Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy sprzedaz na allegro

Polecane posty

Gość gość

jest taka sprawa , wystawiłam na licytacje płaszczyk zimowy , wygrała go jedna babka , wpłaciła pieniądze na konto i go wysłałam ... babka mi oddzwoniła zaczeła mnie wyzywać ze jest naciągaczka , oszustka i nienormalna , ze sprzedaje takie rzeczy ... okazało sie ze płaszcz miał wady ( moja wina , nie obejrzałąm go dokładnie ) uznałam tę reklamację i chce jej oddac pieniadze ona zazyczyła sobie zebym ja zapłaciła za przesyłkę i pieniądze oddała przekazem pocztowym..na konto bankowe nie chce ... zgodziłam się na te przesyłkę , ale za przekaz już nie bede płacić ! jak to teraz rozwiązać ?? czytałam ze jesli klient chce pieniądze przekazem to za ten przekaz musi zapłacić on sam może tu mi ktoś pomoże?

Gość takie coś zazwyczaj kończy się
jak dostaniesz płaszcz do rąk własnych, to oddaj jej koszty wysyłek + koszt przedmiotu na konto, skoro wpłaciła c**przelewem to jej dane bankowe masz

Gość gość
Odeślij jej na konto kasę i tyle.

Gość ewaewelinaaaaaa
niech ci odeśle za pobraniem wtedy nie bedzie sie bala ze kasy nie oddasz a Ty ze nie odda kurtki

Gość gość
ok dzięki wielkie za pomoc

Gość gość
przecież napisałam , że przyznaje że to moja wina bo źle obejrzałam i ze chce oddac pieniadze to w czym probelm ?

Jasne źle obejrzałaś.Akurat.Miałaś go jakiś czas i nie widziałaś,że ma wady a ktoś inny go dostał i od razu zauważył,że coś jest z nim nie tak.Po prostu myślałaś,że się nie zorientuje a ty się pozbędziesz niechcianej rzeczy.A tu sprawa się rypła i kaskę trzeba oddać.Nie cierpię takich nieuczciwych sprzedawców jak ty.

Gość gość
no chyba jak dostajesz jakiś towar to sprawdzasz czy jest ok nie ?? oko ludzkie nie wszytsko zauważy ... skoro chce oddać pieniądze tzn ze jest uczciwa

Gość liliana27
dokladnie tez kiedys sprzedalam kurtkę z wada, ale zapomnialam o niej, bo 3 lata wisiala w szafie wiec zdarza sie... babka napisala,ze byla wada, ale tak jej wdzianko sie podobalo,ze zostawila sobie

Lilianna twoja kurtka miała wadę a nie wady tak jak u autorki więc jakoś nie chce mi się wierzyć,że nie wiedziała o nich.Szukała frajerki,która da się naciągnąć ale się nie udało.

Gość gość
Oj tam zaraz specjalnie, kto nie sprzedaje nie wie o co chodzi! skoro chce oddać pieniądze to ok nieuczciwa by była gdyby nie chciała oddać

Gość gość
Tu autorka... Nie będę się tłumaczyć bo o to mi nie chodzi! przeleje na konto pieniądze . Oddam w takiej formie pieniądze w jakiej je otrzymałam.

Gość gość
mialas prawo nie zauwazyc wady. ja notorycznie cos sprzedaje na allegro i jesli sprzedalas cos z wada, z niewiedzy, masz prawo w ogole nie uznawac reklamacji.

Gość gość
Uznam bo babka mnie straszy że jak jej nie oddam pieniędzy to inaczej to załatwi (podejrzewam że chodzilo jej o policję) i że mi się odechce sprzedawania na allegro... Nie chce problemów.

Robisz z siebie ofiarę a postaw się na miejscu tej kobiety.Widzę,że oddajesz tylko dlatego,że postraszyła cię policją.Dobrze zrobiła bo inaczej pewnie nawet byś nie pomyślała żeby zwrócić jej pieniądze.

Gość gość
gościu z 15:45, a skąd Ty czerpiesz takie wiadomości? oczywiście można się pomylić, czegoś nie zauważyć itp. ale ten kto kupił nie licytował towaru z wadą, bo inaczej by nie brał udziału w aukcji w ten sposób każdy mógłby świadomie wystawiać buble, a tłumaczyć się, że nie był świadomy... prawo do reklamacji ma każdy (nie mylić ze zwrotem, bo to co innego)

Gość gość
"jak dbasz tak masz" a postaw się na moim miejscu ?? wiem że nikt mi nie uwierzy w to , że nie widziałam tej wady , ale nie stać mnie na spełnianie życzeń klienta o przekazach pocztowych ..

Gość gość
oj ja też znam takich "miłych kupujących" kupujący też mają swoje za kołnierzem ... jak dostaniesz paczkę to przelej pieniądze na konto i po sprawie .

Gość hehehehhehehehehheheh
Oj tam przelej kobiecie pieniążki na konto i będzie ok . Ja tez kiedyś sprzedawałam lampy od auta i nie widziałam ze gdzieś tam jest pękniecie. ..zdarza się .

ak dbasz tak masz-- a ty z czego robisz problem ? dziewczyna chce oddać pieniądze wiec o co chodzi?

Gość gość
autorka ... płaszcz wisiał w szafie 1,5 roku , wyprany i zapakowany w folię w kieszeni był pasek i właśnie ta kieszeń była rozpruta , wyjełam go do zdjęcia i nie sprawdziłam czy jest cała a druga wada to pod pachą puściły szwy ( być może podczas prania puściły ) oglądałam go bardziej pod zwględem plam i dziur , a takowych nie posiadał

Gość buhahahahahahyh
autorce tematu chodzi o to czy musi płacić przekazem pocztowym !? przekaz nie jest darmowy kosztuje 5,20 + 1% od przekazanej kwoty nie każdy śpi na pieniądzach... przelej na konto pieniądze , tak samo jak ona to zrobiła

Z tego,że mnóstwo takich oszustów jak ona jest na allegro.Gołym okiem widać,że chciała oszukać ale się nie udało i teraz szuka bidula pomocy bo tamta grozi policją.

jak dbasz tak masz-- jzu nie przesadzaj .Każdy może sie pomylić .

Gość buhahahahahahyh
jak masz tak dbasz jakby była oszustką to by nie zakładała tego tematu debilu nie oddałaby pieniędzy i tyle też bym na konto wpłacił , kto się w przekazy jeszcze bawi ?

Gość gość
Mnie tacy cwaniacy jak Ty wkurzają! Zamówiłam kiedyś kilka rzeczy u jednego sprzedawcy, zapłaciłam od razu przelewem internetowym, więc wiedziałam, że kasa dotarła. Po tygodniu dzwonię do nich kiedy przyślą towar, a facetka, że wysłała wczoraj. Myślę no to super. po tygodniu cisza, paczki nie ma, telefon nie odpowiada. W końcu napisałam maila, że jeżeli nie otrzymam kasy to sprawa trafi na policję. Bez żadnej odpowiedzi przelali mi forsę na konto.