Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wymioty i omdlenia u 4 latki

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie co mogą oznaczać takie omdlenia i wymioty. Oczywiście byłam z córka u lekarza tego dnia gdzie wystąpiły wymioty i omdlenia ( była wtedy w przedszkolu, zaprowadzilam ja ok. godz 8 a przed 10 dostałam telefon zeby ja odebrać bo mdleje i wymiotuje). Lekarz stwierdził ze to jest grypa żołądkowa. Wszystko było by dla mnie jasne gdyby nie to ze jak wróciłyśmy do domu to córka juz nie zwracała ani nie było jej słabo. Gdyby to była grypa zoladkowa to nie trwało by to zaś 2,5 godziny. Co to mogło być?

Gość gość
moze miała zbyt niski spadek cisnienia ? a nie uderzyła sie w głowe w tym przedszkolu ?

Gość gość
może ona nie chce chodzić po prostu do pzedszkola?

Gość gość
przedszkola

Gość gość
Nic mi nie mówiły zeby uderzyła się w głowę, ale za to w palec tak. Jak jej się zrobiło słabo to paluszka przytrzasnela sobie krzesłem, tylko ze ten wypadek był juz przy oslabnieciu. A może być tak ze jej organizm reaguje w ten sposób bo ona nie chce chodzić do przedszkola? Wcześniej chciała i chodziła chętnie do dnia balu andrzejkowego...dzieci miały być przebrane za wróżki, czarodziejki i czarodziejów, a jeden chłopczyk był czarnoksiężnikiem ( cały ubrany na czarno i buzia wysmarowaną czymś czarnym) wszystkie dziewczynki się go przestraszyły i poplakaly. A corcia jak go zobaczyła to chciała wracać do domu...i od tamtego felernego dnia nie chce chodzić do przedszkola i boi się tego chłopca :(

Gość gość
no to myśle że masz odpowiedź... ona nie chce chodzić do przedszkola porozmawiaj z nią

Gość gość
no to myśle że masz odpowiedź... ona nie chce chodzić do przedszkola porozmawiaj z nią

Gość gość
Przypadkiem wkleilam dwa tematy. Dziś byłam z nią na pobieraniu krwi a jutro z wynikami idę do lekarza. Mi też się właśnie wydaje ze to ze stresu, ale porobie jej badania ;)

Gość gość

Gość gość
wtpie zeby 4latka symulowała omdlenie

Gość gość
Nie symuluje bo u lekarza też zemdlała i zwymiotowala.

Gość gość
to raczej cos powaznego, byle nie jakis guz czy cos :O lepiej zrob jej tomografie i wszystkie badania.

Gość gość
nie symulowała tylko miała tak silną reakcję na stres biedactwo ona widocznie jest przerażona

Gość gość
oby tak było, ze to tylko stres. napisz potem co wyszło w badaniach.

Gość gość
Na pewni napisze ;) jeszcze dzisiaj mam wizytę lekarza ( ja i córka mamy tego samego) i zapytam czy mogło to być ze stresu. Bo tak jak mowie później juz nic nie było ;) miała sile na wszystko i czuła się dobrze ;) a jakby ja ktoś uderzył bądź też sama by się uderzyła w głowę to by powiedziała, bo się jej pytałam.

Gość gość
zapytaj czy boi się tego kolegi czy boi się chodzić do przedszkola pewnie C***owie o co chodziło

Gość gość
rzeczywiście może to być silny stres, ale warto pokazać ją neurologowi,objawy są jakie są i są nietypowe

Gość gość
Kwestię niechęci do przedszkola zostaw na później, najpierw powinnaś ją przebadać, dobry pediatra, może neurolog. To nie musi być nic złego, ale omdleń nie można bagatelizować, to nie błahostka.

Gość gość
Miałam napisać jak się czegoś dowiem ;) a wiec doktor mi powiedziała ze to był wirus, ( na drugi dzień po wymiotach miała temp. 38,0 o czym zapomniałam wspomnieć na forum). Powiedziała mi też ze teraz jest ,,masówka" na takiego rodzaju wirusy ;)