Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z becikowym

Polecane posty

Gość gość

Jestem w pierwszym trymestrze ciąży na pierwsza wizyte poszłam prywatnie do ginekologa to byl 5 tydzien dala mi skierowanie na badania i kazała przyjść 16 go grudnia na wizytę. Wyczytałam w internecie że te badania będą troche kosztować plus do tego wizyta znowu u niej to mnie troche wyniesie a jednak nie dam rady w tym miesiącu finansowo bo straciłam prace. Chciała bym pójść teraz na nfz ale obawiam sie ze termin wizyty bedzie już po 10 tygodniu. Czy w takiej sytuacji zaświadczenie wystawi mi pierwszy lekarz u jakiego byłam w 5 tygodniu ? Czy becikowe już mi sie nie bedzie należało ? PROSZE O RADY

Gość gość
Szkoda mi ciebie dziewczyno jak można robić dziecko nie mając kasy?? Na badania nie masz ?? To nie SA jakieś mega koszty ja robilam krew mocz toxoplazmoze i przeciwciała oraz grupę krwi to było drogo bo 200 zł a a za podstawowe to 60 zł Jak ty chxcesz dziecko wychować wiesz ile wyprawia kosztuje ile pampersy mleko Nie życzę ci złe ale ja od 20 tyg miałam zagrożona ciąże i same leki plus wizyty u gin miesięcznie kosztowały ponad 600 zł Myslcie trochę nie mowie ze musicie 10 tys zarabiać żeby mieć dzieci ale jakieś zabezpieczenie musi być Jak zacznie goraczkowac to leki na dzień dobry trzeba kupić Ja spodziewać się pierwszego dziecka więc cala wyprawke kupuje i nie SA to najdroższe rzeczy a i tak ze wszystkim z 4-5 tys poszlo

Gość i znowu pierdolenie
ty powyzej. co ma wspolnego to co piszesz z tematem ktory zalozyla autorka???? tepa p**do.ciaza ci rozum odbiera. autorko....idz do tego lekarza co bylas i powiedz mu to.zeby chociaz ci karte ciazy zalozyl.bo to o to chodzi.karta ciazy do 10 tyg. a powiem ci cos jeszcze :) jesli juz urodzisz i dostaniesz becikowe to jest cos takiego jak dodatek do becikowego.to kolejne 1000zl.nikt o tym nie mowi ale to sie nalezy rodzicom o niskich dochodach.mam kolezanki ktore dostaly te pieniazki.trzeba tylko isc do mopsu i zlozyc odpowiednie papiery

Gość gość
Ja p*****le ...ty wyżej weź już nic nie pisz. Autorko zadzwoń do lekrza na nfz i powiedz ze chcesz potwierdzić ciąże. Naprawde spróbuj bo jak z kasa ciężko to lepiej zebyś badania zrobiła na NFZ.

Gość gość
Gościu 12:21:08 z tego co widzę dziewczyna nie prosiła o rady ws finansowych. Poza tym gdzie Ty robisz badania? Podstawowe 60zł? Ja za mocz i morfologię (podstawowe badania w ciąży) łacę 13,50 zł a za pierwsze badania z toksoplazmozą i inne zapłaciłam z 90zł? Autorko tematu, poczytaj becikowe.com może tam coś znajdziesz na ten temat. Niby pisze, że potrzebne jest zaświadczenie, że co najmniej od 10 tygodnia jest się pod opieką lekarza ale zaświadczenie obejmuje tylko podpisy lekarza raz na trymestr. Myślę, że jeszcze nie wszystko stracone ;)

Gość gość
ulżyło ci kretynko jak najechałaś na autorkę? :O:O:O

Gość hehehehhehehehehheheh
gośc Lepiej CI jak pojechałaś po dziewczynie GŁUPIA PIPO ?

Gość i znowu pierdolenie
a zreszta przeciez skoro u niego bylas to on ma to u siebie w dokumentacji.wiec potem jak bedziesz skladala dokumenty o becikowe to on bedzie musial ci wystawic zaswiadczenie.czasem wysterczy isc do poloznej ,jesli takowa jest przy lekarzu

Gość gość
a co to za papiery do mopsu trzeba zlozyc? i jaki docod nie moze byc przekroczony?

Gość gość
Ja kochana mam jeszcze większy problem z becikowym, bo poszłam do lekarza od 11 tygodnia ciąży i zmieniałam go 2 razy. Ten do którego chodziłam państwowo nie bardzo chce mi wypisać zaświadczenie, że byłam u niego od 10 tygodnia, no ale może się uda.

Gość gość
kolejna bieda sie rozmnaza...po co sie pytam? po co dziecko komus kto nie ma paru groszy na badania? ja p*****le, co za patologia to szok!!

Gość gość
Dlaczego tak obrażacie autorkę ? Przecież napisała, że straciła pracę, więc wcześniej ją miała..zdarza się, takie czasy teraz :/ autorko nie martw się, możesz iść do tej pierwszej pani doktor i powiedzieć, że potrzebujesz zaświadczenia z tej wizyty żeby dostać becikowe, powinna dać szczególnie, że byłaś prywatnie :) jeżeli nie masz pieniędzy to idź na NFZ oczywiście, ja od początku ciąży chodzę na NFZ i dziecko się bardzo dobrze rozwija, wszystko jest ok :) przecież chodzić na NFZ to żaden wstyd, co za tępi ludzie z Was ! Po to ten NFZ jest żeby pomagać :) i skoro mogę z tego skorzystać i nie wydaać 150-200 zł za wizytę to dlaczego mam z tego nie skorzystać?

Gość i znowu pierdolenie
ja juz nie pamietam jakie papiery sie sklada.w kazdym razie jak pojdziesz to ci wszystko powiedza. becikowe ci sie nalezy jak psu micha jesli do 10 tc masz to udokumentowane.a ten dodatek do becikowego to z tego co wiem to chyba nie moze przekraczac 550 na osobe.ale nie wiem napewno

Gość gość
Na wyprawkę poszło 4-5 tys zł ? KOBIETO ! Coś Ty kupowała ? wSZYSTKO NOWE, OCZYWIŚCIE..to chorę moim zdaniem..ja do tej pory na wyprawkę wydałam 100zł, bo ciuszki dostałam, przewijak też, łóżeczko właśnie z całym wyposarzeniem kupiłam za 100 zł, a pampersy są drogie, ale też zależy jakie :) a mleko nie kosztuje NIC pod warunkiem, że karmisz swoim, a nie modyfikowanym, bo Tobie się nie chce karmić..szkoda mi takich tępaków jak Ty gościu ! Jesteś prostaczką i największe dno z Ciebie

Gość gość
autorko ja chodzę i prywatnie do ginekologa i na nfz bo nie stać mnie płacić za każde badania a chce być pod kontrolą dobrej lekarki i rodzić u niej w szpitalu. pierwszą ciążę też u niej tak prowadziłam i sama w pierwszej ciąży mi założyła kartę odpowiednio do becikowego na podstawie usg z 9 tygodnia i prosić nie musiałam, a lekarka rozumie, że chodzę też na nfz aby zrobić badania które się uda, ja po prostu na pierwszej wizycie powiedziałam mojej pani ginekolog, że nie stać mnie robić wszystkie badania prywatnie i że to co mi się uda zrobię na nfz, nie miała nic przeciwko. co do dodatkowego becikowego to musisz dowiedzieć się w swojej gminie bo nie wszędzie ono jest. Moja rada, dzwoń po pierwszym lepszym lekarzu na nfz tylko zaznacz, że to na prowadzenie ciąży a więc za długo nie możesz czekać i wtedy terminy są szybsze niż na normalną wizytę ginekologiczną.

Gość kiedys tu bylam
zenujace jest to co piszesz bogaczko z wozkiem za 4 tys

Gość gość
żenująca jest twoja bieda łachmaniaroooo

Gość gość
normalnie zadzwoń i powiedz jaka jest sytuacja ja miałam to samo tylko nie spodziewałam się że za leki i badania bez nfz tyle będę płacić zdzwoniłam wprost powiedziałam że muszę się gdzieś przepisać bo ciąża do tego zagrożona wizyta co 2 tygodnie no i moja pani doktor stwierdziła że ona na nfz też przyjmuje i mam przyjść prowadzi mi ciąże do tej pory USG4d miałam za darmo bo ona rozumie sytuację każdy pyta ile jej zapłaciłam że się do nie na fundusz dostałam bo kolejki po pół roku trzeba czekać a ja nic nie zapłaciłam po prostu zależy od człowieka

Gość gość
normalnie zadzwoń i powiedz jaka jest sytuacja ja miałam to samo tylko nie spodziewałam się że za leki i badania bez nfz tyle będę płacić zdzwoniłam wprost powiedziałam że muszę się gdzieś przepisać bo ciąża do tego zagrożona wizyta co 2 tygodnie no i moja pani doktor stwierdziła że ona na nfz też przyjmuje i mam przyjść prowadzi mi ciąże do tej pory USG4d miałam za darmo bo ona rozumie sytuację każdy pyta ile jej zapłaciłam że się do nie na fundusz dostałam bo kolejki po pół roku trzeba czekać a ja nic nie zapłaciłam po prostu zależy od człowieka

Gość gość
Na sam wózek 4 tysiące ? haha a co w tym wózku jest ? Turbo napęd ? Czy ukrytę śmigło ? Czy może sam się prowadzi ? Może Ty jesteś bogaczką i tacy jak Ty są dla mnie zerem, bo nie mają szacunku do ludzi z miejszą ilością pieniędzy..może Ciebie jest stać na takie drogie rzeczy..ale każda nawet najbiedniejsza kobieta marzy o dziecku i wydaje na nie tyle pieniędzy ile ją na to stać, proste ! Ciebie stać na wózek za 4000 zł ? Fajnie, wydawaj fortunę, ja kupie wózek dobrej marki no za 1000, bo używany np. po jednym dziecku w dobrym stanie to po co mi tak duże kwoty wydawać ? Jestem w ciązy i jesteśmy z mężem bardzo szczęśliwi, stać nas na drożesze zakupy, ale po co ? Skoro możemy zaoszczędzić

Gość gość
Autorko, a skąd jestes?

Gość gość
gość żenująca jest twoja bieda łachmaniaroooo $ krowa co dużo RYCZY mało mleka DAJE :)

Gość gochaaaaaaa
Boże nie rozumiem Was kobiety, wyzywacie się ciągle, ale co to kogo obchodzi, czy kupisz wózek za 1000 czy za 4000. Przestańcie się obrażać i wyzywać bo to nie wnosi nic do dyskusji na dany temat, nie macie nic mądrego do powiedzenia to się nie udzielajcie. Autorka nie założyła tematu do roztrząsania czy stać ją na utrzymanie dziecka czy nie, to jest każdego indywidualna sprawa czy chce mieć dziecko czy nie, każdy sam musi je utrzymać.Śmieszne to jest, to ile trzeba zarabiać aby móc mieć dziecko? Ja nie zarabiam z mężem dużo a nasze dziecko nie głoduje i nie będzie, że nie ma się kupę kasy to nie znaczy, że jest się nieodpowiedzialnym i będzie się głodzić dziecko i żebrać o pomoc.

Gość gość
ja mialam założona karte ciązy w 15 tygodniu dopiero , zmieniałam lekarzy. Najpierw byłam w 6 tyg potem w 9 i potem zmieniałam lekarza i byłam po 10 u lekarza ktory prowadził ciąże i bez problemu wypisał mi papiery.

Gość gość
poza tym tylko sie domyslasz ze nie zdazysz z wizyta na nfz. Zadzwon i zapytaj o wizyte albo pojdz do jakiegokolwiek lekarza gdzie przyjmuje na nfz, bedziesz miala zdjecie usg. Jest wielu lekarzy gdzie na wizyte nie trzeba czekac. Przy okazji zapisz sie do tego gdzie ktory ma prowadzic ciaze.

Gość gość
kiedy lekarz wypisuje papiery na becikowe po porodzie czy jeszcze w trakcie ciazy kto wie

Gość gość
no wiadomo ze po porodzie. Jak moze Ci wypisac papiery na dziecko które jeszcze sie nie urodzilo?

Gość goscautor
" co za patologia dzieci robic a nie miec pieniedzy na badania" a co to jest z ciebie za patologia ?? chyba napisalam ze stracilam prace a to ze mieszkamy w taki kraju ze pracodawcy moga robic co chca i dawac umowy zlecenie na ktorych sie nic nie nalezy to nie moja wina. poza tym stac mnie na badania ale moja lekarka bardzo duzo bierze za wizyte a sa tez dobrzy lekarze na nfzcie za ktore badania nie trzeba placic a ja pytam sie o temat becikowego bo na wizyte na fundusz trzeba czekac i minie juz 10 tydzien.

Gość gość
Straciła prace bo jest pewnie tak tępa ze zatrudniła się i juz zaciazyla licząc na kasę maja a szef ja wup******il na zbity pysk:-) Obrończynię tutaj to pewnie trez biedota z mopsu Och co za czasy na badania 20 zł nie ma i ona dzieciątka rodzic będzie I co ci to becikowe da maja 1000 plus nawet ten dodatek to dwa tys i myślisz ze'do osiemnastki bachjora za to wychowasz głupie pipy z was i tyle Zawsze Smiersza mnie takie tematy w ciąży a nie ma 50 zł przy sobie:-) i co dalej mops? Zasiłek 77 zł rodzinnego?? A jest jeszcze szlachetna paczka:-) machniesz sobie jeszcze z pięcioro i z zasiłków wyzyjesz w jednym pokoju:-) Ludzie ja zachodzące w ciąże mam oszcxzedmosci i Meza który nas utrzyma dopóki nie wrócę do pracy Trzeba widzieć przed kim nogi rozkadasz !!! A nie skazywać maluszka na takie życie ech

Gość gość
Tylko krytykowac potraficie. Żałosne jestescie kobiety.