Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile miesieczne dziecko powinno zjesc zeby nie było głodne

Polecane posty

Gość gość

karmie piersią wiec nie wiem ile to może być...jutro muszę zostawić męża na 3-4h spuściłam jak na razie 50 mm zastanawiam się czy wystarczy..

Gość gość
100-120ml wg tabel, ale każde dziecko jest inne. 50ml natomiast to chyba za mało... tyle powinno jeść 5dniowe dziecko- góra tygodniowe.

Gość gość
ale te 100-120 to porcja czy dzienna dawka?

Gość gość
Porcja! No gdzież dzienna dawka! Boże widzisz i nie grzmisz :o

Gość gość
dzienna dawka u miesięcznego dziecka to ok600-800ml jak wyżej ktoś pisze na porcje wychodzi ok 100ml. Autorko na jakim świecie ty żyjesz?

Gość gość
moim zdaniem okropnie dużo.. jak synek nie dojadał to 33 max 30 ml zjadal

Gość gość
Moja jak miala 3 tygodnie potrafiła zjeść 100-110 ml mojego mleka.

Gość gość
gość moim zdaniem okropnie dużo.. jak synek nie dojadał to 33 max 30 ml zjadal X i pewnie karmiłaś go co godzinę, zgadłam? Mogą być rozbierzności w tabelach i w tym jak dziecko je, ale nie wmówisz mi, ze dziecko jadło 6-7 razy na dobe marne 30ml! Bo to jest objaw dużego NIEDOŻYWIENIA!

Gość gość
Co wy chrzanicie o 100ml, moja córka 3miesięczna zjada 120 :o Miesięczniak powinien zjeść ok 60ml jednorazowo.

Gość gość
ja nie wiem ile je bo karmię piersią..więc nie widzę pierwszy raz ściągnęłam...więc pytam

Gość gość
gość Co wy chrzanicie o 100ml, moja córka 3miesięczna zjada 120 pechowiec.gif Miesięczniak powinien zjeść ok 60ml jednorazowo. X To nie tak ;) Przez pierwszy tydzień dziecko powinno zjadać średnio oczywiście tyle ml ile ma dni x 10. Po 10 dniach wychodzi ok 100 (dzieci na mm 90+mieszanka też wychodzi 100) i tak idzie do miesiąca. Po miesiącu czasem dopiero koło dwóch dziecko powinno zjadac 120ml i później już coraz wolniej ta dawka wzrasta. Wszystko zależy od tego ile razy dziecko je dziennie. 120ml to nie jest mało. Dawki rosną na poczatku szybko, potem wolniej

Gość gość
a z resztą skoro jesteście mądrzejsze to spytajcie swojego lekarza ;) ja jestem tylko nic niewiedzącą żoną pediatry i chrzanię ;P ale na kafe już do tego przywykłam :D