Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

excello

sztuczne zęby

Polecane posty

Gość gość
Zdarza się. Przy polskiej stomatologii to nie dziwne. Trzymaj się.

Gość gość
Nie ty pierwsza i nie ostatnia.Znam dziewczyne duzo młodsza od Ciebie i tez je ma.Dodam ze wyjatkowo dbała o zęby ale niestet kazdy psuł się od korzenia. Trzymaj się:)

Gość gość
Jestem dokładnie w Twoim wieku. Jakbym nie wyjechała z Polski, tez mialabym sztuczna szczękę. Przez lata krwawily mi dziąsła, co oczywiscie polscy dentysci olewali. Tu się okazalo, ze mam agresywne zapalenie przyzębia (nie jest to wersja spowodowana brakiem higieny, tylko genetyczna a i niemal bezobjawowa). Czyszczenie kieszonek laserem i zostałam wyleczona. Tutejsi dentysci zalamawyli ręce nad zaniechaniem, które ich zszokowalo. W Polsce to normalka.

Gość gość
Poza tym cake Hollywood to koronki. Brad Pitt w dzieciństwiw wybil sobie 2 przednie zęby, wiec ten olsniewajacy uśmiech tez nie jest jego ;-) Il

Gość gość
Nie ma co narzekać, polscy dentyści są dobrzy, tylko trzeba dbać o zęby i do nich chodzić, no i mieć kasę bo NFZ finansuje tyle co nic, więc za wszystko trzeba płacić samemu. To nie tak, że tutaj nie dało się czegoś zrobić, a tam się da. Tutaj też się da.

Gość piroxeni
Tak z ciekawości zapytam o cenę i czy masz wyjmowaną?

Gość gość
Oczywiście, ze samemu. Tylko polscy dentysci ignorują choroby przyzębia, żeby id razu chcą wygrywać i ogólnie są to metody z przed 40 lat. Mi polska dentystka chciała wyrwać ząb 'bo się nie utrzyma' i robić most. To było 20 lat temu. Tu nikt mi go nie chce wyrywac, dentysta powiedział, ze jedynym problemem jest estetyka (ząb tylny, wiec mniejsze znaczenie) i jeszcze 10 lat na pewno się utrzyma.