Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gandziaa_27

herbata w ciąży

Polecane posty

Gość gandziaa_27

Wiecie coś o skutkach spożywania dużej ilości herbaty w pierwszych tygodniach ciąży? Piję naprawdę dużo herbaty - czarną i zieloną. Jestem w siódmym tygodniu ciąży. Właśnie przeczytałam, że picie więcej niż 2 filiżanek zielonej herbaty dziennie powoduje zagrożenie dla rozwoju płodu:/ Oczywiście żadnych konkretów... Nie miałam o tym pojęcia. Może któraś z Was wie, co konkretnie może się stać?

Gość gość
urodzisz syna :) zapraszam na ten topik po porodzie. daję sobie obie ręce obciąć ze tak bedzie

Gość gandziaa_27
Ale Twoim zdaniem picie herbaty ma spowodować urodzenie syna czy też to, że mam ochotę na herbatę, świadczy o tym, że będę miała syna. Ja herbatę po prostu zawsze bardzo lubiłam i lubię ją nadal, wypijam co najmniej 10 kubków dziennie.

Gość gość
jest udowodnione naukowo ze kobiety ktore pily duze ilosci herbaty, a zwlaszcza czarnej i zielonej czesciej rodza synow. mowie ci, wejdz na to forum po porodzie i napisz co urodzilas.

Gość gandziaa_27
To by się świetnie złożyło:D Po prostu to co przeczytałam mnie zaniepokoiło, myślałam że mogę zaszkodzić tą herbatą dziecku (tylko nie wiedziałam w jaki sposób, bo nikt tego nie napisał).

Gość gość
No przeciez picie czarnej herbaty, to praktycznie jak picie slabej kawy z uwagi na zawartosc kofeiny, wiec jesli pijesz jej duzo dziennie, to tak, jakbys zapijala sie kawa. Jesli chodzi o zielona herbate, to musisz zwrocic uwage na to, czy zawiera kofeine. W wiekszosci zielona herbata jest bezkofeinowa i jest bardzi zdrowa, wiec pic mozna do woli, czy w ciazy, czy nie.

Gość gość
Poprostu czarna herbata jest mocna zawiera teine czy kofeine nie wiem dokladnie,ja tez pilam herbate w ciazy ale to tak 2 kubki maxs i woreczek szybko wyciagalam zeby taka mocna nie byla,moze cisnienie tez podnosi tak samo jak kawa czy coca cola tak pobudzajaco dzialaja

Gość gość
Poprostu czarna herbata jest mocna zawiera teine czy kofeine nie wiem dokladnie,ja tez pilam herbate w ciazy ale to tak 2 kubki maxs i woreczek szybko wyciagalam zeby taka mocna nie byla,moze cisnienie tez podnosi tak samo jak kawa czy coca cola tak pobudzajaco dzialaja

Gość gandziaa_27
Dzięki za wypowiedzi. No to ładnie. Ja na swoim organizmie nie odczuwam żadnego działania pobudzającego czarnej ani zielonej herbaty. Z okazji ciąży odstawiłam yerba mate - ta faktycznie dawała mi "kopa". Nie sądziłam, że takie "zwykłe" herbaty też mogą mi zaszkodzić. No ale teraz chyba nie ma wyjścia, trzeba odstawić.