Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sen 2 latka prośba o radę

Polecane posty

Gość gość

Drogie mamy:) Poradźcie proszę, jak przekonać ponad 2-letnie dziecko do przesypiania całej nocy we własnym łóżku? Synek zawsze spał w swoim łóżeczku w naszej sypialni- wtedy było ok. Problem pojawił się, gdy przenieśliśmy go do własnego pokoju i łóżka. Pokój bardzo lubi, chętnie się tam bawi. Nie ma problemu także z samym zasypianiem. Jednak co noc, po kilku godzinach snu wędruje do naszego łóżka. Gdy go odprowadzamy, zazwyczaj zasypia, ale za godzinę znowu to samo. Jak go przekonać, aby spał całą noc u siebie?

Gość gość
Niestety musisz odprowadzać go za każdym razem jak przyjdzie wiem, ze sie nie chce, ale jak chcesz uzyskać pożądany efekt to musisz

Gość gość
On wdocznie tego potrzebuje, nie przyszło Ci to do głowy? Dlaczego go odtrącasz?

Gość gość
Ja bym pozwoliła bo widocznie jest bardzo z tobą związany i potrzebuje tego. Nie miałam tego problemu, bo dziecko od urodzenia spało w łóżeczku, nigdy ze mną. Aha i kilkukrotnie zmienialiśmy miejsce łóżeczka.

Gość gość
Absolutnie go nie odtrącam. Uważam jednak, że powinien spać we własnym łóżku.

Gość gość
Dopóki spał w łóżeczku nie przychodził spać do naszego łóżka. Dopiero po "zamieszkaniu" we własnym pokoju i zmiany łóżeczka na l łóżko zaczął tak wędrować...

Gość gość
A dlaczego uważasz, że taki maluch potrzebujący Cię jeszcze jak powietrza powinien SAM spać???

Gość gość
Poza tym on bez żadnego problemu zasypia w swoim pokoju, więc wydaje mi się, że nie potrzebuje mnie już tak bardzo w czasie snu.

Gość gość
moje 2 -letnie spaly obok mnie

Gość gość
Odpowiem pytaniem na pytanie: a dlaczego powinien np. SAM jeść?

Gość gość
Poza tym prosiłam raczej o rady, a nie przekonywanie mnie do własnego zdania. A pomoc otrzymałam chyba od jednej tylko mamy, za co dziękuję. Chyba spróbuję odprowadzać go za każdym razem.

Gość gość
a ja nie sadziłam ze +/- 30 letni rodzice nie mogą decydowac czy chcą spac SAMI w łożku. Co to, jak sie ma dziecko to sie juz nie ma prawa do wygody i intymnosci we własnym łóżku?