Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ichbinda

By wiedziec jak najwiecej

Polecane posty

Gość ichbinda

Witajcie. Pod koniec roku 2014 badz na poczatku 2015 planujemy z narzeczonym slub. Bedzie to tylko slub cywilny, poniewaz moj ukochany jest po rozwodzie. Przykro mi, ze nigdy nie bede brala slubu Koscielnego, ale tak bywa. Jednak mam mnustwo pytan z tym zwiazanych. Wiec licze na Wasza pomoc i na to, ze topik posluzy innym kobietom w podobnej sytuacji. A wiec... 1. Jak dlugo trwa ceremonia slubna? 2. Czy mozna zamowic muzyke do USC? 3. Czy dziecko moze podac nam obraczki? 4. Czy mozemy sobie przystroic sale? 5. Jak sie ubrac? Chcialabym piekna suknie, ale czy biala sie do tego nadaje? Co z welonem? Kwiatami? 6. Czy organizowaliscie wesele czy postawiliscie raczej na kameralny obiad w gronie najblizszych? 7. Kiedy zaczac zalatwiac formalnosci (baardzo mala miejscowosc, gdzie sluby sa rownie zadko) 8. Jakie dokumenty sa nam potrzebne? 9. Czy tak jak na slub koscielny wysylac zaproszenia, z ewentualna informacja o przyjeciu i tym, ze np. Nie chcemy dostac kwiatow a np. Cos dla dzieci z domu dziecka itd?

Gość gość
1) W zależności od USC i urzędnika, generalnie około pół godziny 2) Muzykę nalezy ustalić z USC, ale zazwyczaj zgadzają się. 3) Tak, dziecko może podać obrączki ( również na poduszce itp) 4) Dlaczego nie przystrajać sali? Przecież to wesele, nie pogrzeb :) 5)Strój jest dowolny. Jesli marzy Ci się 5 metrowy welon - załóż go. Nikt o to czepiać się nie bedzie 6) Zalezy od Waszych upodobań i finansów. slub cywilny może być nawet huczniejszy od kościelnego - tu nie ma jakiś ograniczeń przecież.... 7) Najlepiej dla spokoju pójść do urzędu pół roku przed. Wtedy nie będziecie mieć spiny. 8) Wykaz potrzebnych dokumentów dostaniecie w USC. 9) Zaproszenie to zaproszenie... Czy na koscielny czy na cywilny czy na przyjęcie urodzinowe dziecka. Ja bym się głupio czuła jako gość jesli nie dostałabym zaproszenia. Wpisujecie po prostu miejsce - zamiast koscioła, adres USC , informację o godzinie i sali weselnej. To samo się tyczy prezentów. Nie wiem czemu autorka boi się cywilnego i uważa że nalezy go świętować po cichutku . Rób tak jak sobie wymarzyłaś, zamiast ołtarza będzie urząd... trudno. Reszta może zostać ta sama. życze szczęscia :)