Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to normalne ze soczewki wystają po za tęńczowke ZDJ

Polecane posty

Gość gość

wydaje mi sie ze mam za duże soczewki bardzo odstają po za tęńczówke. Po za tym wydaje mi sie ze lata mi po oku czasem jak mrugnę nie widzę ostro czy to może być spowodowane wielkością soczewki ze po prostu jest ona za duża? dodam ze nosze ja od tygodnia A tak to wyglada : http://imageshack.us/a/img542/3646/1z0y.jpg

Gość gość
jest strasznie za duza, sie dziwie ze ci jeszcze nie wypadaja przy noszeniu i jak ona w ogole moze cala sie przykleic do galki ocznej! jest za duza o co najmniej 2 mm.

Gość gość
tez mi sie wydawało ze jest za duza ale okulista nic nie powiedział wiec myslałam ze tak musi byc czy krzywizna ma znaczenie na rozmiar soczewki ?

Gość gość
krzywizna wskazuje na to jak soczewka ma dopasowac sie do oka, gdy jest za mala to moze oko wysychac, podrazniac sie a jak za wielka to moze wypasc. ale tutaj widze ze srednica jest za duza. jakie masz wymiary tych sowczewek ?

Gość gość
tęńczówke??

Gość gość
przepraszam chodziło mi o zielenice niestety okulista podał mi tylko wady i krzywiznę nie mam nic o wymiarze

Gość gość
a kupujesz soczewki u okulisty? pewnie ci nie podal wymiarow bo nie chce zebys zamawiala je on line. nosze soczewki juz siedem lat, przez pierwszy rok kupowalam u optyka/okulisty bo wszyscy mi wkrecali ze tylko takie sa dobre -niekoniecznie, bo czasem 3 razy drozszze

Gość gość
Soczewka nie może być mniejsza, taką masz krzywiznę oka. Jak będzie mniejsza wogóle sie do oka nie przyssa

Gość gość
to moje pierwsze soczewki i kupiłam je u okulisty

Gość gość
zdecydowanie za duża... Jakie to soczewki i gdzie je kupiłaś?

Gość gość
soczewki ACUVUE kupione w Fielmann

Gość gość
za duze powinny byc troche mniejsze

Gość gość
moje też wychodzą poza teczówkę i to może być zupełnie normalne, u mnie soczewki dobierane były przez lekarza opto, więc to nie błąd z mojej strony że takie noszę, sama ich nie dobierałam, wielkość a raczej średnica soczewek zależy od krzywizny oka i dobiera ją lekarz jaką masz wadę? jeśli dużą to i krzywizna bardziej wypukła i wtedy większa soczewka, tak na chłopski rozum

Gość gość
widać, że za duże, ja mam wymiary soczewki 8.6 i 14.2

Gość gość
w prawym +2,50 -2,25 w lewym +1,50 -2,25 bc 8,6 to jest wada soczewwek na okularach mam wieksza

Gość gość
ja mam acuvue oasys for astigmatism, moje mają BC 8,6, a DIA 14,5, są duże ale tylko takie mogę nosić ze względu na złożoność wady:/

Gość gość
idz do okulisty i powiedz ze latają C******ku i czujesz, że są za duże, niech poda Ci dokładne wymiary i zamawiaj z neta

Gość gość
ale to nie kwestia nie zamawiania soczewek z neta tylko tego że po zbadaniu oczu lekarz przypisał jej takie a nie inne, i gdziekowliek by ich nie kupiła czy w drogim saolnie czy w nceie to i tak bedzie miałą wrażenie że są za duże, pewnie receptą czy parametrami autorka dysponuje i zapewne w necie będzie je kupowac skoro taniej, chodzi o to czy są źle dobrane czy jednak dobrze i w przypadku twoich konkretnych oczu inne nie wchodzą w grę a jesli nawet inne (z innej firmy) to czy ta średnica nie będzie podobna, oko oku nierówne, kazdy ma indywidualną wadę, wymiary oczu, itp i doradzanie kup sobie mniejsze to rada o kant d**y, to lekarz musi zdecydować jakie inne (być może mniejsze nie wykluczam) autorka może nosić, a ma astygamtyzm jak czytam więc ma ograniczony wybór w soczewkach, ja zresztą teżniestety:/ musisz iść ponownie do okulisty i powiedziec o problemie, na bank będzie starał się dobrać inne pod kątem twoich oczu

Gość gość
teńczowka????????????????????????????????????? ze co???????????????????????

Gość gość
i autorko to normalne że inne parametry beda dla soczewek (mniejsza moc bo sa blisko gałki, tzn na samej gałce ocznej) a inne dla okularów których szkła sa oddalone od gałek ocznych niektórzy mają szczęście i ich idealne soczewki to te dobrane po raz pierwszy a inni próbuja 3, 5 czy 7 razy zanim trafia na ideał

Gość gość
Wszystko zależy od tego jak duży dyskomfort podczas ich noszenia odczuwasz. Jeżeli na dłuższą metę ci to przeszkadza,to proponuję wizytę u lekarza specjalisty. www.MrHilary.pl