Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goooosc

co Wam sie nie podoba w imieniu Nikola

Polecane posty

Gość goooosc

Nie rozumiem. Imie przyjemne. Moja uczennica ma tak na imie . Zanim trafilam na kafe nie wiedzialam ze to imie jest tak wysmiewane. W ogole sie w zyciu z takim podejsciem nie spotkalam. Dziewczynka jest mila sliczna inteligentna sympatyczna. Innej Nikoli nie znam, ale tak jak napisalam pierwsze skojarzenie, zeladne imie a nie patologia. Chyba tylko na kafeterii tak sie uwaza. Pozdrawiam szystkie mamy Nikolek:-)

Gość gość
Tandetne, pretensjonalne, na siłę wzięte z Zachodu. Według mnie 90% rodzin które daje takie imię córce to patologia, a 10% to rodziny normalne, jednak o niezbyt wyrafinowanym guście. Nikola to to samo co Jessica. Wstyd dla dziecka.

Gość gość
ja raczej bym nie dała córce imienia Nikola ale mi się nie musi podobać normalne imię jak każde inne chociaż Nikola brzmi lepiej niż Anastazja czy Elżbieta lub inne staroświeckie imiona które rodzice dają dzieciom

Gość goooosc
Jessika tak jak Nikola? W zyciu bym nie postawila znaku rownosci. I igdy bym nie obsmiala decyzji rodzicow. Przeciez to nie ma znaczenia. Jak dla mnie Nikola lepiej brzmi od wlasnie takiej Anastazji.

Gość gość
tragedia.

Gość gość
akurat Anastazja też nie jest w moim guście. Ale już wolałabym mieć na imię Nastka niż jakas Nikola nie wiadomo co. Nikola, Samanta, Dżessika, Amanda - wszystkie te imiona są z jednej półki i świadczą o tym co mamusia ma pod sufitem

Gość gość
Do wpisu wyżej - ja mam akurat na imię Amanda i to było nie kulturalne obrażanie czyichś matek

Gość gość
tylko zakompleksiona patologia moze oceniac kogos po imieniu. kulturalne, inteligentne osoby zdaja sobie sprawe, ze imie KOMPLETNIE o niczym nie swiadczy 😴

Gość gość
Mam takie samo jak osoba z 17:36. Pracuję w MOPRze i Nikolki wśród patologii rządza ;) do tego Amelki, Oliwki a następnie inne zachodnie imiona. Mamusie nikolek to często takie tanie ekhm... z wyglądu :) Normalną mamę Nikoli znam 1- ale ogólnie to chodzące bezguście mimo dobrego wykształcenia... no i 0 obycia.

Gość gość
jak to imię o niczym nie świadczy? świadczy o wielu rzeczach! bardzo czestu o wykształceniu, o guście przede wszystkim. Normalny człowiek nie da swojemu dziecku na imię Nikola, Brajan czy Andżelika bo wie, że to wiocha

Gość malamimi21
Mi się imię Nikola nie kojarzy z patologia. Może dlatego ze znam tylko jedna, która pochodzi z dobrego domu i świetnie się uczy. Znam za to dzieci o imieniu Weronika i Bartuś, którzy no niestety są z patogicznej rodziny a rodzice maja na imię Monika i Dominik.... I te cztery imiona są u mnie przez to przekreślone. Według mnie człowiek działa według skojarzeń czyli jeśli zna np Adasia nie z potocznie zwanej patologicznej rodziny to będzie to imię mu się dobrze kojarzyło, natomiast jeśli zna Adasia ktory no z takiej rodziny pochodzi to będzie to imię zawsze kojarzyło się zle. Ale to jest tylko moje zdanie ;)

Gość gość
ale Adam to jest imie ktore funkcjonuje w Polsce od wieków. a taka Nikola to jest jakis nowomodny wymysł, nie wiadomo co. pretensjonalne i kiczowate. tylko ze ktos kto ma waskie horyzonty myslowe tego nie potrafi objac mozgiem

Gość gość
Wole Nikole od Leny,Zosi czy Julki

Gość gość
To imię jest najzwyczajniej w świecie brzydkie. Ma brzydką wymowę, twardą, nie ma w nim niczego przyjemnego. Jest to imię pochodzenia obcego. W dodatku to jakaś przedziwna kompilacja imienia męskiego i żeńskiego. Wersja męska to Nicolas (Mikołaj) zaś żeńska to Nicole. Więc spolszczona NIKOLA to jakiś wymysł słowotwórczy ani męskie, ani żeńskie ot dziwoląg.

Gość gość
samo imie brzydkie nie jest,fajne nawet ja jestem osoba otwarta na wprowadzanie nowych rzeczy czy to imion czy czegos tam.Tylko tych Nikolek jest teraz tak duzo,ze juz mi to imie zbrzydlo strasznie dlatego niedobrze mi sie robi jak je slysze,tak samo jak Julia,czy Wiktoria.Nie rozumiem dlaczego rodzice ida takim glupim tokiem myslenia jak kon z klapkami na oczach...

Gość gość
Wole Nikole od Leny,Zosi czy Julki # Abstrahując od popularności Lenek czy Julek (nie przepadam za imionami na które jest boom w danym czasie) - Lena i Julia mają przynajmniej jakiś sensowny źródłosłów i w są osadzone w języku polskim. A Nikola to jakiś dziwny wytwór. Chyba już lepiej by było jakby Ci wielbiciele obcojęzycznych imion nazwali swoje córki Nicole.

Gość gość
dla mnie oklepane imię po prostu traci na wartości, kiedyś nawet powiedziałabym, że ładnie brzmi Oliwia czy Julia, ale dzisiaj za nic bym tak córki nie nazwała...a Nikola to nawet mi się nie podoba....po prostu

Gość gość
Nikola Nipepsi.........

Gość gość
Nikola Tesla ;P

Gość gość
Julia to piękne imię, ale jest tak powszechne że rzygam jak je słysze! Julia teraz to to samo co Anka lub Kaśka kiedyś. Oliwia to wsrod patologii dosc popularne a Nikola to tandeta, kicz i pretensjonalność.

Gość gooosc
Ale i tak nie rozumiem ani troche skad takie zainteresowanie tym imieniem na kafeterii. To dobrze nie swiadczy o krytykujacych. Przeciez to drobiazg, nie pojmuje czym tu sie podniecac. Trzeba miec szmery pod kopula zeby cisnienie podnosilo brzmienie takiego czy innego imienia.

Gość malamimi21
Dla wyjaśnienia imię Adam podałam jako przykład. dla mnie imię Nikola nie jest czymś niezwykłym - imię jak każde.

Gość gość
Nie mam nic przeciwko Nikoli,Oliwii,Julii..Co dla jednych brzydkie,dla innych niebrzydkie.I mam synka,jakby co ;)

Gość gość
Imię nie jest brzydkie, debile ze wszystkiego się śmieją.

Gość gość
Znam kilka nikol I zadna z patologi chyba, ze brak magistra czy tytulu doktora to dla was patologia.

Gość gość
A ja ten temat widze z innej strony. Tylko zakompleksione Polki, o malych, ciasnych horyzontach potrafia wysmiewac imie innej osoby. W cywilizowanym swiecie, w kulturalnych srodowiskach nikt nie komentuje imion obcych osob. Niezaleznie od tego z czym dane imie sie kojarzy, zasada jest prosta, de gustibus non est disputandum :D Oczywiscie, plebs i tak tego nie rozumie :D

Gość gość
Co się podoba? NIC :D :D

Gość malamimi21
Do gość z 8:32 popieram w 100%

Gość gość
Patologia!dziec***atologicznych rodzin,albo ludzi bez gustu i rozumku daja tak na imie dziecku.prawie tak koszmarnie jak Wiktoria

Gość gość
Wiktoria jest piekne. tez odsylam do postu o 8.32 wyzej...