Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kosmopolitankafiliżanka

Nauka Niemieckiego

Polecane posty

Witam. Ucze sie francuskiego angielskiego i hiszpańskiego. Jestem juz na bardzo wysokich poziomach znajomosci tych jezykow. poprostu kocham sie uczyć języków. Nie mam z tym najmniejszych problemów. Myślałam o rozpoczęciu nauki czwartego języka. Padło na niemiecki. Trudny jest? Polecacie?

Gość gość
Skoro "nie masz najmniejszych trudności z nauką języków" to skąd Twoje pytanie?

No bo to ze nauka francuskiego hiszpańskiego angielskiego nie przychodzi mi trudno to nie znaczy ze z niemieckim nie będe miała problemów. W końcu to inny język. A nie wiem o nim praktycznie nic więc dlatego sie pytam . O trudność pisowni, sposobu wymowy, gramatyki itd. Zeby sie zdecydować

Jak na poliglotę bardzo naiwne pytania zadajesz. Nawet nie mam ochoty Ci odpowiadać, bo to jest cholernie oczywiste. SPRÓBUJ

Gość gość
Ale z językiem polskim chyba nie za dobrze co? "Poprostu"?

Gość gość
Dla mnie byla latwizna,tak wiec sprobuj.

Jejuuu...mam dysleksje. Poza tym czepiajcie się o byle o co. Zwykle pisze poprawną polszczyzną, ale nie o to tu chodzi. Mówimy o niemieckim. I chce sie poradzić ludzi którzy go znaja...tyle w temacie

Gość gość
Dziewczyna zadala normalne pytanie,a wy ja atakujecie.Co,zal d**e sciska ?

Ok, spokojnie:D Dla mnie: język prosty, jeden z najprostszych jakich się uczyłam, oczywiście bardziej specjalistyczne słownictwo potrafi przyprawić o ból głowy, ale wszystko zależy od tego na jakim poziomie chcesz znać i po co Ci ta znajomość. Akcent trudny do podrobienia. Gramatyka łatwa, aczkolwiek rodzajniki na blachę lub na wyczucie Dla mnie idealny, dla Ciebie, głupie pytanie,...usiądź do książek i się przekonasz.

Gość gość
To nie jest normalne pytanie od osoby, która "jest na wysokich poziomach znajomosci" francuskiego, angielskiego i hiszpanskiego. To nie jest normalne pytanie od osoby, która pisze "kocham się uczyć języków obcych i nie mam z tym najmniejszego problemu".

Właśnie, pytanie jest bardzo naiwne Ktoś tu naciąga z biegłą znajomością 3 języków, zresztą...temat głupi... :)

Dziękuje Bella :) jesteś chyba druga osoba ktora mi odpowiedziala na pytanie ktore zadalam nie czepiajac sie ortografii czy czegos. Co do ''gościa'' to naprawdę myślisz że wyśmiewając mnie cokolwiek uzyskasz? Powiem jedno - idź dowartościowywać sie gdzie indziej . Mam gdzieś czy uważasz moje pytanie za ''nienormalne'' jakos to zboleje :p

A Wy sie skonczcie mnie tak czepiać bo zauważyłam ze co druga osoba na tym forum jest hejtowana albo sa robione podszywy pod jej pytaniem.

Wiadomo, że niemiecki jest innym językiem niż francuski czy hiszpański, ale juz do angielskiego jest bardzo podobny. Ja nie będe obiektywna, bo kocham ten język i przychodzi mi on bardzo łatwo, ale osoba ze średnimi predyspozycjami jest w stanie nauczyć się tego języka w stopniu bardzo dobrym:) Tu nie ma różnicy, jak zawsze, liczy się systematyczność i zacięcie. Osobiście polecam - ale naprawdę zupełnie brak mi obiektywizmu:)

Gość gość
Na tle innych dennych tematow zakladanych na tym forum ten akurat nie jest glupi.Czy nie mozna po prostu odpowiedziec na pytanie,bez oceniania,czy jest ono naiwne czy nie ?To dla mnie jest glupie.

Szczerze mówiąc pomyślałam tak samo jak gość powyżej. Chociaż dla mnie pytanie naiwne, bo nie przekonasz się jeśli nie spróbujesz, niektórzy ni w ząb nie mogą sobie z niemieckim dac rady, i co z tego że ja napiszę, że dla mnie bajka? Zajrzałam na inny temat i wypowiedź pewnej inteligencji z tego forum mnie załamała:D i wróciłam tutaj odpisać rzetelnie autorce. Ech, to forum ogólnie jest jakieś. Niezbyt. Lubię tu czasami zajrzeć, mam nadzieję że mi to minie:)

Gość Mlekosieskonczyloidzdosklepu
Tak, Bella :) ale, Ty to jakos uzasadniasz swoje zdanie i rozumiem ze możesz tak uważać; każdy ma w końcu prawo do swojej opinii byle by to nie było jakieś chamskie odburkniecie ''bo tak''. Zgadzam sie z Tobą ze forum jest ''niezbyt'' bo w większości spędzają tu czas niedowartosciowani ludzie wymyslajace jakieś glupe prowokacyjne tematy, albo jezdzac po innych bez powodu dowartosciowuja sie przy tym. Ale, jest tu tez wiele wspaniałych ludzi z rzeczywistymi problemami i wspaniałym osobowosciami :) i nie zapominajmy o nich

Gość gość
u mnie w firmie zaczęli nauczać języka niemieckiego, mam lektorkę z http://www.mawil.pl/ i całkiem fajnie nas uczy, można też zamówić lekcje indywidualne

Gość gość
A ja chodze na niemiecki do http://www.wroclaw.oei.org.pl/ i bardzo fajnie tam ucza. Wczesniej sie uczylam sama w domu, ale to nie jest to.. jednak jak ktos porzadnie wyjasni zasady gramatyczne itp to zupelnie co innego niz samemu o tym czytac i probowac zrozumiec.

Gość gość
lubie jezyk niemiecki tak na serio :) www.youtube.com/watch?v=-3J8KSM8Zeg

Gość jhgjhg
ja po niemiecku umiem tylko Hände Hoch i raus polnische sweine wiem mało , ale staram się

Gość gość
ja tez od niedawna rozpoczęłam nauke niemieckiego - w http://www.warszawa.oei.org.pl/ , póki co bardzo mi sie podoba, zajecia ciekawe, niemiecki nie jest chyba taki łatwy jak angielski, ale mam nadzieje,ze dam rade.