Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Słoneczkotymoje

Irlandia

Polecane posty

Gość Słoneczkotymoje

Witam,W czerwcu wyjeżdżam do Irlandii do Cork.Nawiążę znajomość i szukam koleżanki na wypad na kawę,pobiegania,pogawędki o dzieciach.Chętnie poznam także opinię dziewczyn,które już tam mieszkają i nie mają z kim pogadać:))) Mam 30 lat,jestem stylistką,Anita

Gość gość
Hej :) mieszkam od 6 lat w Irlandii, jednak w Dublinie. W Cork jest większe bezrobocie, z tego co wiem. Ogólnie jest dość ciężko teraz z wszystkim, więc życzę powodzenia i wiele wytrwałości.

Gość Słoneczkotymoje
Tak,tylko,że Cork mam bliżej do kuzynostwa. Ogólnie wszędzie się popsuło ale i tak u Ciebie jest lepiej jak tu w Polsce gdzie ludzie głodni co raz bardziej chodzą:(

Gość gość
haha glodni to nie chodza chyba młodych się w lbach poprzewracalo i chcą dużo dużo więcej za nic . polak Polakowi reki nie poda wiec będziesz musiala sobie radzic a jeśli masz rodzine to dobrze. powodzenia .choć irlandia już się dawno skonczyla jeśli nie znasz jezyka to już wogole powodzenia

Gość słoneczkotymoje
A skąd pomysł,że ja chcę by mi polak rękę podawał? Napisałam,że z chęcią poznam koleżankę itp.Napisałam,że w Polsce jest gorzej jak u Ciebie.Każdy może mieszkać gdzie chce,świat stoi otworem odkąd nie ma ustroju politycznego PZPR u nas.Ja nie potrzebuję pomocy zwłaszcza polaczka za granicą bo to jacy jesteśmy to ja już wiem:) Byłam tu i tam.Polak jest zawistny,zazdrosny,wręcz jakaś niesłychana głupota drzemie w nas.Jak komuś się lepiej powodzi to na innych patrzy z góry.Fałszywa kurtuazja tkwi w polskich inteligentach a tzw.damy najchętniej metki Zary nosiły by na czole przylepione:) Ilu znasz polaków co renty mają na lewo? co zasiłki biorą a pracują,chorobowe ciągną a pracują.Bogacze z podatkami uciekają by nie stać się biednymi...Ilu znasz rencistów żyjących za 700zł miesięcznie? Ale cóż.Przykład idzie z góry.Koło się zamyka.Bo ci to,bo tamci tamto:)) Mimo to poznam miłą i fajną koleżankę do wesołego spędzania czasu:) pzdr.

Gość gość
słuchaj no tu wszyscy pilnują pracy po zmykają do domu po drodze zakupy robią a nie na ploteczki i kawki się umawiają :(

Gość słoneczkotymoje
Nie można generalizować.Jedni pracują całymi dniami bo mają kredyty w Polsce i pilnują pracy a inni są wolni i pracują normalnie i znajdują czas na życie.Są tacy co nie potrzebują towarzystwa bo ich własne im starcza a są tacy co znajdują czas na pośmianie się,rozwijanie kulturowo,towarzysko.Irlandia ma piękny krajobraz a ja maluję na płótnie kiedy mam ochotę.

Gość gość
To idź i maluj kto ci broni? A nie zaczepiaj ludzi :(

Gość słoneczkotymoje
Ale jesteś sfrustrowana.Nie odpisuj na posta jeśli nie chcesz.Idź do pracy i jej pilnuj.Pozdrawiam serdecznie i optymizmu więcej życzę:)