo krem z Pharmaceris