Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ana 123

Pytanie do fryzjerów

Polecane posty

Gość Ana 123

Jakieś półtorej tygodnia temu farbowałam włosy u fryzjera i od tego czasu za każdym razem gdy je myję kolor się zmywa ,zrobił się zupełnie inny ,wypłowiały ,jak tak dalej pojdzie będę miała taki jak po rozjaśniaczu.Chcę iśc z reklamacją ,ale zanim to zrobię ,może ktoś mi podpowie dlaczego tak się dzieje (mi zdarza się to po raz pierwszy )czy jest w tym jakiś błąd fryzjerki ? chciałabym mieć jakieś argumenty.

Gość Ana 123
proszę niech się ktoś wypowie

Gość cathalea999
Jaki kolor robilas? czy rozjasniacz mialas polozony wczesniej czy potrzebne bylo rozjasnienie ?

Gość cathalea999
Ciezko jest pokryc blond rozjasniony farby sie wyplukuja. Sama mialam blond i probowalam potem zrownac je z odrostem ale za kazdym razem wyplukiwaly sie chociaz az tak jasne juz nie byly. Jesli chcialas nalozyc ciemna farbe na blond fryzjerka powinna cie uprzedzic ze kolor sie wyplucze i ze taka sytuacja nastapi, nie powinna w ogole zaproponowac takiego zabiegu.

Gość gość
jeśli miałaś dekoloryzację lub rozjaśnianie przed farbowaniem to to zupełnie normalne rozjaśniane lub dekoloryzowane włosy szybciej tracą barwnik, po prostu ich struktura jest inna (rozchylone łuski włosa) jedyna rada to używać szamponów do włosów farbowanych, odżywek i ewentualnie odświeżać kolor szamponetką między kolejnymi farbowaniami sa też specjalne odżywki lekko barwiące do blond/brązu/czarnych/rudych włosów

Gość Ana 123
Wcześniej miałam pasemka ,fryzjerka odbarwiła włosy zupełnie do jasnych (przepraszam ale nie znam fachowych nazw poszczególnych zabiegów) a potem na tak odbarwione wlosy położyła farbę ,w moim przypadku wybrałam kolor Cafe latte. No i tak to wygląda ,wcześnie też już tak robiłam (u tej samej fryzjerki,z tą różnicą że teraz robiła mi uczennica) i kolor nigdy się nie wypłukiwał,dlatego myślę że gdzieś został popełniony błąd i mam prawo do reklamacji ,co o tym myślicie ?

Gość gość
a przedtem też miałaś tą dekoloryzację ? sądzę że nie i dlatego przedtem farba się nie wypłukiwała a teraz się wypłukuje myślę że dość jasno opisałam wszystko w poprzednich postach szybkie wypłukiwanie farby to zupełna norma jeśli farbowane były włosy wcześniej rozjaśniane lub dekoloryzowane jeśli rozjaśniasz naturalne włosy na bardzo jasny blond a potem farbujesz je na ciemno to ta farba szybko się wypłukuje tak samo się dzieje gdy ktoś np. dekoloryzuje włosy farbowane na czarno by na to nałożyć rudą czy inną jasną farbę