Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czym leczyłyście przeziębienie na początku ciąży

Polecane posty

Gość gość

Jestem na początku 6t.c, piję bardzo dużo czystej wody, dziś wzięłam trzy ząbki czosnku i właściwie tylko po nim czuję ulgę, cebulę na kanapkę. Nie biorę nic poza tym. Czytałam że czosnku się nie powinno bo działa skurczowo na macicy i wzmaga krwawienie.

Gość gość
ANTYBIOTYKIEM byłas u lekarza? wiesz ze choroba na poczatku ciazy to najgorsze co moze byc? trzeba to wyleczyc i trzeba tu wybrac mniejsze zlo, w tym wypadku antybiotyk.

Gość gość
Antybiotykiem leczy się bakterie ale zależy od kiedy cię trzyma i czy masz temperaturę, dreszcze, jesteś rozbita.

Gość gość
Przeziebienie leczyc antybiotykiem?!? Rece opadaja! A na co ten antybiotyk, na katar, czy bol glowy?? haha Jeszcze w dodatku bedac w ciazy. Nie dosyc, ze siebie trujecie, to jeszcze dzieci! Miod, cytryna i czosnek i po przeziebieniu. W zyciu nie slyszalam, zeby jakikolwiek lekarz przepisywal antybiotyk na przeziebienie...

Gość gość
Zależy co Ci jest.. ale kup sobie PRENALEN, to jest syrop dla kobiet w ciąży.. coś z malinami, czosnkiem itp.. dostaniesz w aptece. Jeśli męczy Cię mocny katar, albo bolą zatoki to kup też krople do picia Sinupret. Dobrze by było skombinować syrop lub sok malinowy jakiejś domowej roboty i dolewać trochę do herbaty. Musisz mieć zwiększoną dawkę witamy C również.

Gość gość
witamina c kretynki przeziębienia nie leczy. ją się podaje profilaktycznie, a w chorobie to juz "po ptokach".

Gość gość
Mi lekarz zalecil hetbatke z cytryna i miodem, syrop z cebuli i lezenie pod kocykiem na kanapie ;-) i w ostatecznosci paracetamol w razie goraczki lub boli glowy itp.

Gość gość
jesli to tylko przeziebienie: kanapki z masłem czosnkowym, herbata z cytryna, isla na gardło, tabletki sinupret, syrop Prenalen i chlodne oklady na czolo (mialam goraczke ok 37,5)- nigdy nie wierzylam w naturalne metody, ale zadzialalo:)zawsze nalezy pojsc do lekarza - brzmi banalnie, ale to prawda.

Gość gość
Pilam rumianek, herbate z miodem i cytryna, zrobilam nawet syrop z cebuli i pomoglo. Trzy dni i po przeziebieniu nie bylo sladu.

Gość gość
zależy co Ci jest ja na początku sok z sokiem z maliny miód z mlekiem ser z czosnkiem, płukanie gardła rozcieńczoną wodą utlenioną inhalacja z soli itp, oczywiście wygrzewanie w łóżku kiedy doszły zawalane ropą zatoki potem gorączka i kaszel lekarz osłuchał zrobiła crp i musiałam wziąć antybiotyk - niestety u mnie domowe sposoby nic nie dały