Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość prowokator

imiona Antoni i Franciszek skąd ten fenomen

Polecane posty

Gość gość
te imiona mimo e niebrzydkie to tak tragicznie niedzisiejsze, dla starszej osoby albo statecznej dorosłej ok, ale dziecko, brrr forma Franek Antek brzmi najgorzej Franio Antoś słodko, ale to tylko za młodu, w najbliższym gronie, więc nie ma co się sugerować.

Gość gość
Kubuś - Olivier - Kacper - Filipek Te imiona są tak oklepane, że juz się niedobrze robi jak sie je słyszy.

Gość ryba wedzona
Mnie tam nie przeszkadzaja te imiona. Moj ojciec to antoni,zdrobnienia antek nie cierpie,ale tosiek lubie,jeden kolega tak do niego mowi i zawsze mnie to rozsmiesza. Co mnie bardziej zastanawia - wygrzebali z lamusa te dwa imiona i te sa cool i super,a juz staszek,bronek czy wladek - bleeeee. No to jak w koncu - fajne te stare imiona czy nie?

Gość gość
a mnie się takie imiona po prostu podobają. uważam że są piękne.

Gość gość
jak bede miala syna to bedzie Franciszek albo Jan i nikomu nie musi sie podobac. kazdy ma swoje zdanie.

Gość gość
Też nie rozumiem fenomenu. Do dziewczyny, która ma w rodzinie Franciszka: teraz Franek to nowy Kubuś więc argument o zachwytach nie ma chyba racji bytu. Tak samo oklepane. Tak, mam ciasny umysł, ale również nie potrafię sobie wyobrazić nastolatka w dżinsach, bluzie (nie żadnego drecha), który ma na imię Antonii albo Franciszek. To pasowało kiedy w latach 30. XX w. nastolatkowie nosili spodnie w kant albo białe podkolanówki (widziałam na zdjęciach jak ubierał się mój dziadek).