Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy po 300zł od świadków to dużo

Polecane posty

Gość gość
hahahaha świadkowie nie dają pieniędzy .... nie no to musi być jakaś marna prowokacja Świadek daje i to więcej niż przeciętny gość 300 zł to obciach ja bym wolała odmówić niż zaprezentować się z taką kopertą Jasne teraz każdy stęka jak widzi zaproszenie na ślub w momencie robi się poszkodowany , nie ma pieniędzy. Wesele teraz to spore sumy minimum 30tys. i tak nie wróci się całość .

Gość gość
ale z was cwaniaki,nie wystarczy wam sama obecnośc tylko jeszcze koprety

Gość gość
Mi świadek nic nie dawał a świadkowa fundowała dekoracje- ona siedzi w branży, miała to po znajomości, zdaje się że później za kogoś łapała podobne zajęcie, tak że obie byłyśmy zadowolone bardzo z takiego wyjścia. A wiem bo świadkowa uzgadniała prezent, a świadek wcześniej upewniał się u męża czy powinien prezent dawać- ubogi student wtedy, uspokoił go mąż że nie trzeba, i git. Jedna osoba na weselu przyznała się po pijaku i ze wstydem że dała pustą kopertę i miał nie mówić ale powie- zjechałam że się tak wygłupia bo nie o kopertę chodzi. Wiem ile dziadkowie dali bo się głośno chwalili, i ile dali rodzice- bo to był ich wkład w wesele. I tyle, reszty nie wiem bo wyjęliśmy kasę a potem czytaliśmy.

Gość gość
To zrobiliście bardzo głupio bo wyobraź sobie że panna X z narzeczonym dali wam 1000 zł. Idziecie do nich na wesele za rok i zastanawiacie się ile dać. Dochodzicie do wniosku, że 500 będzie ok dla koleżanki. Gwarantuję ci że koleżanka jeśli dała dużą sumę pamięta o tym i liczy na to że dasz jej podobnie. Pokpisz się w jej oczach. Dlatego też po swoim weselu spisałam ile kto dał żebym kiedyś z siebie gbura nie zrobiła. Albo żebym nie dała komuś 700 zł skoro ktoś dał mi 300

Gość tamaris1
taki temat zawsze wzbudza duzo kontrowersji. wg mnie powinno dawac tyle aby mlodym sie zwrocilo i cos tam zostalo np jesli za osobe placa 170zl to od osoby powinni dostac 200zl w skrajnych przypadkach gdy ktos na prawde nie ma 150zl od osoby ale nie mniej. ostanio zatkalo mnie jak znajomy powiedzial, ze poszli z zona i 3 dzieci na wesele (jedno dziecko malutkie wiec chyba sie nie wlicza do oplat) i dali 300zl. juz nie chodzi o to, ze mlodzi sie dolicza bo tak na prawde mozna wmieszac sie w tlum z koperta i nikt sie nie dowie ile. to jest po prostu nie fair.

Gość gość
ja 2 lata temu bylam swiadkowa i dalam 400 zl (bez osoby towarzyszacej)

Gość heloizaa
u nas świadkowie jak najbardziej dają prezenty- są to najczęściej pieniądze w kopercie. Ja będąc świadkiem pół roku temu podarowałam siostrze zestaw win i 400 zł, ale ja szłam na wesele bez o. towarzyszącej. Podobne zestawy kupisz w sklep-wina.pl , jakbyś była zainteresowana. Pozdrawiam.

Gość gość
tak tak nikt z was nie liczy na koperty i wogóle liczy się tylko sama obecność a kasy macie jak lodu i zasponsorowanie całej rodziny hulanki do rana z wyżywieniem za 20 tysięcy to pikuś

Gość gość
20 tys wesele ? chyba przyjęcie weselne. My na wesele wydaliśmy ok 50 tys i było bez zbędnych bajerów typu fajerwerki czy pokazy barmanów. Wesele eleganckie, jedno-dniowe dla 90 osób

Gość gość
Dlatego ja na wesela nie chodzę .W tym roku dostaliśmy 3 zaproszenia i nie poszliśmy na żadne . Wole wyjechać na wakacje:)

Gość gość
za tysiac zl wybawie sie na sylwestra na kasprowym.wiecej radosci:)