Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Która z Was rodziła w pozycji kolankowo łokciowej

Polecane posty

Gość gość

Podobno zapobiega rozerwaniu krocza i nie trzeba nacinac. W jakich pozycjach rodziłyście? Czy faktycznie tak jest że poród na plecach jest najbardziej pod górkę i dlatego bardziej boli?

Gość gość
ja tak rodziłam ale byłam przecięta bo była ochrona główki masakra ale w innej pozycji nie wyobrażam sobie porodu .

Ją chciałam rodzic w każdej innej pozycji byleby nie tylko na leżąco na plecach ale niestety dziecku zaczęło spadać tetno i cały czas byłam podpieta pod ktg., w tej pozycji zostałam lekko nacieta na jeden szew. Od momentu zapisania się na szkole rodzenia i oprowadźeniu po szpitalu chciałam rodzic na takim krzesełku kształtem przypominającym muszle klozetówa :-P Polozna mówiła że na tym krzesełku 1 na 10 kobiet pęka lub musi mieć nacinane krocze .

Chciałam tylko podkreślić że pozycji opisanej w temacie chciałam rodzic ale mi nie pozwolono :-\ czulam się trochę jak za komuny..

Gość wczymmamyproblem
Ja rodzilam w tej pozycji,ale nie urodzilam:P Bylo mi lzej w czasie skurczy ale bardzo ciezko mi sie parlo. Nie mialam takiej kontroli nad miesniami,mimo ze cwiczylam cala ciaze i cwiczylam parcie. Przec latwiej bylo mi w pozycji na boku. Do ochrony krocza i latwosci wychodzenia glowki w tej pozycji sie nie wypowiem,bo u mnie po 2h parcia porod zakonczyl sie cc.

Gość gość
To jakieś dziwactwo. Nie wyobrażam sobie jak można rodzić z wypiętym tyłkiem na personel medyczny.....

Gość gość
żadne dziwactwo, dziwactwem jest zmuszanie kobiet do rodzenia w pozycji na plecach, kiedy to najmniej optymalna pozycja, powinno się rodzić w pozycjach wertykalnych, w których dziecko schodzi naturalnie

Gość gość
To jakieś dziwactwo. Nie wyobrażam sobie jak można rodzić z wypiętym tyłkiem na personel medyczny..... @ oj ty się chyba nie znasz :(

Gość gość
nie polecam, szwagierka tak rodziła dziecko się źle wstawiło i miała cc

Gość gość
a powiem wam, ze moze to dziwne ale mnie najmniej bolało własnie jak lezałam na plecach, jak tylko zmieniałam pozycję to nie mogłam wytrzymac z bolu

Gość gość
a właśnie, że dziwactwo, podobnie jak inne "modne" fanaberie typu poród w domu, poród w wodzie i gdzie jeszcze ? może w powietrzu na spadochronie

Gość gość
i tak to jest, jak ktoś ma ograniczone horyzonty- poczytaj sobie od kiedy porody zaczęły odbywać się w szpitalu

Gość gość
w takim razie cała fizjologia porodu jest fanaberia...radze co niektorym kretynkom nieco poczytac bo mozdzki jak u kury macie

Gość autorka tematuu
O tych dziwctwach jak ktos to nazwal mowila polozna na szkole rodzenia. O pozycjach wertykalnych slyszalam wczesniej . Ze grawitacja sprzyja a na plecach dziecko ma pod gorke.

każda kobieta powinna rodzić tak aby było jej wygodnie, teraz rodzą tak jak położnym jest wygodnie. Aczkolwiek położne trzeba też rozumieć. Np. moja po wielu latach ma problemy z kręgosłupem od przyjmowania porodów.