Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo brzydki czlowiek

Nawet nie zdajecie sobie sprawę z tego jak ciężko żyć będac brzydkim

Polecane posty

I nie mówię tu o oczywistych ograniczeniach, jak brak możliwości kariery zawodowej, marne życie towarzyskie, brak życia uczuciowego i seksualnego, ale o ograniczeniach które dotykają nas na co dzień. Na przykład jak chcę kupić sobie ubranie, to okazuje się, że niemal w każdym sklepie grupą docelową tamtejszej odzieży są ludzie atrakcyjni, bo na szyldach, ścianach, czy elementach dekoracji, widać wyraźnie atrakcyjnych modeli reklamującą ową odzież. Ja jak chcę ubranie, muszę szukać krawca, który uszyje mi na ubranie na miarę. Ja nawet nie mogę się porządną maszyną go golenia ogolić, bo jak pokazują reklamy i sklepy, grupą docelową są atrakcyjni mężczyźni, ja muszę się golić jakimiś tanimi chińskimi jednorazówkami. Kosmetyki? Znaleźć perfumy dla siebie jest bardzo ciężko, bo i tu grupą docelową są atrakcyjni. Tak samo z innymi kosmetykami. Z żywnością też bywa ciężko, choć tu na szczęście się mnie tak nie ogranicza, tylko cześć produktów jest zarezerwowana dla ludzi atrakcyjnych. Jak chciałem zapisać się na studia podyplomowe, to na stronie uczelni widoczny był jakiś młody atrakcyjny chłopak, co znaczyło jednoznacznie, że edukacja w tej szkole jest skierowana dla atrakcyjnych. To wszystko to wierzchołek góry lodowej, mógłbym mnożyć i mnożyć trudności jakie się piętrzą przed brzydalem mojego pokroju, nawet w trywialnych sytuacjach.

Gość kazdy zbrzydnie za pare lat
w drugim zyciu bedziesz piekny,teraz na tym swiecie masz ta misje do wykonania -bedac brzydkim czlowiekiem majac brzydka powloke plaszcz ,musizs byc taki w tym zyciu zeby innych nauczyc czegos ,zrozumiec ,pokazac ,kazdy ma misje,a poza tym kazdy zbrzydnie nikogo nie ominie

e tam gadasz to że jesteśmy mniej atrakcyjni nie znaczy że mamy gorzej śie ubierać czy pachnieć nie gadaj głupot

Gość ZYCIE Kazdego ROZLICZY
a ludzie ktorzy oceniaja czlowieka niesprawidliwie po powloce ,lub nasmiewaja sie zycie ich jeszcze rozliczy,pokaze:) tego badz pewnien .. co z tego ze jablko z zewnatrz ladne jak w srodku zgnile....POWLOKA to pulapka w ktora daja sie zlapac prozni ludzie ,a pozniej za to zostaja ukarani

Gość wielu zlapalo sie na wyglad
TAK wielu ludzi lapie sie na ladny wyglad -powloke ....

Gość gość84
Widzisz, ja też specjalnie piękny nie jestem, kobiet nie przyciągam, ale to wcale nie znaczy, że mam się gorzej ubierać. Owszem, czasem trudno zaleźć odpowiedni rozmiar, szczególnie jeśli chodzi o spodnie. Ale jest to spowodowanie tym, że grupę docelowa nie stanowią atrakcyjni mężczyźni jako tacy, tylko wysoki i chudzi. Co ma maszynka do golenia do urody to nie wiem? No chyba ,że masz z***biście krzywą twarz, to wtedy... Tak samo jak kariera zawodowa jakoś szczególnie od urody nie zależy.

z tą karierą zawodową bywa różnie bo bywa że w różnych firmach wymagany jest dobry wygląd "faciata"

Ale to nie chodzi o problem w znalezieniu rozmiaru czy jakość maszynki, chodzi o to, że skoro w sklepach z odzieżą reklamują ją atrakcyjni mężczyźni, to znaczy, że to skierowane jest do atrakcyjnych i chodzenie w czymś takim byłoby równie właściwie jak kupowanie i ubieranie się w kobiecą odzież. Tak samo z maszynką do golenia, przecież te najlepsze jakościowo są przedstawiane przez atrakcyjnych mężczyzn (np. w telewizji, ale i na opakowaniach), stąd to sygnał dla mnie, że to nie może być dla mnie.

jeśli chcesz wyglądać jeszcze brzydziej to ubieraj się w stare łachy i używaj perfum z kiosku i nie dbaj o siebie ja nie mam zamiaru wyglądać jak łach sorry wtedy to masz już zupełnie przesrane

Gość gość
bardzo brzydki czlowiek - co ty piszesz?!? masakra dlaczego brzydszy ma się ubierać gorzej? nie każdy jest modelem...

Gość gość
Brzydki facet może być atrakcyjny. Temperament charyzma ciekawy umysł wykształcenie zasadność i to da się wyczuć. A brzydka kobieta co ma powiedzieć? Kobiety to już MUSZĄ być atrakcyjne. To jest dopiero niesprawiedliwość.

Gość gość84
No tylko, że temperament i charyzma przyszły dokładnie z tego samego miejsca co i wygląd...co do wykształcenia to teoretycznie każdy może je zrobić, ale i tutaj dużo zależy od wrodzonych predyspozycji.

Dobór płciowy decyduje o tym, z kim się wiążemy. Kobieta nie sypia z temperamentem, charyzmą, ciekawym umysłem czy wykształceniem faceta, ale z jego ciałem. Decydując się na przygodny seks, czy nawet na stały związek, w perspektywie chcąc posiadać potomka, wybierze tego, który jest najatrakcyjniejszy. I to nie jest nic złego, tak po prostu działają kobiety, tak ukształtowany jest ich mózg, tak działa ich biologia. Mężczyźni mają niższe wymagania co do wyglądu partnera, niż kobiety. To również wynika z naszej natury. Współczesny świat tak jest skonstruowany, że na każdym kroku można dostrzec informację, które wprost zdają się mówić: "To co najlepsze jest skierowane dla najatrakcyjniejszych".

Gość gość84
trochę za bardzo upraszczasz sprawę ;)

Gość gość
no jakos nie zdajemy sobie sprawy brzydota ma wiele oblicz i to wizualne nie jest najgorsze

Gość gość
Haha to co dopiero mają powiedzieć kobiety, u których od wieków było normą patrzenie głównie na wygląd.

Gość gość
Większość ludzi nie jest pięknościami. Patrzymy w lustro kilka chwil w ciągu dnia, więc jak może to determinować całe życie? Brak urody nie przeszkadza uczyć się, pracować, uprawiać sport, grać w szachy, śpiewać, malować, fotografować. O co chodzi, czyżby o wymówkę dla wrodzonego lenistwa? A z zakupami to faktycznie wymysliłeś. Mleko reklamowało szczerbate dziecko, nie mogę go kupić, bo nie jestem szczerbata. Nie jest przeznaczone dla mnie hihi. Co gorsza ja nie oglądam tv i mam adblocka w komp, to chyba nic nie mogę kupić, bo nie wiem kto, co reklamuje.

Gość Tez brzydalek
bardzo brzydki czlowiek - stary ja mam krzywe zęby, krzywą szczękę (widoczna bardzo wada), krzywy nos (widoczna bardzo wada), zakola duże, blizny na twarzy, baaaaaaardzo kiepskie rysy twarzy, czyli jestem naprawdę brzydki i jakoś mam dziewczynę, zawsze jakąś mam, baa nawet nie raz nie dwa mnie same podrywają więc uroda nie jest najważniejsza, jestem bardzo męski, pewny siebie, sram na to co inni o mnie mówią, otwarty, bardzo lubię seks umiem kobiecie zrobić taką jazdę że długo o mnie nie zapomni, jestem często duszą towarzystwo lubię żartować mam masę przyjaciół, wiem które koleżanki na mnie lecą jakoś nie mam powodów do narzekań...

Czyli jak ktoś powie mi że jestem obrzydliwym kurduplem z penisem 8latka to mam się nie przejmować, mimo że to jest prawda? To nie działa w ten sposób.

Gość gość
Bardzo brzydki człowieku rozumiem Cie i też to zauważyłam, choć brzydka nie jestem - przynajmniej z twarzy, gorzej z ciałem. Śmieszą mnie te jałowe gadki o tym jakoby miało się liczyć wnętrze i inne tego typu komunały, skoro na każdym kroku widać że prawda jest zgoła odmienna. Atrakcyjni dyktują warunki, mają nieporównywalnie lepiej, mają wszystko ułatwione z samego tytuły bycia atrakcyjnymi. Taka jest prawda. Najbardziej ohydny z charakteru przystojniak ma w życiu dużo dużo lepiej od najbardziej szlachetnego brzydala.

Gość gość
ale w jaki niby sposób fakt że na reklamie marki "playboy" jest atrakcyjny facet i kobieta przeszkadza w tym żeby perfum tej marki używał nieatrakcyjny?

Gość gość
nie z niską samooceną tylko jakiś dziwny nie z tego świata. tu samoocena nie ma nic do rzeczy.

Gość gość
Mnie ostatnio olał facet ktory mi sie podoba olał mnie, inny tez mnie olał i kolejny tez i nie uwazam ze to przez wyglad choc moze tak byc mam ich gdzies niech zaluja co traca:) wiecej wiary w siebie

Autorze, kazdy z nas ma w sobie piękno. Ty masz na pewno. To, ze b.ladnie piszesz, masz Ladny dobór słów świadczy, ze jesteś mądrym czlowiekiem. To jest tez piękno. Pewnie masz niskie poczucie wartości, nie dostrzegasz w sobie tego co powinienes. Powiem jak facetowi: nie wymyslaj.

Gość gość
Vene! Skąd Twój nick, powiesz? :) bo chyba Cię skądś kojarzę, jeśli to nie pomyłka :P